Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 juni, 2022

Fredagslåda med sommarsmak, nostalgi & musik

Fredagslådan igen! Nu rusar veckorna på och jag samlar som vanligt på fredagar inlägg från förr jag ser är intressanta och i tiden fast de har kanske några år på nacken.

Studenttiden – sånt som sätter spår

Denna fredag är på dagen 29 år sedan jag tog studenten. Jösses vad tiden rinner. I går var jag på studentmottagning av kära vänners duktiga dotter. Det får mig att minnas min egna student. Det är både fina och väldigt smärtsamma minnen. Att sådan sår aldrig kan läka. Får en klump i halsen när jag skriver nu. Jag har skrivit om det HÄR.

 

Nu är grillen invigd

Jag hade ett jobb i veckan där jag grillade och skapade i trädgården. Åh vad jag älskar att tända en grill, skapa den perfekta glöden och sedan tillaga mat över den. Och jag har här rotat efter sånt som jag hoppas kan inspirera till helgens grill kanske?

Grillad och fetaostfylld gurka
Grillad avokado – som en helt annan grönsak
• Nya favoriten; Konrogrill
Marinera kyckling med lime & ingefära
• Gott till: sallad med jordgubbar & avokado
Nektarinsalsan som alltid tar slut

 

Hängmattekrisen avvärjd

Vi har bott i vårt hus i 9 år och vi har avverkat ett gäng hängmattor genom dessa år. Vi alla fem älskar att ligga i den och gunga i takt med sommaren. Jag å maken tar det som oftast väldigt lugnt medan barnen använder den som värsta leklandet. Så härligt att höra barnens skratt därifrån och mina förmaningar om “att ta det lugnt och inte vara för många samtidigt” är lika vanligt i vår trädgård som att höra svalorna.

Förra årets hängmatta är död och begraven och jag kom på i mars att jag borde köpa en ny. Det var alltså i första veckan i juni jag slog till. Får både tacka och skylla på den kalla försommaren att det blev så.

Kolla HÄR värsta bästa lifehacket för hängmattan.

 

 

Musiken just nu

Nu är vi igång med att skapa årets sommarlista i familjen. Vet inte om jag skrivit om det men vi som har mobil och Spotify, dvs alla utom lillebror har en gemensam lista där vi lägger in låtar vi gillar just nu och/eller tycker är somriga. Det blir en salig blandning av mina och makens gamla godingar och barnens moderna hits. Denna lista spelar vi sen hela sommaren och liksom sätter soundtrack för just vår sommar. Ett himla bra tips faktiskt.

En låt jag lagt in som jag gillar just nu är denna. Men att det inte finns någon musikvideo – är det för att Mares just sagt att de ska lägga ner? Ja ja, titta inte – lyssna.

Och denna av Lisa Nilsson får mig så där på vågorna-de-blå-glad. Också den utan video – vad är detta? Är Youtube inte poppis längre ens för musikvideos?

 

Picknick hela sommarlovet

När jag kollar min statistik och ser vad nya besökare googlar på och trillar in hos mig (utan att eta ett skvatt om mig) så har sökordet picknickmat seglat upp på listan senaste veckan. Och det är väl en temp på exakt vad som händer just nu. Det är picknickar med klasser, vänner, familj…

Jag har ett MEGAINLÄGG med alla mina picknickfavoriter. Kolla där och gör dig redo för månader av måltider i det gröna.

 

Ja det var lite av det jag hade i tankarna nu. Hoppas du får en fin fredag och sedan helg. Vi ses snart igen. Kommentera gärna om du har önskningar, tankar eller så. Alltid lika kul att få kontakt med er som läser. Älskar dialog mer än monolog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.