Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 april, 2017

7 saker att pyssla med i helgen

Då var det dags för några helgtips igen. Haft lite uppehåll på det då jag inte känt mig jätteinspirerad själv. Varit för mycket påsk framför ögonen så jag inte sett så mycket annat.

Hur som helst. Nu står vi inför näst sista helgen i april och bara det inspirerar. Det osar i hörnorna om att våren är på gång på riktigt. Kanske då några av dessa saker kan få igång inspirationen och vårkänslorna än mer.

1. Ta och byt sticklingar

Nu är det dags att vårda det gröna så ta fram dina gröna fingrar. Jag saknar just dem själv men har ändå fått några plantor att må riktgt bra trots allt. Elefantöra tex.

Sedan något år så har sticklingsbytar träffar blivit riktgt poppis. Går väl i linje med att gröna växter blivit så poppis. Jag mötte Maria häromdagen som just hade en hel kasse med sig till en sådan träff. Själv har jag några sticklingar på en bricka redo att ta med om vi blir bortbjudna spontant. Alltid uppskattat.

 

2. Helgfrukost med bananpannkaka

Att en liten rätt med endast 2 ingredienser kan vara så underbar. Enkel att göra, går snabbt, laktosfri, glutenfri, en succé hos barnen, mättar och blir så där instagram-snygg man vill ha den. Bananpannkaka sär perfekt till många tillfällen. Så klart frukost, gärna ihop med keso och bär men även som mellanmål och varför inte efterrätt med lite fler härliga tillbehör. Recept på min bananpannkaka hittar du här.

 

3. Knyt dig till den snyggaste kudden

Dags att byta ut kuddfodralen i hemmet för ljusare tider. Kanske även se över kuddbeståndet helt och hållet? Kanske skapa en egen kudde själv? Du tycker jag du ska kolla in den HÄR kudden av Monica. Blir som en vacker juvel i soffan.

 

4. Njut av design & konst. Kanske köpa?

Är du i Stockholms trakten i helgen får du INTE missa visningen på Bukowskis. Nu är det visning av modern konst och design för att senare i veckan gå till försäljning på auktion. Här ser du fantastiska möbler, lampor, mattor och tavlor. De fantastiska matborden, byråerna mm som syns i vackra inredningsreportage från fina gatan.

Visningen är gratis men verken är det verkligen inte. Inte mycket under 10 000 kr men jag uppmanar ändå att gå och titta. Sådana här konst- och designupplevelser får man annars betala dyrt för att se på museum. Så inspirerande.

 

5. Grilla/ baka pinnbröd

Nästa helg är det valborg och en hel del brasor kommer tändas. Men kanske du har en liten hög gamla höstlöv du vill elda upp redan nu? Passa på att nyttja den nedbrunna högen och grill/baka pinnbröd över glöden.

Jag älskar pinnbröd. Det är ett sådant härlig sätt att laga och baka något. Blir så back to basic som det nästan går. Som gammal scout ligger just pinnbröd mig varmt om hjärtat. Så många fina minnen som jag försöker förmedla vidare till barnen. HÄR är recept och inlägg från förra gången.

 

6. Skapa bestående vårblommor med crepepapper

Våren symboliseras med spirande löv och vackra blommor. Något man vill bara ha mer av. Gör då egna som håller hela våren. HÄR finns beskrivning på enkel blomma att göra. Och det finns ingen egentlig mall. Varje blomma blir perfekt och unik!

 

7. Kramas

Vad är det som händer i världen? Senaste tiden har rubrikerna blivit större och hårdare. Världens mörka makter har kommit oss väldigt nära. Hit till vår ände av världen där vi mått väldigt bra och sett “det där” skett på andra kontinenter.

Nu är det extra viktigt att låta kärleken vinna och att samla sina nära och kära och ta hand om varann. Efter varje klipp jag ser på skärmen där barn dras fram ur brinnande bussar vill jag bara ta mina egna barn och springa långt bort, krama dem och ta vara på den stunden.

 

Önskar er nu en fin och härlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.