Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 september, 2022

Vad jag läser, tittar på & äter just nu

Åh du ljuvliga höst – som jag längtat. Det är nu i september jag är som allra bäst då luften är krispig och klar så jag kan tänka ordentligt. Solen är så där intensivt låg och solglasögonen gör att jag känner mig cool. Det är fortfarande löv och blommor i naturen vilket ger energi men den lite kyligare temperaturen tillåter mig ändå att vara inne. Jag har alltid varit en höstmänniska och jag har insett att vårt hus är ett oktoberhus. Ja, det är som allra bästa då med sina sociala ytor och stora fönster. Så om några dagar är allt i fas här…

Men nu var det inte detta jag tänkte prata om utan jag tänkte att jag skulle börja dela med mig lite snabba saker som jag just nu har runt mig och kanske det kan inspirera någon annan.

Vad jag läser

Jag har precis avslutat Morden på Österlen av (som jag verkligen kan rekommendera för alla oss som gillar Agatha Christie och Morden i midsommar) och nu kommit en bra bit in i Je m’appelle Agneta av Emma Hamberg och jag kan hela dagen längta till kvällen när jag får krypa upp med läslampan och klämma några kapitel. Drömmer mig också bort till Frankrike och undrar hur det gick med den där franskakursen jag skulle ta.

 

Vad jag tittar på

Att danska serier alltid är bra verkar vara en sanning och Orkestern är inget undantag. Att det kan vara så spännande att följa en klarinettist och en administratör på Köpenhamns symfoniorkester hade jag väl aldrig gissat. Men alltså denna serie är helt underbar.

Det får mig också att sakna den underbara svenska serien Molanders som helt obeskrivligt bara fick en säsong. Den var så bra och några smarta hjärnor har satt ihop Spotifylista från serien som jag verkligen också vill tipsa om, bla denna.

Vad jag äter

“Mamma kan vi äta gröt till frukost?” kom det från ett av barnens rum medan jag klädde på mig. “Ja men absolut!” svarade jag snabbt för jag var rädd att de skulle ångra sig. Höst och grötfrukost är synonymt med varann i min värld men jag hade aldrig trott att jag skulle ha även fört över detta till mina små avkommor. Nu är det gröt nästan varje morgon och det är så mysigt måste jag säga. Med några levande ljus så är det nästan för bra för att vara sant. Men sedan så bryts förtrollningen av “Jag vill inte ha den här tröjan på mig” eller “Sluta tjata, jag ska plocka upp efter mig!!!!”. Ja de är för roliga i den åldern…

Jag har ett gäng gröttips på bloggen och här kommer de:
Mannagrynsgröt
Aprikosgröt
Blåbärsgröt
Over night oats

Ja det var lite av det som intas av mig just nu. Har du tips på serier, böcker, musik eller nåt i samkväm just nu? Tar gärna emot tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.