Följ mig:
Bakning & Godis Jul Spotlight Bakning

Göra egen trillingnöt! Återuppstår på första advent

26 november, 2014

Klart du ska göra egen trillingnöt!

När nyheten i höstas om att trillingnöt skulle trilla ur Aladdinasken blev det ett ramaskri i den chokladälskande delen av Sverige. ”Hur kunde man? Det är i samma klass som att ta bort Kalle Anka på julafton” Ungefär så lät det.

”Men hur svåra kan de vara att göra själv då”, tänkte jag? För om man vill ha den så kanske man får fixat själv.

Jag å storebror gjorde ett försök och den som smakat och varit trillingnötsfantast har gett vårt försök två tummar upp och ”dessa är nästan bättre för att det är mer choklad”. Så, där ser man!

Göra egen trillingnöt

Rostar hasselnötter i en torr, het panna tills nötternas tunna skal börjar spricka. Lägger dem i en handduk och gnuggar bort skalen.

Smälter god choklad i vattenbad och lägger sedan i nötterna. Fiskar upp nötterna tre-och-tre och lägger på plåt med bakplåtspapper. Ställer i kylen för att svalna och stelna. Gör om det men nu doppar varje bit med tre nötter i chokladen för att få ett lager till. In i kylen återigen.

Tar ut plåten och ringlar över smält choklad för att få en snygg (?) yta.

 

Nu har vi en laddning som väntar på oss. Det blir perfekt att mumsa på till första advent samtidigt som vi tänder första ljuset.

1 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Helena N 26 november, 2014 at 11:48

    Så smart och vilken fin ”gå-bort-present”!
    Vad hade du för choklad Helena? Din fick ju så bra betyg 🙂
    Kramis
    http://helenanygrund.blogg.se

    • Svara Helena - Hemma Med Helena 26 november, 2014 at 13:03

      Hej Helena! Mycket bra med gå-borts-presenter! Det behövs ju en del sådana runt jul.

      Jo sörru, detta var bak-mjölkchoklad, 50% tror jag, från Odense. Mycket god i sin smak. Jag är ju lite barnsligt lagd så mjölkchoklad är mer min grej än de där 70-90%-iga sakerna. Men smaken är som baken…

      Odense var i alla fall mycket god!

      KRAMAR!!

    Lämna en kommentar

    Close