Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 januari, 2016

Januari = citrustider! Passa på att njuta av apelsinerna nu

När mörkret nu omger oss och dagsljuset nästan lyser med sin frånvaro är det bra att fylla på batterierna. Gärna med glada och pigga vitaminer. Tur då att det mörka januari sammanfaller med citrusfrukternas högtid. Har du inte ännu smaskat i dig en blodapelsin uppmanar jag dig att genast göra så. Gott, snyggt och fyllt med välgörande vitaminer.

Skala och mumsa, pressa till juice, koka marmelad, skär till citrussallad eller gör sorbet. Finns så mycket att göra med ljuvliga orangea apelsiner.

I går gjorde jag världens godaste och enklaste mellanmål – apelsinsallad med hackade mandlar och granatäpple. Vanlig apelsin och blodapelsin. Det som gjorde det superduper var lite pressad lime på.

Ett tips för en godare apelsinsallad är att filéa apelsinklyftorna. Det gör man genom att med vasskniv skära ut klyftorna så endast hinnan blir kvar. Och det blir en snyggare sallad också.

Kommentar

  • Jag har druckit färskpressad apelsinjuice några mornar nu och tycker det känns som en så himla härlig start på dagen. Tror dock att jag knappt ätit blodapelsin någon gång, det får bli något att utveckla med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.