Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 mars, 2021

Inspiration till påskdukning kommer här

Inspiration till påskdukning är väl precis vad man kan behöva nu. Jo för det är ju “Hej och välkommen till påskveckan!” Så härligt att ha en högtid precis framför oss.

Jag tog och kollade igenom mitt arkiv som ju har några år på nacken nu och med det lika många påskfirande så en hel del finns det nog att inspireras av. Så häng med nu, nu går vi bakåt i tiden.

Inspiration till påskdukning

Förra året var vi alla lite i chock över att allt ställts på ända, alla påskresor fick ställas in och påskfirande fick ställas om. Att fira utomhus blev grejen och jösses vad vi hela det gång året umgåtts utomhus, eller hur?!

Blått, vitt, gult och kopparfärgat – det var påsken 2020 hos mig. Väldigt luftigt och ledigt, kanske inte så mycket påsk men där hjälpte ju påskliljorna från trädgården till.

Inspiration till påskdukning

Läs mer om dukningen och firandet från 2020 HÄR.

Det jag starkt vill rekommendera är att ta fram gamla ölflaskor och medicinflaskor för den varma färgen från det bruna, kopparfärgade glaset ger en mjuk inramning om du har kalla färger i övrigt. Och färgen koppar i sig är ju väldigt vackert. Här har jag mina loppisfyndade äggkoppar i koppar med odlad krasse i äggskal.

Inspiration till påskdukning

Att göra en påskhare av servett och ägg är nu mer en riktig klassiker och syns exakt överallt. Denna bild tog jag redan 2017, se HÄR, och har spridits flera varv runt jorden. Så kul hur inspiration och skaparglädje kan nå fler.

Låt en höna få sig ett bo på bordet. Här är det en papphöna som du kan skriva ut HÄR och lätt limmar ihop. Ha som fåglar på bordet bland blommor eller skriv namn på som bordsplacering.

Kanske hönan kan få flyga i ett påskris också?

Inspiration till påskdukning

Påsken är färgens högtid, eller hur? Färg; mycket mantra för inspiration till påskdukning. Ljusa dukar och tygservetter och sedan maxa med glada färger. Tex i buketter eller stearinljus. Se mer HÄR.

Har du ett porslin med mönster: måla då samma mönster på ägget så får du en helt komplett servis.

Har du ett färgat vardagsporslin som inte för tankarna till påsk? Kompensera då med påskiga buketter och servetter.

Glada färger! Att ha flera olika färger – det är påsk.

Inspiration till påskdukning

Om jag får önska vill jag att årets påskdukning ska vara färgglad. Och väldigt gul. HÄR kan du se hur man viker sådana här näckrosor av servetter.

inspiration till påskdukning

Om du är av den lite mer minimalistiska, grafisk typen då kanske mina etiketter med illustrationer som för tankarna till påsk vara något för dig. Du kan ladda ner dem HÄR.

Etiketter som kan sitta på skägg eller annan påskgåva.

Det här är bilder från en påskdukning jag gjorde för några år sedan och jag skapade en rätt kreativ dukning på några minuter. Jag hade en lila tulpanbukett som kändes lite ensam – Då toga jag det jag hade i köket som kunde matcha. Som lökar.

Mycket enkel och billigt sätt att skapa en stor bordsdekoration.

inspiration till påskdukning

Att färga ägg med saker du har i köket det med är ett av de mest populära påskpysslen. Och att göra fina mönster av små blad gör dem än vackrare. Här hade jag en blåblommig påskdukning. Se mer HÄR.

Jag la upp en film om hur jag gör sådana här ägg på mitt Instagram för nån vecka sedan. Den filmen har visats över EN MILJON GÅNGER!!! Det är ju helt osannolikt. Men superkul.

Och så kan gästerna äta upp ägget också. Bra va!?

påskdukning

Vill du göra det snabbare och enklare? Skriv då initialer på ägget som bordsplacering. Se mer HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.