Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 februari, 2013

Chokladsås – Världens godaste, jag lovar!

Chokladsås, varm, ihop med krämig vaniljglass – kan det bli bättre än så? Knappast va?! Jag vet att detta är mångas favoritchokladsås och den har kopierats många gånger. Varför? Jo för det är utan tvekan världens godaste chokladsås!

chokladsås

Jo, jag lovar, den här chokladsåsen är helt underbart god. Rent ut sagt fantastisk! I sin enklaste form med vaniljglass, i hovdessert eller med frukt och bär, det spelar ingen roll, den passar perfekt till allt. Jag vågar lova att du kommer få hejarop och vågen. Hälsa från mig när dina gäster vill ha receptet

chokladsås

Chokladsås – världens godaste

Du behöver:
1 dl socker
1/2 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
50 g smör

Gör så här: Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka några minuter så att sockret smälter. Servera varm.

chokladsås

Hur receptet på chokladsåsen kom till mig

Det här receptet kom till min familj på det finaste sätt. Min far är pensionerad läkare och hjälpte en patient så till den milda grad att patientens fru ville ge min pappa det finaste hon hade, som tack för att ha fått tillbaka sin make, nämligen sitt chokladsåsrecept. Då hon hette Svea så har denna kola fått heta Sveas chokladsås i drygt 35 år i min familj. Om man dubblar mängden och kokar ytterligare 20-30 minuter får du världens godaste chokladkola. Två recept i ett och båda är världens bästa. Hur bra???

Visst är det härligt när ett recept kan resa mellan familjer och i tiden. Jag hoppas på att mina barn kommer fortsätta med denna sås. eller jag vet att de kommer det för de bara tokälskar den precis som alla andra. Helt underbart.

Och jag har också sett hur receptet hamnat hos andra bloggare och så är det ju med allt som är härligt och bra – det flyger fritt och landar hos fler. Men om du har en blogg, länka gärna tillbaka till mig och hänvisa till var du fick det ifrån. sett en megastor bloggare till och med ta exakt likadana bilder med samma glasskålar. Jag får väl ta det som en komplimang. Tack!

Comments (53)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.