Följ mig:
Kalas & Dukning Okategoriserade

Nyårsdukningen 2014

31 december, 2014

Där satt den! Mycket nöjd med årets sista dukning. Vi avslutar detta året med en pangmiddag inramat av en mäktig dukning.

Nyår har alltid för mig varit silvrig och i kalla färger. Förmodligen för att ställas i kontrast till julens dukning som, hos mig, går i rött och guld. I år ville jag dock gå i lite murriga toner. Lite smutsgrått.

Linneduken och servetterna från Himla är mörkgrå och de svarta stenplattorna är från Lagerhaus. Blommorna går i de mörkaste toner jag hittade. Mörkblå/lila anemoner, mörkvinröda ranunklar, mörkblå tistlar i hop med silversprejad brudslöja. Sätter blommorna i små vaser och glasflaskor. Varvar med silverljusstakar och ljuslykta i glas – Snöbollen

Placeringskorten gjorde jag av svarta, glittriga pappersremsor. Hur man gör sådana kan du läsa här. Sticker ned långa tandpetare och fäster papperstejp som flagga med namnet på.

Silverbestick, silverljusstakar, silversprejad brudslöja och alla glas står fint mot de mörka färgerna.

Menyn är som följer:
• Löjrom med rödlök, smetana, stekt surdegsbröd och citron
• Hummersoppa
• Wagyubiff med pommes Anna, haricotes verts och rödvinssås
• Lite ost
• Glassbomb

Första rätten serveras på snäckskal, precis som på julafton. För att det lilla snäckfatet inte ska försvinna i mängden så vänder jag soppskålen upp och ned så det blir som en liten piedestal och på den lägger jag den mörka servetten. Där på syns det vita snäckskalet bra och får ta för sig.

Nu inväntar vi gästerna för att sätta i gång med matlagningen. Ska försöka ha sinnestillstånd nog för att ta lite kvällsbilder. Det är ju då dukningen blir som bäst tror jag. Då ljusen reflekteras i alla glas.

Önskar er alla en riktig pang(!)kväll och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

KRAM!!

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Johanna Bergkvist 1 januari, 2015 at 10:36

    Så fint det blev! Hoppas att maten smakade bra och att ni hade det trevligt! God fortsättning på det nya året!

  • Lämna en kommentar

    Close