Följ mig:
Bakning & Godis Spotlight

Världens godaste chokladsås

21 februari, 2013

Chokladsås, varm, ihop med krämig vaniljglass – kan det bli bättre än så? Knappast va?!

chokladsås

Jo, jag lovar, den här chokladsåsen är helt underbart god. Rent ut sagt fantastisk! I sin enklaste form med vaniljglass, i hovdessert eller med frukt och bär, det spelar ingen roll, den passar perfekt till allt. Jag vågar lova att du kommer få hejarop och vågen. Hälsa från mig när dina gäster vill ha receptet

chokladsås

 

Chokladsås 

Du behöver:
1 dl socker
1/2 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
50 g smör

Gör så här: Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka några minuter så att sockret smälter. Servera varm.

chokladsås

Hur receptet på chokladsåsen kom till mig

Det här receptet kom till min familj på det finaste sätt. Min far är pensionerad läkare och hjälpte en patient så till den milda grad att patientens fru ville ge min pappa det finaste hon hade, som tack för att ha fått tillbaka sin make, nämligen sitt chokladsåsrecept. Då hon hette Svea så har denna kola fått heta Sveas chokladsås i drygt 35 år i min familj. Om man dubblar mängden och kokar ytterligare 20-30 minuter får du världens godaste chokladkola. Två recept i ett och båda är världens bästa. Hur bra???

18 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Petra/Popetotrora 21 februari, 2013 at 16:44

    Ja, är det världens godaste så måste man väl helt enkelt testa. 🙂 Fredagsdesserten kanske… 🙂

    • Svara Helena Lyth 21 februari, 2013 at 19:31

      @ Petra: Klart du ska testa! Helt klart nått för fredagsmyset 😉 Smaklig spis!

  • Svara Helena Nygrund 22 februari, 2013 at 07:23

    Jamen då så, fredagsefterrätten är bestämd!
    Glass och chokladsås, keep it simple!
    Bästa helgen till dig o din familj.
    Kram din namne

  • Svara Tess 24 februari, 2013 at 18:23

    Ohh tackar och bockar. Då var det öronmärkt och ska provas om två helger. Lagom till mellofestivalen tror jag bestämt. Finns få saker som är så gott som gräddglass och chokladsås!!!

  • Svara lisa 6 maj, 2013 at 19:54

    Jag tyckte att du lovade lite väl mycket med din rubrik och beskrivning, men…. fy fasen vad god den var! Detta åker genast in i min receptbok.

    • Svara Helena - amelia.se 19 maj, 2013 at 19:22

      Härligt att höra! Svårt att sluta äta, eller hur?! 🙂

  • Svara Jayamila Persson 6 juni, 2013 at 20:24

    hej tyckte detta ar ett riktigt bra recept men jag hade även i ett par rutor av mörk choklad med mintsmak delad i små bitar kommer även att prova med andra smaker

  • Svara mo 14 juli, 2013 at 15:47

    Alldeles för mycket socker!!! Halvera mängden och den blir god.

    • Svara Helena - amelia.se 14 juli, 2013 at 21:09

      Smaken är som baken Mats 😉 För de som är förtjusta i en strävare kakaosmak så är nog ditt tips bra.
      Tack för din respons!

  • Svara Maria Blixt 19 juli, 2013 at 20:00

    riktigt, riktigt gooood. Helt min smak. tusen tack 🙂

    • Svara Helena - amelia.se 20 juli, 2013 at 10:37

      Strålande! Varsågod och stort tack för din hälsning!

  • Svara Anna-greta kristofersson 1 september, 2013 at 12:58

    Använde ditt recept till glass och bär när vi hade gäster. Vi hade ätit surströmming,då vill man ha något sött efteråt. Fick mycket beröm för såsen. Tusen tack för receptet!/Greta

    • Svara Helena - amelia.se 1 september, 2013 at 17:20

      Åh vad kul! Hoppas receptet kommer till användning flera gånger.
      Tack snälla för din hälsning!

      🙂 Helena

  • Svara Carl Åkesson 25 december, 2013 at 20:42

    min blev bara blaskig :/. Testar med att kyla den :p

    • Svara Helena - amelia.se 29 december, 2013 at 17:22

      Nej vad tråkigt! Det har aldrig hänt mig. Kokade du den för kort tid??
      Hoppas du fick ordning på det
      //Helena

      • Svara Carl Åkesson 30 december, 2013 at 13:03

        Den kokade i typ 20 minuter. Men den blev perfekt när jag kylde ned den 🙂

  • Svara Annika 28 december, 2013 at 17:39

    Googlade chokladsås och kom till ditt recept! Smakar smaskens nu vid kastrullen och snart ska den serveras till banana split barnens egengjorda maränger. Visst är det smöret som gör et:-)?

    • Svara Helena - amelia.se 29 december, 2013 at 17:23

      Hej Annika! Mums vad gott med egengjorda maränger!
      Smör är alltid bra 🙂
      //Helena

  • Svara Caroline 1 januari, 2014 at 12:45

    Supergod! Tack!!

  • Svara Sofia 23 mars, 2014 at 18:46

    Riktigt god!
    Ska dock använda den till min hemgjorda fondant, för smak och färg haha.. 😀

  • Svara Johanna 16 maj, 2014 at 20:51

    Godaste chokladsåsen någonsin!

    • Svara Helena - amelia.se 17 maj, 2014 at 09:28

      Eller hur Johanna!! Smaskens 🙂

  • Svara Lasse Magnusson 15 september, 2014 at 17:41

    Den godaste chokladsås jag smakat

    • Svara Helena - amelia.se 17 september, 2014 at 16:31

      Hej Lasse! Underbart! Mer chokladsås till folket 🙂

  • Svara Anne-Lee 23 februari, 2015 at 08:01

    Gjorde, för andra gången denna underbara chokladsås och serverade den i en marängsviss. Den var väldigt uppskattad! Man kan ju ändra receptet lite som man vill, mindre socker, mer grädde, smaksatt choklad osv. Men grundreceptet är riktigt, riktigt bra 🙂

  • Svara En tjej 18 mars, 2015 at 13:52

    Hur ska man förvara den?

    • Svara Helena Lyth 18 mars, 2015 at 14:03

      Hej! Spännande fråga. Har aldrig tänkt eller behövt förvara den. När den gjorts så har varenda droppe ätits upp. Men om det skulle bli en slatt över skulle jag ha den i en tättförslutande burk i kylen.

      //Helena

  • Svara yvonne 24 juli, 2015 at 21:05

    Håller helt med. Såååå himla god och så enkelt att göra.

  • Lämna en kommentar