Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 mars, 2022

Vi ska tågluffa till Lyon & Paris! Kan jag få dina tips???

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Nu har vi bestämt oss och köpt interrailkort. Vi ska tågluffa till Frankrike i vår. Vi har luffat en gång tidigare, på våren 2019 till Paris, se HÄR och HÄR, och även en höstlovs-luff till Venedig och Salzburg, också det 2019. Om det inte hade kommit en nedrig pandemi emellan så hade vi säkerligen gjort fler. När man nu får resa igen så var vi inte sena på att planera en resa med tåg ner i Europa.

Oj, vad vi längtar allihop. Det är då två år sedan och för de två stora barnen så är nog minnena starka fortfarande men för vår yngste som då var 6 år är det lite brottstycken han kommer ihåg. Jag som fotograferar så mycket (typ jämnt och på allt) så lever minnena ändå starka.

Vi pratar nu om vad vi vill uppleva, göra, äta och se. Det kommer bli väldigt mycket nytt så klart för vi kunde ju inte spå långa vägar hinna med en hel storstad på vår lilla tripp men det kommer bli ännu mer nytt. För vi luffar faktiskt allra först till Lyon.

Det är med att se fler städer än huvudstäder är så bra. Man får så mycket känsla av det land man besöker utan att behöva se exakt alla de där självklara turistattraktionerna. Som när jag å maken var i Edinburgh, se HÄR. Det där med att besöka “second city” är inte så dumt. Det vill säga landets andra stad. Som då Sevilla i Spanien, Milano i Italien, Hamburg i Tyskland osv, jag tror du fattar.

Varför det blev Lyon är helt och hållet makens förtjänst. Han är matintresserad som få och Lyon är ju ett Mat-Mekka. Det ska bli riktigt spännande det med.

Så nu går startskottet på att planera och drömma. Och jag ska ladda ner någon fransk ljudkurs så jag kan skrämma liv i de få franskakunskaper jag har.

Kan jag få dina Lyon- & Paristips???

Har du några tips på saker jag för guds skull inte får missa när jag är i Lyon och Paris? Restaurang, museum, park, café, butik mm – allt tar jag gärna tips om. Tack på förhand!

Comments (3)

    • Hej Tor. Tack för din trevliga kommentar. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag råkat skriva fel. Hoppas dock att det jag skriver kanske kan få någon inspirerad och lockad av att ta tåget istället för flyget

      ha en fin dag!

  • 0h Paris!!! Som jag saknar det. Har bott där för många år sen och dit var också sista resan jag och sambon gjorde innan corona slog till. Mitt favoritmuseum är utan tvekan Musee Marmottan med många av Monets näckrostavlor. Ett litet mysigt museum som man tar sig igenom hela på max ett par timmar. Annars är katakomberna under Paris gator nog uppskattade av både barn och vuxna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.