Följ mig:
Blommor & Växter Inspiration Tips och trix

Levande grön gardin av planterad rosenböna

6 april, 2016

Planterade rosenböna för ett tag sedan och nu börjar det verkligen bli som den gröna gardin jag önskade. Så roligt att se den växa så snabbt och jobba sig upp. Stora blad och tunna fina stänglar.

rosenböna_odla

rosenböna

Min idé var just detta – att i dotterns rum som är gardinlöst (persienner i fönstren) rama in fönstret med denna växande klättrare. Verkar funka bra då det växer så det knakar. Superkul för henne att följa växtens framfart. Och lära sig vattna och hålla vid liv. Jag är då inget föredöme vad det gäller detta…

Planterade bönorna i krukor med blompinnar nerstuckna bredvid bönan för den att klättra på. Den behövde dock lite extra stöd så jag band upp den på vissa ställen med blomsterståltråd. Ska bli spännande att se hur den utvecklas över våren och sommaren. Sen tackar den nog för sig.

odla_rosenböna

rosenböna_odla_01

Följ mig gärna på Facebook så missar du inga inlägg.

 

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close