Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 februari, 2021

Ladda upp för Mello med Fire Saga & godis!

Äntligen börjar Melodifestivalen, eller Mello som ju alla kallar det. Jag kan säga att det är precis detta vi behöver nu när typ allt annat är grått, tråkigt och stängt – att få mysa hemma och njuta av en riktig show. Live! Ja, inte trycka på play senare, eller spola fram – det är något som sker nu och något vi kan förenas runt.

Jag vet inte om det är genetiskt eller ett socialt arv men våra tre barn är så pepp så man skulle kunna tro att det är julafton på lördag. “Vad ska vi äta för middag? ska vi rösta var för sig eller tillsammans? vem tror du vinner?” Många frågor och funderingar.

En oväntat bra film – Fire Saga

Nu är det ju en bit kvar till Eurovision men det är ju lätt att man också tänker på nästa steg och den stora europeiska musikfesten. Och för att ladda upp för den vill jag tipsa om filmen Fire Saga.

Jag hade väl kanske inte riktigt höga tankar om filmen då den verkade lite, ja – knäpp, men jösses vad jag älskade den. Och det gjorde barnen också så vi såg faktiskt om den. Hur ofta sker det liksom?

Och inte bara såg om den, vi har lyssnat på soundtracket om och om igen och det är inte annat än att man blir lite stolt som svensk när det är fantastiska Molly Sandén som är sångrösten.

Kolla bara in detta klipp. Är det det minsta förtjust i Eurovion lär du älska detta. John Lundvik och Loreen visar vart sångskåpet ska stå!

Och mer svenskt är det för Mikael Persprandt är med och spelar arg gubbe så som bara Persbrandt kan göra. Och sen inte att förglömma: Will Ferells fru är svenska och de spenderar sina somrar i Gnesta.

Och när jag ändå är i farten. Det bästa som skett på en Eurovision-scen måste väl ändå vara Måns Zlemerlövs och Petra Medes framträdande. Jag kan se den hur många gånger som helst utan att tröttna.

Men om jag då ska komma med något riktigt matnyttigt så får det väl bli mitt inlägg med en massa gott att laga/baka/röra ihop till Mello. Att bulla upp med framför tv.n – massa gottiga tips kommer här:
Dajm-sugare istället för dammsugare
Chokladbollar med jordnötssmör
Gör egen Snickers
Roliga muffins
Små frusna bananglassar
Bräck av jordnötsringar, karamell och choklad
Rischoklad
Karamelliserade popcorn
3 Kakadegar som är okej att äta
Choklad-kopp-kaka i micron på 40 sekunder
Gör egen kexchoklad
Chocolate Chip Cookies
Egna dippade  glasspinnar
Chokladdoppad strut med fruktsallad

Så, är du lika redo som vi?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.