Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 juli, 2022

Fredagslåda med tips på somriga smaker, att göra & bli av med

Hej sommarfredag. Nu är det många som är på semester och förhoppningsvis är det lata dagar väntar. Jag kommer här med några saker som vanligt i mina fredagslådor, som jag tror kan passa in nånstans där mellan hängmattan och grillen.

 

Sommarens godaste paj

Det finns många pajer man kan som bekant göra. Speciellt nu när bär och frukt finns i våra land. Men en som jag ändå vill kasta in som sommarens fräschaste är ändå denna: Keylimepaj. Läs receptet HÄR.

key lime pie

 

Torka linne ute

När ni vädret tillåter tork ute ska du passa på. Att torka sängkläder i vind och sol är ju som värsta terapin att sedan få sova i. Men nu tänker jag även på linneservetter! Att torka dem i solen gör att du liksom stärker och manglar dem. Ja du får kolla mer HÄR.

 

Vodkadero

Somriga drinkar vet jag många nu önskar. Trocadero är en favorit hos många. Servera den som drink till grillen. Jag toppar den med vodka. Och döper den till Vodkadero! Läs recept HÄR.

sommardrinkar

 

Drömmen om Grekland

Det blir ingen Greklandsluff för mig och oss i år. Som du vet är jag en riktig greklandstoka och att luffa mellan öarna är mitt favoritsätt att resa. Jag har gjort mängder av Greklandsguider och filmer.

Ska du till Grekland så får du inspiration HÄR. Annars så kan du som jag se filmerna och drömma dig dit. Sommaren 2024 är min plan nu för nästa resa mellan öarna. Åh vad långt kvar men den som drömmer har en härlig tid att längta.

 

Våffeltortilla

Något gott ska seerveras NU! utan att passera fängelse så går du till gå omedelbart HÄR!

 

Barn i Stockholms tips

Att turista i städer tycker jag så mycket om och för de som inte bor i Stockholm kan HÄR få tips på vad man kan göra i Sveriges huvudstad. Men även för dig som bor här och vill få nya input.

i Stockholm med barn

 

Bli av med bananflugor

Det är inte bara bad, svalor och jordgubbar som kommer med sommaren. Även stökigheter som mygg och bananflugor. Myggen har jag inget mirakelmedel mot men bananflugor – det har jag det bästa botemedlet. Läs HÄR och säg hej då till de små rackarna.

 

Ja, det var en liten godispåse med allt möjligt. Hoppas något av det var intressant. Säg gärna till vad du tycker i en kommentar. Hälsningar blir jag alltid så glad för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.