14 december, 2023
Ischoklad är ett måste på bordet med julgodis
Säg ett julgodisbord utan ischoklad och det är inget julgodisbord. Jo men så är det bara. Och när jag ändå har dig på tråden – att koka ett gäng ischoklad och lägga i fina burkar är en underbar gåva att ge bort på glöggmingel och adventsfikor.
Ischoklad är ett måste på bordet med julgodis
Ingredienser:
100g kokosfett
200g fin choklad
1 ägg
45 st folieformar
Gör så här: Dela chokladen i bitar och lägg i djup skål tillsammans med kokosfettet. Ställ skålen över kastrull med vatten och smält över vattenbadet under omrörning.
Sänk värmen. Vispa upp ägg i en annan form och vänd ner i chokladsmeten. Fyll folieformar och låt stelna. Förvara i kylskåp.
Ser du mer julgodis du vill ha recept på? Klicka då på dessa:
• Julkola, världen godaste chokladkola
• Min egna Rocky road, kanske den smarrigaste?
• Knäckstrutar – för det är roligare än vanlig knäck
• Trillingnöt för den vill man inte var utan
• Skumtomtefudge är ju två julgodisar i en
• Mjuk, mörk chokladfudge, ett måste varje jul
• Rischoklad, bara för att det är så gott