Äggtoddy! Åh vad det är ett sådant där barndomsminne för mig. Och nej, innan du blir alldeles förfärad – det är den utan alkohol jag menar!
Som jag minns det, så fick jag och mina bröder i påsktid en äggkopp med en slatt krämig, söt och len äggtoddy och en tesked. Sedan satte vi oss där vi ville för att njuta av denna söta kräm. Av någon anledning så satte jag mig på mitten av den heltäckningskläddatrappan upp till övervåningen. Det är ett starkt minne.
Sedan när jag blev äldre och hanterade elvispen på egen hand kunde jag vispa ihop den på eget initiativ när det inte fanns något annat sött och att vänta på ett bak var för lång tid. Nu var det min tur att ge barnen äggtoddy. Av responsen att döma var det inte sista gången.
Brukade du eller brukar du också göra äggtoddy? Jag fick direkt frågor på min Instagram närjag la upp detta på Stories igår med önskan om recept. Så klart kommer det här.
Äggtoddy
Ingredienser:
5 Äggulor
5 msk socker
Gör så här: Knäck äggen och dela gula från vita. Äggulorna läggs i en stor bunke. Häll i socker. Vispa kraftigt med elvisp så det blir en fluffig och rejält krämig toddy. Ska bli riktigt seg och trög nästan.
Jag brukar tänka 1 msk socker till varje äggula men det beror på äggulans storlek så klart. Ha i lite mindre socker om du är osäker och om inte toddyn fluffas upp som du vill efter långt vispande häller du på lite mer socker.
Det blev ett soffmys med var sitt glas på fot. Och den äts inte snabbt utan man verkligen smuttar den vilket också är så passande för påsken. Låta något få ta tid.
Citronsnittar! Jag älskar småkakor och en favorit är sega kolasnittar. Nu skulle vi ha fika med familjen som jag berättade om HÄR och jag ville ha en kaka som var lite vårig, fräsch gärna med citron. Då kom jag å tänka på att jag kanske kunde göra kolasnittar med citron så att det blev en typ av citronsnittar. Ja värt att testa!
Det gick hur bra som helst! Riktigt god och seg kaka och med fräsch god citronsmak. Precis så som jag ville ha det.
Jag hade suckat hemma av apelsinskal så jag adderade på dem också på hälften så det skulle bli ännu mer citrussmak.
Citronsnittar – Sega kolasnittar med citron
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 citron, zest
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ev suckat av apelsin
Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Tvätta citronen i ljummet vatten och riv skalet med ett zestjärn. Vispa ihop smör, strösocker, sirap och citronzest med elvisp. Blanda bikarbonat, vaniljsocker och sikta i vetemjöl och vänd sedan ner i smör- och sockersmeten. Ta ut degen, dela den och rulla ut till två längder. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg på de båda längderna. Tryck till och platta till de båda längderna något. Ta en gaffel och räffla över längderna samt eventuellt strössla över suckat.
Ställ plåten i mitten av ugnen och grädda i 12-15 minuter. Låt sedan de färdiggräddade längderna svalna lite för att sen på snedden skära till kakorna innan de stelnat helt. Förvara kakorna torrt.
Så goda och vackra citronkakor. Jag var rolig över hur mycket citronsmak det skulle bli men den kom fram riktigt bra. Gifte sig så fint med kolasmaken.
Älskar de här kakorna som har en seg kärna. Riktig klassiker!
HURRA i efterskott! Jag trodde det var i dag för exakt 7 år sedan vi flyttade in i vårt älskade funkishus! Men då jag har bloggen som facit förstod jag att jag missade med några dagar. Minns du när vi kom hit första gången? HÄR är inlägget när vi klev in samma dag som vi fick nycklarna. Vad passar då bättre än en rundvandring för att fira vår 7-åring (plus några dagar)?
Välkommen in i hallen med den vackra trappan och det tidstypiska kasettaket. Huset byggdes 1940 och det var krigstider. För att huset skulle bli lättare att sälja så sattes det in ”lull-lull” som detta. Makabert men sant.
Sedan svänger vi höger in till vardagsrummet med de stora fönstren. ”Ljus från alla håll” var en devis funkisen hade.
Vi fortsätter rakt fram till matsalen med hörnet där det växer så det knakar. Och att måla väggarna där är bland det bästa beslut jag tagit. Gör att det blir ett eget rum och särskiljer sig från vardagsrummet.
Får säga att ballongerna är till vår 7 åring. Eller så är det ju faktiskt en äkta 80-åring!
Vi svänger vänster in i köket med det lilla träbordet. Det bord som används till frukost, arbetsbord och fotobakgrund. Här låg pigkammare förr. Nu är köket ihopslaget och luftigt.
Liten sväng till vänster så finns arbetsköket med bänk som ett U. Här är vi jämt och jag vågar inte gissa på hur många mil jag gått i denna kvadrat. Kanske det är något gott på gång på bänkarna?
Där du hittar mig som oftast kan jag tro.
Och sedan kliver vi ut i hallen igen. Ett varv i funkisvillan avklarat.
Tack för sällskapet! Så glad i vår fina 80-åring. Funkisen står sig stadig tycker jag.
Jag visade här om dagen några tips på ting från Jotex som inspirerar just nu. Idag är sista dagen för erbjudandet på Jotex.
Koden SPRING20 ger 20% rabatt (gäller ej rea, ej elektronik) samt att koden ger 5% extra rabatt (gäller ej elektronik) på produkter med röda priser. Klicka HÄR för att komma till butiken.
Jag har fått välja ut favoriter just nu i Jotex sortiment och den som jag själv klickade hem var denna underbara rottingbänk.
Koden SPRING20 ger 20% rabatt (gäller ej rea, ej elektronik) samt att koden ger 5% extra rabatt (gäller ej elektronik) på produkter med röda priser. Klicka HÄR för att komma till butiken.
Social distansering i coronatider! Som vi formas efter denna tid just nu. Helt otroligt hur vi alla, ja verkligen ALLA, påverkas av detta. De som jobbar hemma får lära sig allt om digitala lösningar, de som jobbar kvar på caféer, butiker och andra öppna ställen kämpar för att behålla jobbet, de inom omsorg får verkligen testa sina och arbetsplatsernas begränsningar, de äldre får isoleras och upplever en påtvingad ensamhet. Jag som är egenföretagare är jag rädd. Men övertygad om att vi kommer ta enorma lärdomar av detta på många sätt.
Att tvingas vara hemma och undvika mycket av det vi tidigare tagit för givet kommer nog lära oss att uppskatta det vi faktiskt har. De små sakerna får nu ta utrymme. Som en promenad till vår närmsta 4H-gård och en enkel fika i trädgården med närmsta familjen. Dessa två ”event” fick fylla vår helg. Saker som kanske annars varit något vi snabbt fixat och inte värderat men nu betyder massor. Social distansering lär oss mycket nytt, helt klart.
Med detta med oss hade middag, kompisträffar, barnenes aktiveringar och köp av nya vårskor på köpstället bokats av. Det skulle bara bli vår lilla familj och sedan en fika ute i det fria hos mamma.
Denna väldigt kalla och blåsiga marslördag promenerade vi till Björklundshage. I tygkassar hade jag packat korv med tillbehör, dricka, grillkol och grilltång. Det sistnämnda är ju sjukt nöjd med att jag fick med.
Björklundshage är den 4H-gård jag även gick till som barn och inte mycket har ändrats på 40 år kan jag säga. Lika mysigt och glatt. Plats för djur, lek och umgänge. På armlängdsavstånd det vill säga.
Klart tuppen var stolt som en, ja… tupp! Det är ju påsktider!
Givetvis hittade sonen en ny kompis på en gång.
Så fina, så speciella getter är alltså. God ost är de generösa med i alla fall.
4H-humor!
Jag hade en älskad kanin som barn, mina fina gosiga Pontus. Om det är något husdjur som alltid får mig lite så där ömmande och tårögd så är det kaniner. Den kärleken jag hade till Pontus visste inga gränser.
Äldste sonens kärlek till exakt ALLA djur vet inga gränser den heller. Som han säger: När jag blir stor ska jag antingen jobba med djur och ha matlagning som intresse eller jobba som kock och ha egna husdjur hemma. Oavsett så hoppas jag han får sin önskan uppfylld. Fast på senare tid har nog musik kommit in som en bubblare på listan… Spännande att se utvecklingen.
Det är så sött med den här traditionen att lämna nappar till djur när barnen ska sluta med napp. ”Lämnade jag mina nappar här?” undrade dottern. Nej, för hon och lillebror vägrade napp. Hur mycket vi än försökte. Jag fick agera napp nämligen. Nätterna igenom och stora delar av dagen. Och det är de som helst sover nära, nära fortfarande om nätterna.
Underbar grill. Här samsas alla runt samma grill, det gillar jag istället för sådana där engångsgrillar. Och som sagt, sjukt nöjd med att jag fick med mig en tång.
Kan vara västerorts sötaste kiosk? Det blev kaffe och glass till efterrätt.
Några åkattraktioner till och sedan promenad hem igen. Denna gång med lång omväg för att maximera utevistelsen och kompensera det rätt stillasittande livet inne vi har nu.
Att gå i en skogsslänt och se de lilablå blåsipporna är alltid lika välgörande för själen.
Och visst är det intressant att det är rätt många blå blommor på våren för att sedan på sommaren vara mest gula och röda. Jag har lärt mig att bin inte ser blått och de då inte pollinerar blå blå blommor. Men vårblommor då som krokus, scilla och blåsippa?
Väl hemma igen och jag klev in i köket. Det var nästan fnissigt hur överdrivet myspysigt det var där. Dottern hade dragit fram färger och några påskpynt i trä hon fått av min mamma medan maken drog igång ett kakbak. Man brukar ju höra att sociala medier kan stressa och att allt är så där överdrivet gosigt och mysigt – i detta fall var det faktiskt nästan för bra för att vara sant. Fast det var ju sant. Inte så där snyggt som det kan vara men äkta.
Kladdigt och härligt. Och gulligt!
Makens sockerfria chokladkaka. Vi skulle nämligen nästa dag fika i min mammas trädgård och ha knytis. Klart det då ska bakas. Och jag kunde inte vara sämre så jag bakade jag med – citronsnittar. Får återkomma med recept.
Social distansering
Kära mamma! Hon är nu ensam i huset sedan pappa gick bort i julas så att vara isolerad från familj och vänner är ju det sista hon ska behöva vara. Hon som är mer aktiv än de flesta 20-åringar har det inte lätt med den påtvingade hemmavistelsen.
Jag och två av mina tre bröder med familjer tog oss dit med löfte om att ingen fick gå nära, bara vara ute och inte ha ens den minsta tänkbara droppsnuva. Det blev lite till å skrika till varann när vi inte fick stå på normalt pratavstånd.
Knytis. Vi hade med oss allt. Inget skulle behövas från huset. Och visst var denna fika instagramvänlig va??!! Men vänlig var den.
Lekar på avstånd är bra med en boll emellan.
Kusinens söta lilla kanin. Som sagt; älskar kaniner.
Mamma hade hittat gamla Husmodern där jag var modell. En liten 1-årig modell. Det var nämligen så att mamma, utöver att hon var lärare, gjorde stickningar mm till Husmodern. Hon var alltså content creator som man skulle säga idag. Om hon då hade haft sociala medier hade hon varit en stor influencer kan jag lova. Här var jag alltså modell i mammas stickningar.
Blir ju mycket intresserad av tårtan som ”är godare än alla andra”. Kanske värt att testa?
En av brorsorna hade med sig godisägg och det blev en äggjakt redan nu. Påsklyx! Detta är ju lite som en mini-variant av min drömpåsk jag beskrev nyss.
Och äldste sonen hittade mammas gatukritor och satte igång att skapa. Så fina!
Sen började väl fotbollen bli lite väl närgången och faktiskt riktigt kallt så det var dags att gå hem. Vink vink till mamma på håll.
Håll ut mamma, snart får vi kramas i verkliga livet. Post corona!
Här om dagen gjorde jag pressgurka till middagen och gurkan lever än så att säga. I kylen står glasburken med den krispiga och välsmakande pressgurka redo att läggas på mackor. Tex på picknicken i skogen nyss.
Gör så här: Skiva gurka tunt med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i en bunke och strö över salt, blanda väl. Lägg ett fat som täcker gurkan helt och lägg på något riktigt tungt som trycker ner gurkan under tallriken. Låt stå i minst 30 minuter. Häll sedan av spadet.
Blanda ättika vatten, socker, vitpeppar och persilja i en skål och rör tills sockret löst sig helt.
För över gurkan med gaffel till en glasburk med tillhörande lock och häll över ättikslagen. Förvara i kylen.
Blir alltid så överraskad när jag liksom påminner mig själv om det får enkla och goda! Det är så lätt att liksom bara skära gurkstavar till middagen för att det ska gå fort men om man bara lägger 30 minuter till så blir ju gurkan så mycket godare till middagen. Pressgurka måste få en naturlig plats i det Lythska hemmet!
Påsken 2020 kommer gå till historien som den påsk där alla blev hemma. Resor till skidbacken, storstaden eller stora sammankomster med släkten har fått ställas in.
Vi reste förra påsken på vår första tågluff till Paris och Berlin vilket blev en succé så vi tog en till luff på höstlovet till Venedig och Salzburg. Så klart ville vi göra en resa nu med då vi alla i familjen har älskat detta sätt att resa. Resa till Prag och Berlin var bokad. Så klart är denna resa avbokad och det är inte en svår sak egentligen då städerna kommer finnas där även efter viruset och de vänner vi skulle hälsa på kommer bo kvar. Det går ingen nöd på oss alls.
Men så klart börjar vi då tänka på vad vi ska fylla vår påsk med. Att vi kommer bli hemma är självklart men om jag får drömma så skulle jag vilja att påskdagarna kommer se ut så här:
Skärtorsdag
Denna dag kommer bli väldigt speciell då vår fina, smarta, rara son fyller 11 år! Han var så pepp på att få fylla år i Berlin så nu styr vi om. Självklart börjar vi födelsedagen som vi alltid gör: med världens bästa födelsedagsfrukosttårta!
Jag har tidigare beskrivit denna frukosttårta ingående efter många frågor på den, läs HÄR.
Med sång, paket, flaggor och frukost på sängen mjukstarta vi denna dag. Helt fantastiskt att barnen då har påsklovsledigt så denna mjuka stund kan få ta lång tid.
Nu är vår kille en sådan som inte önskar sig något utan känner att han redan har allt men om jag får gissa så skulle han bli glad för något spel. Förmiddagen kommer spenderas i pyjamas med spel och tårtrester.
Så klart kommer det vara lika strålande sol som 9.e april 2009 när han föddes så vi packar en picknickkorg och sätter oss i slänten i vår närmsta lilla skogsglänta.
Kanske jag är rufsig och lajvar skogsmulle men det kan ju passa för eftermiddagens STORA EVENT! Påskkärringarna!
Skärtorsdag var min tredje bästa dag på året när jag var liten. Julafton, födelsedagen och skärtorsdag. Varför? Jo på alla dessa dagar fick man saker i massor. Låter hemskt när jag säger det så, men så var det.
Men för att få något måste man först skapa för att ge i utbyte. Det är det jag gillar så mycket med påskkärringarna. De ger kort för att få godis i utbyte. Jag vill tipsa om DE HÄR pysslen som är enkla för barnen att göra. Det blir verkstad hemma.
Med läppstift på kinder och kajalfräknar på näsan, knasiga klädkombinationer och korg fylld med kort att ge bort ger vi oss ut.
Med ett byte som heter duga vänder vi hem och den där ytterst rättvisa och demokratiska uppdelningen tar sin start. Så klart kommer det, i min drömpåsk, vara helt utan bråk…
Långfredag
Jag minns faktiskt dessa långfredagar som tråkiga som barn. Fick höra av de äldre att de minsann hade det sjukt långtråkigt medan jag kunde göra massa saker. Idag är det väl inte alls samma sak.
Jag hoppas vi kommer få en vacker och lugn dag med en långfrukost till start.
Unnar oss något extra för att ge oss själva en present så att säga. Kan tänka mig vad som helst från mitt Frukostarkiv.
Vi sätter oss på trappan ut till trädgården och lyssnar på fåglarna.
Frukosten går över till lunch och det börjar kännas lite obekvämt att gå runt i pyjamas ändå. Dags att ta tag i dagen.
Vi spenderar dagen i pysselverkstaden. Gör vackra ägg som kan serveras till påskafton, gör fint till påskdukningen eller annat som faller oss in. HÄR hittar du allt möjligt påskpyssel.
Bland annat de här mallarna som du kan ladda ner gratis HÄR.
Vi pyntar hemmet med påskris och färg. Till skillnad från jul så åker pyntet upp på själva påsken. En bra syssla att göra på den långa fredagen.
Maken lär ha, sin vana trogen, satt igång ett långkok för att matcha långfredagen.
Vi myser i köket och lagar tillsammans. Kanske jag bakar en tårta till påskaftonen? Då det är fredag så blir det traditionsenligt fredagsmys.
Påskafton
När jag var barn var den stora grejen på påskafton att den där påskkycklingen som stått på det höga skåpet i vardagsrummet fick plockas ner och fyllningen ätas upp. Jag hade en gul liten kycklingsgumma i hårdplast. Älskade den så mycket för den symboliserade påsk, ledighet och något att längta till. Den stod jämte tre stycken Kalle Anka figurer i papp som var mina bröders ”påskägg”. Kalle Anka på 60-talet när mamma köpte dem hade väl inte skapat någon copyright så det var fritt fram att kopior. Ankor med tjock rund mage att fylla med godis och sedan huvud på vippig spiral. Så dessa 4 figurer var vi barn. Som sladdbarn och den enda född på 70-talet var jag av plast, ha ha.
Maken har en helt annan tradition. Hos honom var det äggjakt. En i taget fick leta efter ett välfyllt godisägg medan resten av familjen sjöng en helt obegriplig sång: Det satt en katt på en papperslapp, faderalla om och om igen med höjd och sänkt volym och takt beroende på om du närmade dig ägget. Som Gömma Nyckel med varmt och kallt. Denna tradition har jag nu också anammat så planering av äggjakt tar upp förmiddagen.
Kanske en jakt på stranden om det är fint väder annars blir det jakt i hela huset
Vad jag vill ha mitt ägg? Diamanter och delikatesser!
Alla friska kära som bor i närheten bjuder vi in på en påsklunch.
Dukar med massa färg.
Sill, lax, ägg och ostbricka. Där har du mina enda krav.
Fast en pannkakstårta med kallrökt lax och löjrom med tillbehör tror jag kan passa bra de med! Blir till att bygga upp en buffé.
Efter en sen och lång påsklunch behövs ingen middag. Kanske någon härlig kvällsfika på rester, mer från påskägget och sedan en film i soffan ihop med mina påskkycklingar.
Påskdagen
En heldag utomhus på söndagen. Åka långt, gå kort eller bara nerför trappan till trädgården, det spelar ingen roll. En dag helt utomhus är det bästa efter en dag med långa måltider och mycket godis.
Att få igång en eld eller grill är perfekt göra för en söndag. Och på denna glöd ska godheter skapas. Pinnbröd är kanske det ultimata pysselbaket? Sätta en deg (2 olika recept HÄR) och ta med i påse.
Vinst varje gång!
Se hur naturen kommer till liv och färgerna lyser med de små små blommorna. Plockar små buketter av de inte fridlysta blommorna.
Hela regnbågen i miniformat.
Kasta macka, spana efter fiskar, lyssna på vågskvalp.
Sen när solen sänker sig och kylan kommer tackar vi denna påsk. Jag hoppas vi kan få en sådan här påsk där vi njöt av allt det vi har nära och de vi har kära.
Ja här kommer då recept på Geishakakor som jag nämnde här om dagen. De som sonen, snart 11, bakade helt själv. Så då kan man ju faktiskt säga att alla kan baka dessa godbitar.
Det enda som höll på att gå fel var att det luktade väldigt mycket från ugnen innan gräddning och han hade satt ugnen på 275° istället för 175°. Hade kunnat bli brända geishor!
Visst blev de fina! Han älskar verkligen att skapa i köket!
Jag hade fått Geishachokladkakor med tips om kakor (recept från Fazer) att göra dem med och sonen var inte sen att sätta igång med dem istället för att räfsa kottar. Förstår hans prioritering. Den som ändå fick vara barn, ha ha.
Geishakakor – småkakor med krämig fyllning
Ingredienser 12 st
20 st bitar av Geishachoklad
1 ägg
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
Fyllning
12 st bitar av Geishachoklad
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Knäck ett ägg i en skål. Lägg 20 st bitar av Geishachoklad i en microsäker ugn och smält på högsta effekt i 1 minut. Rör om och fortsätt i intervall tills all choklad smält.
Häll över med en slickepott den smälta chokladen i skålen med ägget och rör ihop med en gaffel.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål. Häll över mjölblandningen ner i chokladblandningen och rör ihop till en jämn deg.
Dela degen i 12 delar och rulla till bollar, lägg på blåt med bakplåtspapper. Tryck in Geishachoklad i varje boll och täck väl. Tryck sedan på bollarna så det blir till kakor med gaffel. Gör gärna rutmönster med gaffeln åt båda håll.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Kanske det hade blivit ännu mer god smält fyllning om riktiga praliner använts och inte bitar från chokladkaka? Det måste testas nästa gång.
Den fina killen bjöd sedan på fika i söndagssolen och livet kändes ljuvligt. Tycker det var en bra deal ändå – jag kratta och barnet bakar.
Lillebror åkte räkmacka och fick bara ut det göttaste av alltihop, ha ha.
Vilken fantastisk respons jag fick igår av er. Det är svårt att på riktigt förstå vad det är som händer. Det är som det är två virus samtidigt med den som ger sig på de mänskliga kropparna och sedan det ekonomiska viruset som verkar vara rejält dödligt.
Jag fick så många fina förslag igår och pepp på hur jag ska få min lilla verksamhet att fortsätta. Och till er som skickade de varmaste mejlen lite mer privat; det föll tårar på min kind av lycka. Att jag kan nå ut till så vackra människor med mina inlägg här tog tag i mina känslor. Att ni berättade hur mycket ni uppskattar det jag gör och faktiskt sa att det var värt att betala för. Det är nog den finaste komplimangen jag fått men jag tror att det ska mycket till innan jag gör en sådan lösning. Jag älskar att inspirera och det ska vara för alla.
Tog tag i mig och stegade ut på promenad till blomsterbutiken. Ett skriande behov av att se något gro och blomma, något levande som inte bryr sig ett skvatt om social distance.
Det blev vackra våriga blomster, krispiga tulpaner och påskliljor.
Något väldigt välgörande att bara samla en massa växtkraft lite huller om buller och sedan sitta och rita.
När jag plockade fram krukan från källaren så såg jag dessa små formar jag köpte på loppis i somras. Påskiga eller hur? De får vara med här.
De kvistar och blommor som inte klarade transporten hem fick bli till en liten bukett.
Hur kommer barnen minnas den här tiden? Jag är uppvuxen med föräldrar födda -35 och -36 och de har berättat om världskriget. Hur mamma hade kaniner i trädgården som sedan min morfar slaktade i källaren för att bli middag. Så långt ska vi väl inte gå men vi som är uppvuxna senare delen av 1900-talet har ju aldrig varit i närheten av ransoneringar eller tuffa tider på detta sätt. Kommer barnen idag alltid ha med sig minnen av att livet, världen, kan förändras på nån vecka? Sånt kan jag tänka på…
Hej och godmorgon kära vän! Aldrig hade jag väl trott att jag skulle skriva ett sådant här inlägg men då vår värld ser ut som den gör med Corona, virussmitta och oro är det svårt att inte nämna den verklighet som vi nu har.
Jag blev egenföretagare på heltid januari 2016 efter att arbetat som Art Director i 22 år i reklambranschen och med 11 års anställning på sista byrån så jag kan väl ändå klassas som relativt nystartad företagare. Och att jag är småföretagare är ingen överdrift då det bara är jag i firman. Många har undrat vad jag gör egentligen och kanske inte alltid tyckt att det jag gör är något ordentligt arbete men om man jobbar hårt, för förfrågningar från kända varumärken som vill satsa och lägga pengar på mig och det hela tiden går uppåt framåt så känner i alla fall jag att jag gör något bra. Jag har haft det lyckosamt.
Nu drar många av mina kunder i bromsen så klart och lägger det mesta på is och jag ser kollegor runt mig ha det riktigt tufft. Det är som allt håller andan och att ingen vågar släppa på det lilla syre man har inne i kroppen. Men vi är så många som måste fortsätta andas och fortsätta leva.
Känner mig som mitt frukostägg just nu. Huvudet är helt löst och det är bara ett tunt skal som håller ihop det hela. En smäll och allt kan rinna iväg.
Jag är och har alltid sedan dagen jag tog studenten 1993 arbetat som kreatör. Jag kommer på idéer och skapar åt kunder först hos reklambyrå och sedan som frilans antingen i mina egna kanaler så som denna blogg, på mitt Instagramkonto eller skapar material åt kunden som de använder själva, som konsult med kamera så att säga. När det nu blir tyst i mejlkorgen och det är glest med uppdrag så tar i alla fall den här känsliga kreatören och börjar ifrågasätta min kreativitet och förmåga. Tvivlet är min ovän och jag börjar fundera på vad jag ”ska bli när jag blir stor”.
Det som är extra sorgligt nu är att jag precis var på väg att dra igång med workshops och föreläsningar hade bokats. Såg så fram emot att få träffa läsare och få inspirera till att skapa ute hos er. Digital värld i all ära men mänskliga möten är det finaste vi har. Nu är den förbjuden!
Min älskade man sa en så bra sak som lyfte mig: Det är Coronaviruset som är anledningen till avbokade uppdrag, inte din prestation. Finns inget i världen som var bättre för mig att höra än det.
Kan jag försöka göra något av det här? Leva på reserver och fortsätta skapa innehåll fast det inte finns någon kund som betalar? De flesta av mina inlägg är ju obetalda men de är där för din skull och jag hoppas när det kommer inlägg ihop med kund att du förstår att det är de inläggen som gör att jag kan skapa gratis material till dig. Vill du se mina fina kunder och samarbeten på bloggen är de HÄR och på Instagram så är de HÄR.
Hur har du det i sviterna av viruset? Är din anställning i fara? är du egenföretagare med trygga kunder? Det är svåra tider för alla oavsett hur de spenderar sina arbetstimmar.