Följ mig:
Frukost

Solskensfrukost med aprikosgröt

24 februari, 2016

Solsken i blick och aprikosgröt i magen!

Vilken morgon! Solen fullkomligt stormar in i köket. Barnen är lämnade, jobbet hägrar glatt men först en frukost värdig en livsnjutare. Ville prova en ny typ av gröt så det blev en aprikosgröt gjord på grahamsmjöl. Väldigt snäll mot själen och gillar man aprikoser så är detta grejen!

Aprikosgröt

Ingredienser
7 aprikoser
5 dl vatten
1 dl grahamsmjöl
nypa salt

Gör så här: Klipp aprikoserna i bitar, ca 1 cm, och koka upp med vattnet. Låt koka några minuter så aprikoserna mjuknar. Ta av kastrullen från spisen. Häll i mjölet och vispa ordentligt till en lös smet, salta. Låt stå och svälla i 10 minuter. Ät med mjölk.

Om temperaturen hade visat lite varmare grader hade jag nog satt mig på trappan. Det är något jag längtar efter något så vansinnigt. Bästa stället i hela huset!

Men köksbordet är inte så dumt idag i och för sig.

Okej, nu kör vi en härligt intensiv onsdag. Jobba hårt och ikväll är det lite mer galej med mode- och inredningsvisning. Det ska bli spännande.

Gillar du frukost å gröt och vill ha fler förslag? Vad sägs om Blåbärsgröt med kiwi och valnötter eller kanske snabbbakade scones med grahamsmjöl

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close