Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 juli, 2022

Fredagslåda fylld med semester

Juli och det är semestertider. Det finns tid att vara tillsammans, det finns tid att vara ensam. Få möjlighet att läsa en bok, laga mat i timmar och umgås med nära och kära.

Jag kommer här med några saker som jag tror och hoppas kan inspirera just nu.

 

Ta en guidad tur

Håller du till på västkusten i sommar? Då tycker jag du ska på en båttur där vi fiskade makrill och fångade krabbor, kolla HÄR.

 

Sommarmiddagarna ska vara enkla

Semester och hjärnan tar också ledigt. Vad ska man äta? Ibland vill man bara göra det enkelt. Men ändå lite somrigt tycker jag. Kolla in HÄR för en lista med 5 stycken härliga sommarrätter

 

Somrigaste gofikan

Det finns de där bakverken och godsakerna som är lite extra sommar och mandelkubb är en sån. Kolla HÄR för att recept.

mandelkubbmandelkubb

 

Låt inte sommaren torka ut frullen

Långa frukostar och lite komma-och-gå-liv nu så då kanske bröd inte alltid tas om hand på bästa sätt. Kolla in HÄR för mina tips på att förvara bröd på bästa sätt och hålla det färskt.

 

Skörda och tillaga

Förra sommaren testade jag en grej jag velat göra länge; steka fyllda zucchiniblommor, kolla HÄR. Det var så gott och kul och jag hoppas på tillfälle även denna sommar.

 

Enkelt, roligt och användbart

Ett lagom pyssel så här på semestern kan vara att göra linneservetter. Bara sicksack och raksöm, se mer HÄR, runt om och du får fina linneservetter. Bra att ha om det dyker upp många gäster kanske?

Comments (1)

  • Måste tipsa om mandelkubb. Jag brukar göra på samma recept men ersätta mandeln mot finhackad choklad eller citron. Blir magiskt gott! Lite som italienska kakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.