Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 december, 2013

Årets paketinslagning till jul med enfärgade paket

Att slå in paket till jul är i sig ett rent nöje för mig. Ber aldrig om inslagna paket i butikerna när jag julshoppar för det vill jag göra själv. Tänker ut långt i förväg hur paketen ska vara och försöker variera mig år från år. Något som dock måste ingå är lack. Den doften som sprids från lacket är gudomligt och väldigt juligt.

Min tradition är att sitta på uppesittarkvällen och slå in och lacka paketen medans jag lyssnar på radions rimstuga. Det är så mysigt och något jag ser fram emot. I år däremot så inser jag att vi kommer behöva lägga kvällen den 23.e på matlagning och bak så jag slår nu in paketen i förväg.

Årets paketstil är monokrom. Varje paket ska vara enfärgad; dvs papper, snöre och lack ska vara i samma färg. I all sin enkelhet mycket effektfullt. Speciellt om man har olika färger så det blir flera olika monokroma paket.

Jag har ett sigill med ett H. Det har jag haft i en massa år och jag har fäst mig vid det men det är inte så schyst när paketen är från både mig och maken. Fast det är ju jag som slår in…

Comments (16)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.