Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 februari, 2022

Jag serverar hjärtlig cheesecake på Alla Hjärtans Dag i kväll

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Jag har varit hela helgen i Skåne ihop med några av de bästa personer jag vet. Mina kära vänner från när jag pluggade på Berghs. Vi kom på att det i år blir 25 år sedan vi lärde känna varann och det är himlastormande. Så jag kom hem sent i går och när jag vaknade imorse insåg jag att jag inte hade något så där härligt för alla hjärtans dag att servera ikväll. Det är lite knasig kväll hos oss med träningar, skjutsningar och läxläsning så det blir nog inte en alla-sitter-och-tindrar-med-ögonen-middag som man kanske skulle vilja ha en sådan här dag. Men det gör vi ju så många andra dagar, ha ha.

Hur som helst, jag ville baka något i alla fall och jag blev så galet sugen på cheesecake – så så fick det bli. Jag rusade till mataffären för att hinna sno ihop en till kvällen. En cheesecake ska ju egentligen stå över natten i kylen för att bli helt klar. Men men, äcklig kan den ju ändå inte vara tänkte jag.

Med lite hjärtan av jordgubbar på. Gott så!

Förra veckan när jag hade min stora runda på stan var jag faktiskt (kors i taket) proaktiv och köpte en liten present till mig hjärta. Gott kaffe i en alldeles passande förpackning. En sådan där present man gillar, använder och behöver. De bästa gåvorna i mitt tycke.

Jag gillar väl alla blommor men är inte jätteförtjust i rosor faktiskt. Kan tycka att de är så mycket trök-blomma då det ska fullkomligt osa kärlek från dem. I matbutiken fanns det ett helt av av olika blommor och buketter. Jag valde rosa och röda tulpaner.

Önskar du tips & recept på goda bakverk till alla hjärtans dag? Då kommer det här:
Gör egen kexchoklad formad till ett hjärta
Små syltkakor med sylthjärtan
Kärleksbrev av smördeg och fyllda med sylt
Kärleksmums – så klart!
Med hjärtform bakar du gott, som falska wienerbröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.