Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 november, 2016

Gör egen adventsljusstake, 3 olika varianter med samma ljusstake

Att göra sin egna adventsljusstake har blivit mer och mer populärt. Att ställa fyra ljus på ett fat omringat av kottar, fyra blockljus på rad eller som jag tidigare gjort, 4 ljusstakar bredvid varann. Oavsett stil eller önskan är det kul att göra denna adventsljusstake själv för att tända och räkna ner mot jul.

Om 3 söndagar är det första advent. Blev du stressad nu eller känns det för långt bort? Det är lite olika det där…

Om du läst min blogg vet du att jag tillhör grupp två. Längtar sååååå till jul och advent är ju precis just det, en nedräkning till jul, så att ha en adventsljusstake är ett måste. Och att göra en adventsljusstake själv gör det ju såklart härligare.

Gör egen adventsljusstake

Tänkte tipsa om kanske det enklaste sättet att göra en egen adventsljusstake; nämligen med 4 stycken ljusstakar.

Använd fyra ljusstakar, antingen så är de helt likadana, är besläktade så att de är olika men i samma material men viktigast är att de håller samma höjd.

 

1. Målad adventsljusstake med “adventslinjer”

I denna variant målade jag de rena ljusstakarna och sedan adderade jag papperstejp. En linje för varje advent och vecka. Tejpen var guldglittrig för att göra ljusstakarna lite glamourösa. Måste inte så klart ha tejp, det kan vara målade linjer, sidenband eller annat – bara det blir fler för varje vecka.

 

2. Adventsljusstake med etiketter

Denna variant på egen adventsljusstake är nog den enklaste. Om man inte vill måla ljusstakarna dvs. På etiketter skriver jag siffrorna 1-4 och med sidenband knyter jag fast dem runt ljusstakarna.
Här behöll jag trät rent och för att då få färg hade jag färgade ljus. Tidigare har jag använt mässingsljusstakar på samma sätt, kolla HÄR.

 

3. Grafisk adventsljusstake med siffror

Måla ljusstakarna svart eller i din favorit färg och sätt på siffror. Enkelt, rent och läckert.
Hittar man siffror att klistra på går det så klart himla snabbt men det går också bra att måla dit siffror i en färg som kontrasterar, syns väl på bakgrundsfärgen.

 

Ja, detta var 3 varianter och hoppas detta kan inspirera till att göra en egen.

Comments (3)

  • Åh vad sugen jag blev nu på att få till min alldeles egna ljusstake. Vet inte om jag ska “investera” i nånting här i Milano dock… Då blir den ju bara kvar här sen när vi åker hem 20/12… Får nog bli till nästa jul kanske när jag (troligen) är hemma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.