Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 februari, 2020

Helgen bjöd på brunch hemma

Att bjuda in vänner på brunch är så himla härligt. Brunch överhuvudtaget är lite så där avslappnat så man inte behöver klä upp sig som på middag men det är mer matigt och ordnat än bara en fika. Och så är det ett väldigt troligt tillfälle att lär känna nya fina människor runt.

Äldste sonen har en sportaktivitet på lördagsmornar och efter det brukar det killgänget fortsätta med att umgås hemma hos nån av dem. Några av killarna är nya vänner och då tänkte vi att det är ju himlens trevligt att lära känna föräldrarna lite mer så denna lördag var det inte bara sportkillarna utan även resterande delar av familjerna som fick umgås.

Jag och maken byggde upp en brunchbuffet i köket och laddade våffeljärnen. Nu finns det ju väldans mycket att välja på i brunchväg men vi smalnade av utbudet till mackor/frallor med alla möjliga pålägg, grönsaker, äggröra och våfflor. Det fanns mycket att välja på samtidigt som det ändå bara blev tre “stationer”. Och sött och salt, hårt och mjukt. Bra blandning tycker jag.

Jag har ett inlägg här på bloggen som är väldigt uppskattat, där jag samlat all mina bästa brunchrecept. Läs dem HÄR.

Jag gillar när gäster bara kan ta tag i saker och inte behöver leta eller undra vad som gäller.

Som att ställa fram allt du behöver för att kunna äta och dricka på ett ställe. Smidig hantering.

Och smidig är den här lilla skärmaskinen. Den gav jag till maken i 10-årspresent på vår 10-åriga bröllopsdag nu i januari. Han har väl inte gjort annat än att leka chark och sköra allt som kommer i hans väg sedan dess. Han har nu börjat köpa ändbitar i matbutikerna för att skära. Mycket bra och så gott det är alltså.

Ja, så en stor charkbuffet var vi ju tvungna att ha på vår brunch. Och en hel del pålägg till.

Ett toastställ är en sådan där grej som gör allt lite mer piffigt. Älskar det!

Brunchernas dryck är ju Bloody Mary. Nu går den ju minst lika bra att dricka utan vodka, kanske bättre tom. Det är också ett sätt att göra brunchen lite mer än en vanlig frukost.

Krämig äggröra är bland det godaste på brunchen. Men, det slår aldrig fel – hur många ägg man än gör äggröra av så tar den alltid slut för snabbt. Den som säger “men så perfekt, gjorde precis rätt mängd äggröra för den tog slut” måste tänka om; då var det för lite och nån fick inte nog.

Massa gott!

Och sen brassades det på så in i bomben. Tre våffeljärn gick varma.

Så bra med många lagg och ösa upp på galler. Ingen vill ha gammal seg våffla utan nygräddad och frasig är grejen.

Vill du ha förslag på vad du ska ha för tillbehör till våfflorna? Kolla då in min matiga lista med både salta och söta tillbehör HÄR. Söt kastanjepuré är så gott om du inte testat det tex.

Ja detta var ju super! Måsta ha fler bruncher med kära vänner snart igen. kommer frossa i våfflor och annat gött hela våren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.