Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 oktober, 2021

Jo då, det blir kanelbullar idag!

Grattis på kanelbullens dag! Eller vad man nu ska säga, ha ha. Du som följt mig vet att jag älskar att baka och det har svischat förbi både en och fem olika kanelbullar genom åren här på bloggen.

Vet inte riktigt varför men i år kände jag inte ett sådant där “Åh vad kul, nu ska det bakas fantastiska bullar!” som jag känt tidigare. Kanske att jag liksom i huvudet är mer fokuserad på julen och min julbok som kommer om bara några dagar eller om jag blivit mätt, bildligt talat, på kanelbullar och denna hype som blir. Jag har alltid liksom varit den som valt min egen väg. Som nu ska “alla” baka galette och då vill jag ju just inte göra det.

Men då så klart jag vill ge barnen bullar så bakade jag i går. När jag väl smulade jästen i bunken blev jag så klart bakglad. Behövde bara en knuff.

Det jag dock inte ville var att göra avancerade bullar. Att göra hederliga rullade kanelbullar efter kransar, flätor, längder, wraps och allt vad det varit så var det back to basic.

Det recept jag använde denna gång var DETTA. Tar lite längre tid men blir den saftigaste vetedegen.

Varianter på kanelbullar

Jag ha, som jag sa, många olika varianter på bullar och om du inte som jag är lite trött och vill göra något annorlunda så kommer ett gäng tips här.

Dessa är kanske de sötaste (!) kanelbullarna jag gjort och de formade jag till små minikransar. Läs mer HÄR om dem.

Detta var året då allt som bakades och lagades blev i wraps. Ja du minns väl semmelwrapen? Läs mer HÄR om mina kanelbullewraps.

Kanellängd så där gudomligt saftig och vacker. Precis man vill bjuda på när man vill plussa för nån. Läs mer HÄR om längden.

Kanelbullefilén – du vet vad det är va? Mitten på bullen så klart, Det är filén. Den saftigaste biten. HÄR försökte jag skapa en endag stor bullfilé genom att trycka ihop alla bullar.

Knepet på hur du enkelt gör en snygg knut som bagarna på konditoriet gör. Läs Mer HÄR.

Detta är min favorit – den vackra runda flätade bullen som blir som en ros på något sätt. Läs HÄR hur du gör dem.

Ja, detta var lite kaneldoftande inspiration från mig. Och du – man kan köpa kanelbullar på allt från macken, via butikens frysdisk till fina-gatan-konditoriet också! Glöm inte det!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.