Följ mig:
Blommor & Växter Jul Julpyssel

En girlang av ljusslinga & julens växter

26 november, 2022

Ja men då har årets riktiga, verkliga julpynt kommit in i hemmet; en hel julgran minsann. Jo det är alldeles för tidigt även för mig men när man jobbar som jag gör, att jag ska skapa material åt kunder blir det att jag ligger lite fel i tiden så att säga, som att jag hade en nyårsfotografering igår. Och här är då en julgran men jag är ju inte den som är den utan öppnar famnen och tar emot den. Och pysslar med den…

Kanske du också stått med en fin julgran och varit redo att pynta den men känt att den ju faktiskt är väldigt vacker i sig själv. Jag ville testa att pynta en gran med växter, blommor mm för att förhöja själva granen. Och så klart med ljus för det måste man ju bara ha. Granen ska ju tindra.

På en ljusslinga virade jag först fast eukalyptus med bindtråd för att sedan fylla på med övriga växter. En vintergrönskande slinga i juliga toner perfekt för granen. Ljus och dekoration i ett kan man säga.

Både färska och torkade blommor och blad så som eukalyptus, vinterskimmia, havrekärve och torkade färgade blad. Grönt, rött och sedan då havre. Väldigt vackra färger att kombinera om jag får säga det själv.

Först virade jag hela ljusslingan med eukalyptus och sedan som buketter av havre och övrigt.

Det blev mycket vackrare än vad jag vågade tro faktiskt.

Helt fantastiska färger och då eukalyptus och Wvinterskimmia är riktigt tåliga och håller sig fina långt efter de torkat så kommer denna hålla. Ja för havren och de torkade färgade röda bladen är ju redan döda så att säga. Eller ja, eterneller heter det ju.

Önskar du fler tips på pyssel med växter för julen?

Så binder du en julkrans till ytterdörren
Krans med torkade apelsiner
Halv krans med hållare för ljus
Söt krans av cypress att ha inomhus 
Enkel men vacker krans av lingonris att ha inne

Vacker girlang när den är släckt.

Ännu vackrare tänd tycker jag.

Det var första gången jag pysslade med havrekärve, men inte den sista.

”Va, gran redan?” Jajamen, är det adventshelg så är det!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Lovisa 26 november, 2022 at 19:53

  Åh! När vårt hus är färdigbyggt ska jag ha adventsgran!

  • Svara Helena Lyth 29 november, 2022 at 09:18

   Hej Lovisa. Ja det förgyller december ännu mer.

   Kram
   Helena

 • Svara Monica 27 november, 2022 at 15:42

  Älskar allt du hittar på 🎄🤶🏻🎅🏼🕯‼️
  Inspirationen flödar när man kollar din idéer 🤗

  • Svara Helena Lyth 27 november, 2022 at 20:40

   Åh men Monica! Du anar inte vad JÄTTEGLAD du gör mig. Tack söta snälla.

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close