Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 maj, 2022

Fredagslådan på en klämdag

Halloj fredag. Eller är det som en ledig söndag då det var röd dag igår och onsdagen blev som en fredag??? Eller är det en helt vanlig dag? Oavsett kanske det kan passa med lite inspiration till just nu?!

Då kör jag en fredagslåda med lite av det där som jag tycker kan passa för just nu. Saker att laga, smaka, göra, uppleva och testa. Ja men du vet – jag har ju kört ett gäng fredagslådor nu så det kanske är inkört? Här kommer det jag just nu vill plocka fram ur mitt arkiv som absolut är passande men kanske har några år på nacken. Häng på, det blir kul!

 

Kandera syrenblommor

Om du bor i Mellansverige och söderut så tror jag du märkt att det doftar syren nu. Det är verkligen en blomstertid som kommer och mångas favorit håller på att slå ut om den inte redan gjort det.

Buketter i massor kommer jag ta men jag vill tipsa om att göra något mer. Att göra saft men kanske ännu mer att kandera blommorna, läs HÄR. Att ha på kakor och efterrätter.

Ett kul, vackert och gott pyssel precis just nu!

 

Ta med dig Erik hem!

Det är härligt hur grönsaksstånden skiftar efter säsong och nu finns den gröna erik i hyllorna. Har du sett dem? Har du testat en Erik? Läs mer HÄR så förstår du.

 

Gör egen färskost

Långhelg kan betyda möjligheter att göra något utöver det vanliga till frukost. Och att göra egen färskost är en sådan sak för det kräver sitt dygn ändå. Men det är det värt! Läs HÄR.

 

Baka eget korvbröd

Jag har statistik att se på hur bloggen besöks och en sak som är rolig att se är hur vissa inlägg som inte varit aktiva under hela året plötsligt dyker upp igen. Att det googlas på ett ord, ett recept eller företeelse och sökaren hamnar hos mig. Att baka eget korvbröd har senaste veckan varit väldigt besökt, se HÄR.

baka_eget_korvbröd

Inte ett dugg förvånande då det nu planerats för helg med utflykter kan jag tro. Samt att det funnits tid kanske?

 

Gör beständiga pappersblommor

På söndag är det mors dag! Ge kära mamma en bukett med beständiga blommor för evig moderskärlek! Se steg-för-steg HÄR.

 

Tårta till mamma

Men så klart ska mamman få en tårta! (Eller att du gör en till dig själv) Min favorittårta numer är min citrontårta. Se recept HÄR. Krämig, gräddig men samtidigt väldigt fräsch.

 

Frågesport och quiz

Jag är ett stort fan av frågesport av alla de slag. Nutidsfrågor för att ha koll på nuet, musikquiz för det sätter igång minnet rejält och sedan alla former av klassisk frågesport a la Trivial Pursuit går jag igång på. Nu när det är långhelg kanske man samlat släkt eller vänner? En musikquiz på temat film och tv-serier brukar passa många. Kolla in min HÄR. Men sök annars på frågesport och quiz på både Google och Spotify så lär du få många träffar.

 

Ja det var det hela för denna gång. Om du har några tankar, önskningar eller tips så tar jag gärna emot en kommentar. Det är alltid så kul att få höra ifrån er som läser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.