Valborg blev en två-stegs-raket

Hej maj, hej våren. Hoppas ni fick en härlig valborg och första maj. Med valborg på en söndag blev det en riktig långhelg.

Valborg blev verkligen en långdag med, som det känns nu, innehåll för minst två dagar.

Började med en liten majbrasa hemma hos mina föräldrar som vi cyklade till.

Medan dotter och maken var på simskola gjorde jag och killarna först en laddning pinnbröd hemma hos oss.

En 3,5 åring vars vanligaste fras är ”kan själv” skulle gå på det göttigaste i receptet: smör!

Att baka med barn är både kul och intressant. Kul att se deras nyfikenhet och glädje över att skapa något själv. Intressant för mig att hantera mitt kontrollbehov i bakandet. Jösses, jag behöver släppa lite på det.

Steg två är att fixa bra pinnar.

De beskurna syrenerna ligger lämpligt kvar i trädgården så det var bra material att använda.

Med pinnar, degklump och oömma kläder cyklade vi tre till mina föräldrar som skulle elda upp lövhögar.

Doften av brasa är så ljuvlig. ”En doft av vår” som dom säger i Madickenfilmen. Och för mig är det verkligen barndomsvårar då jag och föräldrarna alltid gjorde denna ritual. Först krattning, sedan elda och jag gjorde pinnbröd. Nu för jag över traditionen på barnen.

Japp, en gång scout alltid scout.

Perfekt deg, perfekta pinnar

Skapade en liten ställning och så roterades pinnarna. Det var för varmt att sitta nära.

I väntan på brödet gjorde äldste sonen och min mamma en frågesport. ”Vad flyter?”

Jag och minstingen var i lag och fick 5 av 7 möjliga och med det en silvermedalj. Dottern tog hem första pris. Stor rekommendation till alla möjliga kalas. Så kul och roligt experiment.

Och så var bröden klara. Bara lagom brända.

Hålet proppas med smör som får smälta lite. Godaste brödet helt klart. Skulle rekommendera riktigt kraftig, lagrad ost också. Nästa gång.

Sedan var det att hoppa in i bilen och åka till våra vänner. 4 familjer; 8 vuxna och 10 barn skulle fira in våren tillsammans.

Flagga i topp för både våren och kungen.

16 skor samsas i dörren.

Godaste bubblorna i solen. Blir knappast bättre.

Vi kom aldrig till en stor majbrasa. då alla barn är rätt små och närmsta brasa låg en bit bort och skulle tändas strax innan 21 kändes det lite för mycket som en utmaning. Elden på grillen fick vara substitut.

Det blev nästan som ett midsommarfirande med sill till förrätt, grill till huvudrätt och jordgubbstårta till efterrätt. Perfekt ju!!!

Japp, sill funkar varje gång! Jag älskar snaps. Tycker så om smakerna och just till sill blir det bra. Dricker helst snaps med lättöl men numer finns det så goda alkoholfria öl så det blev drycken till.

Sedan förlöpte kvällen. Mörkret sänkte sig och volymen på barnen likaså. Fast de gjorde en bejublad musikshow för oss vuxna. Så underbart sött.

Vi sov över och det var det bästa beslutet någonsin. Inte stressa hem utan låta timmarna gå, barnen få somna i lugn och ro där och kanske främst: få äta ljuvlig frukost/brunch tillsammans nästa dag.

Jag är ju en frukost-nörd. Tar alla långhelger och lediga dagar som en anlednings att laga och baka frukost.

Det mest perfekta vädret tog oss ut på promenad.

En söta bukett fick vi med oss.

Små ben, lång promenad. Nu har vi fyllt på med luft och naturupplevelse för ett tag framåt.

Tack snälla familj och vänner för ett riktigt innehållsrikt dygn!

Rolig & smaskig tårta till barnkalas. Succé varje gång!

Kalastårta som är perfekt för barnkalaset! En tårta till barnkalas med smaskig fyllning som passar perfekt till barn och samtidigt lätt att göra vilket är bra för barnen att vara med och göra samt den stressade föräldern…

Detta är en tårta jag själv haft till alla barnkalas jag hade som barn. Tror det var min 7,5 år äldre bror som gjorde den först en gång och sedan blev den standard på födelsedagar och barnkalas.

Självklart hade jag den sist, på mitt 43-årskalas, ha ha ha.

Tårta till barnkalas

Antingen så köper du färdig tårtbotten eller bakar egen. Mitt recept på tårtbotten med endast 5 ingredienser som blir hög och saftig.

Fyllning för tårta till barnkalas
3 mosade bananer
1 burk krossad ananas
1-2 dl jordgubbssylt

Gör så här: Skär försiktigt tårtbotten i tre lager. Mosa bananerna och fördela jämnt på det understa lagret.
Lägg på ett lager tårtbotten. Blanda i hop ananas och jordgubbssylt i en skål och sprid ut på tårtbotten nr två. Varför man har syltblandningen på översta lagret är för att all fin fruktsaft ska gotta ner sig i de andra lagren. Tårtan blir bara bättre om den får stå och safta till sig.

Vispa grädde och sprid ut på tårtan och dekorera efter tycke och smak.

tårta till barnkalas

Den här tårtan hade jag med till äldst sonens första födelsedagskalas när vi i mammagruppen skulle fira våra guldklimpar för första gången. Det isade sig vara en perfekt tårta för barn 1 år. Som medvetna mammor som vill göra allt rätt så skulle ju det vara så lite socker som möjligt (tänk vad annorlunda man är sedan som flerbarnsmor…) och detta är ju inte sockerfritt men väldigt naturlig. Hade fruktpré från barnmathyllan istället för sylt och ananas så blir det kalasig tårta även för de små 1 åringarna.

Här är några exempel på tårta till barnkalas från arkivet. Väldigt olika…

Bär, strössel, ljus och godis i rosa samt rosafärgad grädde. Så fin och uppskattad av lilla sonen.

Här ville äldste sonen ha ett superhjältekalas. Det fick bli en sky line med batman.

tårta till barnkalas

Och denna tårta är en bra kombination av vuxet och barnsligt. Med den smaskiga fyllningen som både stora och små gillar och en dekoration som också är både barnslig och stilig. Den tårtan jag hade till min ytterst vuxna födelsedag

Rita med vax- & oljekrita till Valborg

Minns du detta pyssel? Att rita med vaxkritor i olika färger för att sedan täcka allt med mörk oljekrita och rispa fram en teckning.

En spännande och effektfull teknik jag kände kunde passa till Valborg då just färgsprakande eldar lyser upp den mörka, kalla vårhimlen.

Gör så här: Rita med vaxkritor på ett papper. För att resultat ska bli riktigt bra ska du täcka ytan så mycket som möjligt. Måla gärna i olika färger för att få den spännande effekten med skiftande färger sedan.

Täck ytan med oljekrita. Rispa fram din teckning/text med något skarpt med inte för spetsigt, en ände på en tesked tex.

valborg_pyssel

Det feta vaxet gör att den ännu fetare oljekritan lägger sig ovanpå och lätt kan rispas i.

Detta sätt att rita gjorde jag mycket i skolan som barn. Förmodligen fick lära oss det dels för att det snabbt och enkelt gick att få fram spännande mönster och för att det fanns vaxkritor och så kallade tellus-kritor. De kladdiga härliga oljekritorna som ger så mycket färg.

Vill du ha fler tips för passande vårpyssel? Klicka då HÄR så kommer du till min vårpyssel-kategori.

Baka egen tårtbotten. Hög & luftig!

Att baka egen tårtbotten är enkelt och blir så mycket godare än den färdiga från butiken. Den här tårtbotten blir hög, luftig å fin och bakas med potatismjöl.

Detta är ett grundrecept, basrecept och kan passa många tårtor beroende på önskad fyllning. Bär, frukt, sylt, vaniljkräm, chokladkräm eller vad som är just din favoritfyllning. Kanske också prova att ha lite citronzest i smeten för en mer karaktäristisk tårta?

Tårtbotten

Ingredienser
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver

Gör så här: Sätt ugnen på 175°  och smöra och bröa en rund form med avtagbar kant.
Häll socker och knäck i ägg i en skål/bunke och vispa rejält poröst med en elvisp. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan skål. Vänd sedan försiktigt ner de torra ingredienserna i smeten. Blanda tills smeten är jämn och fin.
Häll över i formen och ställ på galler i mitten av ugnen. Grädda i 40-50 minuter. Stick ner en potatissticka i mitten av kakan för att säkra att den inte är blöt innan den tas ut.
Ställ att svalna något innan kanten tas bort och stjälps upp på galler. Låt svalna helt och skär sen tårtbotten försiktigt till tre lager.

tårtbottentårtbotten

Verkligen vill rekommendera en sådan här tårtbottens-skärare, eller vad det kan kallas. Så smidigt och enkelt.

Önskas förslag på tårtor och tårtfyllningar?
• Min perfekta tårta till barnkalas med banan, ananas och jordgubbssylt
• Jordgubbstårta med citron som är en självklarhet till midsommar
• Somrig tårta med jordgubb och rabarber

SparaSpara

8 saker att pyssla med i helgen

Sista helgen i april så nu är vi på vippen in i ljuvliga maj. Det ska som vanligt firas med iskalla fingrar och tår, huttrande runt en majestätisk brasa. Och kanske några andra härliga saker speciellt nu när helgen faktisk är i dagarna tre! Här kommer några tips vad helgen kan innehålla:

1. Sjung högt

Så klart ska maj sjungas in. Gärna ihop med andra i kör och med gulnande studentmössor på skallen. För några år sedan firade vi valborg i Göteborg och då gick denna på repeat. Mycket bra komplement till Vintern rasat… och Sköna maj…

 

2. Baka eldiga muffins

Min kollega i The Creative Collective, Gina har det bästa tipset till Valborg – att baka snygga, eldiga muffins/cup cakes. HÄR är länk till hennes ljuvliga blogg och recept.

 

3. Gjut i gips och odla

Vissa valborgsmässoaftnar så står man med lätt kofta över axlarna. Andra är dt lager på lager och vinterkängor. Oavsett vill man känna känslan av vår och spirande natur. Det man kan göra är att odla själv och det blir ju ännu härligare i egen kruka. Anna María har gjort denna galet vackra kruka genom att gjuta i en gammal tårtask. Kolla in HÄR hur du kan göra den.

 

4. Grilla?

Är det i helgen det blir grillpremiär? Eller har du grillat ända sedan Tjugondag Knut? Vi ska bort över Valborg och det har just ryktas om grill. Förra året var det mycket grönsaker som grillades så som morötter, avokado, lök och det kommer nog fortsätta 2017.

 

5. Besök museum du aldrig besökt

Känner du igen dig att du går dit du vet vad du får och att du vet hur du ska bete dig? Barnen här hemma går gärna tillbaka till samma museum gång efter annan. Vet inte om det är för att det är det bästa utan för att det säkerligen är tryggt. När vi föreslår något annat blir det nej. Rätt förståligt. Man vill veta vad man får helt enkelt.

Får jag föreslå ArkDes? Arkitektur och Design-museumet som ligger i samma huskropp som Moderna Museum. Just nu är det färgsprakande och superinspirerande utställningen om Josef Frank.

 

6. Sopa rent

För några veckor sedan var det vårvärme ute och då rensade jag rejält i trädgården. Så hårt att jag hade så ont i armar å axlar att jag inte kunde lyfta dem på kvällen. Sedan kom vintern tillbaka ett antal gånger. Vårvindor friska också så nu behövs det en rush igen. Och framförallt sopa rent på uteplats, balkong och altan. Ställa dit utemöbler. Får bort alla de enorma högar barr som våra stora tallar tydligen vill strössla över vår tomt.

 

7. Långfrukost på en måndag

amerikanska_pannkakor

Klart ett frukosttips måste på då det ska helgtipsas! På måndag är det ledigt och ingen simskola, basket eller teatergrupp så inga familjemedlemmar ska rusa iväg. Helt klart upplagt för långfrukost. Amerikanska pannkakor kan passa så blir frukosten kanske mer brunch?

 

8. Ta ställning

1.a maj och demonstrera. Oavsett var du står på den politiska kartan kan man och bör man ta ställning för något. Vill du aktivera dig i något? Kanske aktivera dig i dig själv?

Jag tänker nu mer inåt. Behöver det. Jag har under senare tid behövt omvärdera en hel del saker. Känt att det gått väldigt fort och att det börjar bli lite svajigt. Jag behöver tänka till och ta ställning hur jag vill och behöver ha mina vardagar. Önskar kunna aktivera mig mer i omvärlden men just nu får jag gräva där jag står.

Önskar dig en riktigt fin och skön långhelg!

Mörk chokladmousse – recept med endast 3 ingredienser & LCHF

Chokladmousse är en riktig klassiker bland efterrätter och populär bland de flesta. Detta är ett recept på en mörk lyxig chokladmousse med endast 3 ingredienser – grädde, mörk choklad och äggulor. Och som du ser är det recept utan tillsatt socker så det kan gå under LCHF beroende på vilken choklad som väljs.

chokladmousse

Jag blev så sugen på kombinationen choklad och blåbär efter en pressvisning där blått och brunt syntes i textiler. Såg så goda ut de där kuddarna så jag köpte ingredienser på vägen hem faktiskt. Familjen blev inte besviken över mitt infall…

chokladmousse

Chokladmousse

Ingredienser
4 dl grädde
3 äggulor
150g mörk choklad

Gör så här: Hacka choklad i mindre bitar och smält i en bunke över vattenbad. Ställ bunken åt sidan. Knäck ägg och separera vitor och gulor. Rör i gulorna i den smälta chokladen. Låt svalna.
Vispa grädden luftig men inte för hård då det kan göra moussen grynig.
Vänd ner grädden i chokladsmeten med stora luftiga tag. Blanda och vänd tills all chokladsmet är blandad med grädden.
Lägg upp eller spritsa i portionsskålar och låt stå i kylen minst tre timmar innan servering.
Servera med bär, frukt och/eller nötter.

chokladmoussechokladmousse

Detta är ett recept med ren chokladsmak. Önskas en lyxig chokladmousse kan några droppar av smaksatt likör förhöja rätten. Tex Grand Marnier som ha en tydlig fräsch apelsinsmak som passar bra.

Desserten serveras gärna med frukt – choklad passar till de flesta frukter, och toppa gärna med lite riven choklad för extra djup chokladmak och -doft.

chokladmousse

Förutom att choklad och blåbär smakar mycket gott ihop så är kombinationen av brunt och blått så galet vackert. Så sofistikerat.

chokladmousse

Utöver den gudomliga smaken så har rätten två ytterligare  fördelar – den är enkel och snabb att göra samt att den kan förberedas redan dagen innan middagen där den ska serveras. Perfekt!

Gillar du choklad och vill ha fler tips och recept i denna stil? Kanske dessa kan inspirera:

Världens godaste chokladsås. Jo, jag lovar
Gör egen kexchoklad. Godare än köpkakan

Inspiration på Söder med inspirerande inredningsbloggare

Throw back Thursday till förra veckan då jag träffade mina bloggkollegor och vänner Maria Soxbo och Helena Köhl för jobbprat, pepp och inspiration.

Vi sammanstrålade på Söder och tog oss till ett kvarter som får alla kreativa att gå i spinn. Om det är en gatstump du ska besöka i Stockholm är det denna lilla bit av Södermannagatan. Inredning, mode, vintage, blommor, växter, snyggfik, och framförallt city-puls.

Grandpa ger alltid inspiration. Kläder och inredning mm i en perfekt blandning.

Visst ska jag ha en glitterkeps? Jag blev oväntat kär i denna keps som då är helt täckt i glitter. Och som sagt oväntat för jag har aldrig någonsin passat i keps. Krävs lite glitter för att saker och ting ska hamna på plats.

Jag är en sådan som gillar att shoppa själv. Eller om jag går på stan med andra så intar jag rollen personal shopper och hjälper andra men med dessa två lika intresserade av inredning som en själv var det annorlunda. Liksom helt inne på samma linje att gotta ner sig i brevsprättar, gemförpackningar och möbler.

Åh, vårljuset genom ett stadssmutisgt fönster – det är vårkänslor det!

City chica, drömmiga DrömhusHelena!

Vägg i vägg med Grandpa ligger Christoffers blommor. En liten blomster- och växtbutik som har mer ”butiksyta” utanför än inne.

Maria påstår att hon inte har gröna fingrar men så gärna vill få dem att ändra färg. Trots detta skulle hon iväg på sticklingsträff senare och hennes vita kasse där var sticklingsproppad. Bli inte förvånande om hon kommer bli växthusligheter i framtiden!

Jag är ovanligt färgglad denna vår. Min stil som ändrats eller modet och trenderna? Men som Maria sa: jag matchar i alla fall Stockholms fasader väldans bra 😉

Knatade vidare runt hörnet på Skånegatan för att sätta oss på Urban Deli, Nytorget.

Lärde känna Maria och Helena när vi bloggade för Sköna Hem samtidigt. Det var där vi verkligen lärde oss skillnaden på att vara konkurrenter och kollegor. Det fantastiska stöd och glädje vi gett varann önskar jag alla. Maria skriver så bra om detta HÄR.

Hade aldrig fixat frilanslivet och situationen att jobba hemifrån helt själv utan mina kollegor. Har ju i hela mitt vuxna liv arbetet på reklambyrå där det varit upp till 85 personer. Som den gruppmänniska jag är dras jag till likasinnade. Lyx att de dras till mig också.

Satt och pratade så länge och intensivt att vi inte märkte hur stället ändrat karaktär under tiden. Det var helt tomt i restaurangdelen när vi kom och när vi gick var det fullt hus med massa after work-folk.

Maria drog till sticklingarnas förlovade land medan jag och Helena tog den kulturella svängen via tunnelbanan till visningen av Bukowskis Moderna konst- & designvisning. Vilken fantastisk eftermiddag vi fick. Så mycket pepp och inspiration.

Foto: alla tre

Blått & brunt i kombination

Tänk när en färgkombination, blått och brunt, dyker upp igen och igen. Då måste det vara något i luften, som det heter?

Förra veckan var det pressvisning för Hästens nya sängar designade av duon Bernadotte & Kylberg. Den klassiska blå-vita rutan har fått sig en ny tappning samt att en brun-brun-rutig modell också tagits fram.

Den blå är då en utveckling, tolkning av den ikoniska Hästens-rutan medan den bruna sängen ska hylla ursprunget för företaget som började med sadelmakeri.

Utöver att jag blev helt kär i Hästens karismatiske ägare, deras filosofi och historia så blev jag helt tagen av stylingen på den bruna sängen.

Blått och brunt i kombination

Pressbild Hästens

Sängkläder i ljusbrunt och blått kändes så sobert och stilla till det bruna trots de kraftiga färgerna. Gillat den kombon länge men kanske inte så här fullt ut, mer som detaljer. Jag ville ha mer. Och det fick jag bara någon minut senare då det var pressvisning för Bukowskis auktion ett kvarter bort.

Fantastisk matta i mina just nyfunna favoritfärger. Eller nyfunna och nyfunna? Min profilbild från 2012 nedan innehåller en massa blått och brunt. Bl.a. med mina favviskuddar från Svenskt Tenn.

Helena Lyth
Foto: Charlie Bennet

Två kuddar (Loops och  Rox & Fix) jag har hemma fast de är så slitna så slitna nu att jag knappt vågar använda dem för då kommer de spricka från kant till kant.

Ja, jag vet vi går mot vår, ljusa tider och spirande färger men kan inte låta bli att sugas in i denna mustiga färgvärld.

Och kanske att det faktiskt går att ha denna färgkombi även mitt i varma sommaren? Se bara på denna bild:

Pressbild H&M HOME

Det är från H&M Homes senaste sommarkollektion. Visst funkar det? Fast det ska tilläggas att alla andra bilder går i mer korall, aqua och gult. Men ändå 😉

 

 

Pressbild Sandatex

Tidigare i våras föll jag för Sandatex vackra samarbete med Emma von Brömssen Här är det verkligen en skir, fin och somrig känsla av färgkombinationen.

Sovrummet här hemma går i trä, kanske åt den mer varma bruna tonen. Men med kalla blå detaljer kan jag skapa färgskalan jag är ute efter. Nya fräscha sängkläder är för övrigt en mycket bra gåva till någon som redan har allt.

chokladmousse

Choklad och blåbär. Det måste väl bli just denna kombination i matvärlden av blått och brunt? Jag var bara tvungen att laga något… kan ni gissa vad? Återkommer med det inom kort.

En ovanligt trevlig, vanlig födelsedag

Ännu ett år läggs på min ålder. Och ännu en fantastisk dag läggs i minnesbanken.

Ska erkänna att jag inte brytt mig alls om min födelsedag i år. Det känns lite som en paus-födelsedag att fylla 43. Inget hallabalo direkt och på en tisdag dessutom. Bättre då att ta det lugnt och bara ha det gött.

Vaknar först av alla, som sig bör på födelsedagar, och hör efter långt tag de två stora väcka maken med ”ska vi inte gå upp å fixa snart???”. De tassar ner medan den lille ligger tätt, tätt mot mig.

Han vaknar efter ett tag och slår armarna om mig och säger ”jag älskar dej”. Bästa sättet att vakna samtidigt att jag nu blev medveten om hur tiden går så fort. Bara för någon vecka sedan kunde han inte säga älskar utan sa äckar. Jag tänker alltså mer på hans tid, framfart, utveckling än min egna födelsedag och tid som kan kännas gå i snigelfart jämförsvis. Ett litet hugg av sentimentalitet och nostalgi far över mig. Men det går snabbt över när ”Ja må hon leva” skriks ända från nedervåningen och en liten trupp kommer upp för trappan med tända ljus.

Presenter och frukost med bara mina favoriter serverades på nedervåningen.

Sedan förlöpte en arbetsdag i all hast varvat med tårtbakning. Vips så var det hämtning på skola och förskola. Plingplong på dörren och där kom maken med mina föräldrar.

Hade inte köpt några blommor så mina ballonger från tidigare projekt fick vara bukett och det gav mig idé till några dukningsidéer.

Gjorde namnlappar i all hast och visste inte hur jag tänkte använda dem…

Så här blev det. Tejpade fast snöret på baksidan för att få det rakt.

Ballongtemat fortsatte sedan på efterrätten…

Heliumballongen från vårt Nordinary-event är rätt säckig och det blir inte bättre av att lillkillen går hårt fram med den som boxboll.

Rosébubbel som köptes för 7 år sedan. Dax nu. Blev en j**la smäll, ha ha ha!

Jag var ju inte helt säker på vad jag ville äta till middag, nu när jag kunde få önska vad som helst – så det blev plockmat med några favoriter. Sådan lyx att ha en make som är världsbäst på matlagning. Kallar honom för en matjukebox för han kan plocka fram allt.

Tack till er för alla smarriga förslag på födelsedagsmiddag. Tar allihop och lägger i min önskelista för det var ju grymma förslag. Kanske ska sammanställa lista för alla?

Det blev vit sparris med hans egna hollandaiesås å kallrökt lax, stekt grön sparris med kallrökt skinka, löjrom med tillbehör, stekta bläckfiskringar, ostbricka, grönsaker, deli-korvar, räkröra. Ja, bara massa smarr.

Jag verkligen älskar att bygga upp bufféer. Det ser alltid så gott ut och jag gillar att gästerna får aktiveras och röra på sig. Blir härlig dynamik runt bordet.

Dessa två! Det skiljer 74 år mellan dem men till sinnet är de lika gamla/unga och busiga. Underbara mamma, underbara dotter!

Liten busig.

Sedan blev det då så klart tårta. Min barnsligaste, godaste kalastårta som jag ätit på alla mina kalas som barn.

Och här blev det ballonger igen. Har fastnat för ballonger, helt klart!

Från att inte ha tänkt fira överhuvudtaget blev det ju ett helt galet perfekt firande. Och det känns fantastiskt att bli äldre. Det verkar ju bli bättre och bättre det här med livet.

Matdeprimerad! Vad ska jag äta på min födelsedag?

”Åh du fyller ju år snart! Vad ska du hitta på? Vad ska du äta?” undrar nära och kära. Får man säga att jag inte tänkt på det och knappt bryr mig? Är det för att jag passerat ett streck för ett tag sedan och avdramatiserat hela grejen födelsedagar? Eller så är jag inne i en matdepression nu igen. Nej, inte det att jag inte vill eller kan äta – det är det inga problem med, utan att jag inte är sugen på nåt annat än bacon, gröt och rostat bröd med smör typ. Tappat smaken på nåt sätt. Detta kommer ibland, inte ofta, men tillräckligt för att jag ska känna igen det.

En kollega för längesen myntade ordet matdeprimerad  (hon var för övrig redaktör på en av landets största mattidningar) och ända botemedlet var raggmunk med fläsk och lingon. Håller helt med. Salt, syrligt, fet, energirikt och jäklit gott.

För att få igång inspirationen tittade jag på tidigare födelsedagar – en av fördelarna med att ha en blogg. Häng med nu för nu far vi bakåt i tiden!

Förra året önskade jag mig en italiensk buffé.

italiensk buffé

Wow, vad fint det blev. Så smidigt att plocka fram en massa delikatesser och bygga ett vackert bord. Och det var precis enkelheten jag var ute efter då för det var en rätt kaosig och utmanande period…

Året där innan var det minsann pompa och ståt med skaldjur och franskt.

Oj vad bortskämd jag blev här. Och jag minns hur kul det var att göra tillsammans med hela familjen. Det var en mycket glad dag och tid.

Och så året innan det var det ju väldigt speciellt då vi hade min födelsedag på samma dag som dopet för lillkillen.

Det var snittar, smörgåstårta och sedan en hel diskbänk av charkuterier. Bästa dagen, godast maten. Ler vid minnet och är så tacksam.

Och så backar vi till 2013 och ser en japansk måltid.

Här hade jag en nästan 6 månaders bebis och en 3 + 4 åring och var rätt svajig. Minns att jag ville ha enkelhet så en löpe-sushi var höjden på lyx.

Wow, vad denna memory-lane var nyttig. Har hänt en del om man säger så. Och jag ser hur mitt fotograferande har utvecklats.

Lite hungrig blev jag allt, eller ja, hungrig det är inte det som är problemet utan vad jag ska vara hungrig på. Nu har jag haft födelsedagar i Italien, Frankrike, Spanien och Japan. Kanske i Sverige nu. Är det raggmunk det ska bli?

Måste bestämma mig NU! Tips???