Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 december, 2023

Göra egna Mozartkulor, recept till julgodis

Att göra egna Mozartkulor är enkelt och kul. Och så klart blir de ju de godaste Mozartkulorna. För man kan ju liksom höfta lite med ingredienserna så man får Meer av den vara mn själv gillar mest. Är man en nougat-diggare så kan man ju bred på lite mer så att säga. Och jag vill helst ha min med en riktigt god hasselnöt i också. Blir än mer jul då tycker jag.

Vi hela familjen var på tågluff på höstlovet 2019 till Venedig och Salzburg. Och vad är Salzburg känt för? Mozarts födelsestad bland annat och du kan ju bara gissa hur många butiker det var som sålde the original mozartkugle där…

De Mozartkulor vi ser i våra butiker har guldiga foliepapper men det fanns även med silverpapper i Salzburg och det fick vi förklarat: de är handgjorda. Så här är alltså silver lite finare än guld.

Så med det kan du göra dina Mozartkulor hemma och slå in i vanlig hederlig ugnsfolie med vetskapen om att så ska de vara, ha ha.

Göra egna Mozartkulor, recept till julgodis

Ingredienser:
200 g marsipan
100 g nougat
20 hela hasselnötskärnor
150 g mörk eller ljus choklad

Gör så här: Dela marsipan och nougat i 20 lika stora bitar.

Tryck in en hasselnöt i en bit nougat och täck den. Rulla till en kula.

Forma en bit marsipan till en kula och platta sedan till den.

Lägg på nougatkulan och klä in den med marsipanen. Rulla i handflatan till en jämn kula.

Upprepa med resten av hasselnötterna.

Smält chokladen över vattenbad. Lägg bakplåtspapper på en plåt eller bricka.

Doppa en marsipankula i taget i den smälta chokladen. Ta upp kulan med två gafflar, låt rinna av lite och lägg ut på bakplåtspappret. Låt stelna. Förvara i kylskåpet.

Sugen på fler recept på eget julgodis? Då har du här en hel drös tips.

Julkola, världens godaste chokladkola
Knäckstrutar – roligare än vanlig knäck
• Min egna Rocky Road smäller högt
Trillingnöt för den vill man inte var utan
Skumtomtefudge är ju två julgodisar i en
Rischoklad, bara för att det är så gott
• Wienernougat med extra mycket mandel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.