Följ mig:
Bakning & Godis Påsk

Påskdessert med egen maräng, grädde & hjortronsylt

28 mars, 2017

Jag älskar att pysselbaka, som jag brukar kalla det, och nu har vi gjort en påskdessert som ser ut som ett ägg.

Äldste sonen har nu gjort sig hemmastadd i köket och har olika saker han vill testa. Nu önskade han göra egen maräng. Det var nåt youtube-klipp där de vispade och satte över huvudet för att testa om marängen var klar. Detta var nu det som skulle göras. Ja, alla sätt utom de dåliga funkar för att få kidsen att testa.

Att göra maräng är ju så kul för barn när man tänker på det. Knäcka ägg, separera gula och vita, mäta socker och sedan vispa, vispa, vispa. Och tänk, det gick att vända bunken över huvudet. Så nöjd snart 8-åring!

Ja, och vad skulle vi nu göra med denna marängsmet? Kan vi inte göra något påskigt, föreslog jag. Ja, vi gör ägg! Typ. Det blev en påskdessert och variant på pavlova kan man säga; maräng, lättvispad grädde och hjortronsylt.

påskdessert

Alltså!!! Det blev helt magiskt gott! Så himlans enkelt också. Förutom själva marängen tar rätten ingen tid alls att göra så perfekt om man vill ha en enkel efterrätt till påsklunchen.

Recept på maräng och små marängbottnar hittar du HÄR. Formade marängerna lite ovala för att påminna om ägg så mycket som möjligt.

påskdessert

Så vackra dessa fluffiga maränger. Som stora moln.

Vad tyckte familjen då? ”Den. Var. God!!!” sa dottern med eftertryck när hon mumsat i sig under tystnad. Var lite osäker på om hon skulle gilla hjortronen men det var inga problem.

16 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close