Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 juli, 2022

Fredagslåda fylld med säsongsskördar

Sommaren bjuder nu på så mycket. De som odlat kan skörda och njuta av solmogna frukter och bär. Och för oss som inte har egna odlingar så är det bra priser i butiker och på gårdar på närodlade varor av samma slag. Det är dags att ta tillvara!

Så veckans fredagslåda blir helt sonika en blandning av detta från arkivet. Hoppas det inspirerar!

Gurk-burk

Underbara gurka. Allas favorit men inte alltid den får så mycket kärlek som den förtjänar. Lägg in den och njut av den länge. Jag har två olika inläggningar, vilken passar din smak bäst?

Färsk inlagd gurka med ättika
Saltgurka inlagd med pepparrot & vinbärsblad

 

Inlagda tomater

Här kommer en inläggning som tar tomaten till nya nivåer. Och burken sen; så vacker även den ju under tiden. Om man får vara så nördig… Se recept HÄR.

Inlagda körbärstomater

 

Frostade vinbär

En delikat sorbetliknande efterrätt som ropar sommar. Detta måste du testa om du inte gjort det. Eller har du som min man liknande minnen? Läs recept HÄR.

 

Den första äppelskörden 

Kanske du har ett äppelträd som fäller massa äpplen redan nu? Gör god kaka med fallfrukten. Receptet HÄR

 

Pajen som får ett ”wow” av alla

Pajer kan man aldrig göra för många och nu finns det blåbär i våra skogar. Nyttja allemansrätten på bästa sätt och fyll en paj! Receptet HÄR.

 

Björnbärskompott – i tårta

Björnbär i butik är en lyxvara och med det vill man ha den som den är men har man eller hittar man ett snår har man funnit guld. Svart guld. 

Gör en god kompott som bland annat passar i tårta. Läs receptet HÄR

 

Som vanligt hoppas jag min fredagslåda inspirerade. Ha nu en fin fredag så hörs vi inom kort igen.

Comments (2)

  • Din inlagda gurka gör jag numera varje år. Står ”Helenas gurka” på mina burkar. Den är perfekt på leverpastejsmackan.

    • Åh Nina vad glad jag blir. Precis så önskar jag att min blogg ska vara – en plats att finna inspiration i och använda om och om igen. Tack för din varma hälsning.
      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.