Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 mars, 2020

Båtluffa i Grekland – filmer från de 6 stoppen på luffen

Planerar du din sommar och semester just nu? Är du sugen på att båtluffa i Grekland? Många hittar till mig när det Googlas på båtluff + Grekland vilket är superkul. HÄR kan du läsa mitt gamla planeringsinlägg. Om du läst och följt mig länge så vet du att jag är en sann greklandsälskare. Båtluffat många gånger och vi har som familj båtluffat 2 gånger. Första luffen var barnen 4, 7 och 8 år och det är verkligen ett kul sätt att resa som familj.

Jag har flertalet olika inlägg med tips och reseberättelser. Här nedan lägger jag upp alla de filmer och länkar till blogginläggen jag gjorde från vår båtluff 2018. Kanske det kan inspirera?

Del 1, från fastlandet ut till ögruppen Cykladerna

Den första resan från fastlandet ut till öarna är alltid så pirrig och spännande. Allt är fortfarande möjligt och varje smak, doft och ljud är nytt. Inlägget kan du läsa HÄR och det äldre inlägget från första resan 2017 och mer utförliga inlägget HÄR.

 

Del 2 på Antiparos familjernas favorit ö

Antiparos är den ö jag varit på flest gånger. Som singel, som par och som familj. Återvänder alltid för ön har så mycket att ge. Inlägget med mer info kan du läsa HÄR och HÄR kan du läsa i min Antiparos-guide. Och för guds skull; missa inte den mäktiga grottan som du kan se i det gamla inlägget.

 

Del 3 från Folegandros som är en hemlig pärla

Folegandros är ön som är lite hemlig men kanske ändå är bland de vackraste. Som ett örnnäste ligger denna vackra stad högt, högt upp på en klippa. Byn är en labyrint av gränder och torg av massa restauranger. Detta är perfekt. Inlägget med mer info kan du läsa HÄR.

 

Del 4 från Sifnos med magisk rundtur

Djupt inne i en vik ligger hamnstaden på ön som har flera vandringsleder. Bäst är de magiska dagsturerna runt ön med badstopp och lunch på havet. Inlägget med mer info kan du läsa HÄR.

 

Del 5 är från min absoluta favorit ö; Schinoussa

Vill du uppleva livets skönhet och lugn så finner du det på Schinoussa. Ön med 250 fasta boenden, paradisstränder och tavernor hemma hos ägarna. Bästa ön! Inlägget med mer info kan du läsa HÄR och resan 2017 HÄR.

De öar som vi var på på båtluffen 2017 som inte hamnar med är men du kanske vill veta mer om finns här: Naxos och Milos

 

Del 6 avlutas i huvudstaden Aten

Få städer i världen kan stoltsera med mer historia än Aten. Men staden bjuder på så mycket mer. Som småstäder inne i storstaden överraskade. Inlägget med mer info kan du läsa HÄR.

 

Hoppas det kunde vara inspirerande om du är sugen på att båtluffa du med. Och har du frågor? Skriv då den i kommentarsfältet. Ska försöka svara så gott jag kan.

Comments (3)

  • Såå perfekt??? !!! Pratade precis igår om att eventuellt båtluffa i Grekland i september, varit i Grekland många många gånger men aldrig båtluffat. Efter ditt inlägg är jag helt såld! Undrar bara vad hotellet där ni bodde på Schinoussa heter? Försökte hitta i dina inlägg men kanske letat dåligt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.