Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 november, 2020

Gröt på havrekross med kardemumma samt rivet äpple & kanel

Höst betyder grötfrukost och den jag gillar mest just nu är gröt gjort på havrekross, eller det lite coolare namnet steel cut, med färskmalen kardemumma. Det kan jag säga är en riktig mysstart på dagen. Eller som mellanmål som när jag tog dessa bilder.

Gröt på havrekross med kardemumma

Ingredienser, 1 port
1,5 dl havrekross, steel cut
3 dl vatten
0,5 krm salt
0,5 krm hela kardemummakärnor
1 äpple
kanel
mjölk

Gör så här: Koka upp havrekross, vatten och salt och låt sjuda. Riv ett helt äpple på rivjärn och krossa kardemummakärnor i mortel. Vänd ner halvan av det rivna äpplet och kardemumman.
Servera med resten av det rivna äpplet, kanel och mjölk.

Kardemumma tycker jag väldigt mycket om men inte haft i gröt tidigare. Blir faktiskt förvånad för det är ju en riktig superkombo. Har bara haft det i en mycket god overnight oats så nu tar jag den till värmen.

Jag har en del gröt på bloggen, kanske nån av dessa kan locka också?
Mannagrynsgröt
Aprikosgröt
Blåbärsgröt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.