Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 december, 2020

När allt är nattsvart – min jul är tydligen röd & rosa!

Julen 2020 – en svart jul. En jul där många lämnas ofrivilligt ensamma. Många kommer vara saknade och många kommer bli snuvade på den där äkta julkänslan.

En pandemi har kidnappat den finaste tiden på året. En tid där vi färdas långt för att få vara med dem som betyder mest. Inte i år – det är tvärtom. Sedan så hjälper det inte ett skvatt att det varit oktober utanför fönstret nu i 3 månader. Det är ständigt gyttja och beige som möter en så fort man öppnar dörren. Det är verkligen som ett långfinger från planeten rakt i ansiktet på mänskligheten. Svart är känslan.

Då kanske det inte är så konstigt att jag gör allt jag kan för att sätta färg på tillvaron? Något omedvetet har jag gjort för jag har aldrig dragits till denna mängd färg tidigare. Det är rött och rosa precis överallt. Och jag vill att du tror på mig när jag säger att det inte var något jag planerat.

Jag stod på vårt lilla torg för att köpa de sista julblommorna av vår snälle blom- och grönsakshandlare innan han stängde för säsongen. Jag plockade några amaryllis, hyacinter och tulpaner. Först väl hemma så såg jag att jag IGEN hade satsat på något rosa och rött.

Jag brast faktiskt i skratt och kände att  “okej då, då går jag väl all in på detta färgfyrverkeri!” 

När allt är nattsvart – min jul är tydligen röd & rosa!

Om vi backar bandet på mina inlägg denna jul 2020 så ska vi se hur färgskalan smugit sig in.

Jag slog in en flaska åt en kunds räkning. Läs HÄR. Det blev rosa och rött.

Jag gjorde girlanger – i rött så klart. Och ställde röda amaryllis i en lila/vinröd vas. Läs mer HÄR.

Rött plus vitt blir rosa. Så röd/vit-randiga karamellpapper ger känslan av rosa. Se mer HÄR.

Den vinröda duken blev lilarosa i ljuset utomhus. Läs mer HÄR om min utomhusglögg.

Rosa amaryllis mot rött.

Mycket rött på bordet och rosa/röda amaryllis. Mycket färg, mycket lek. Läs mer HÄR om mitt spelbord.

Aktivitetskalendern blev rosa och röd. Tydligen redo för färg reda i november.

Snyggt mot granens gröna, eller hur?!

Och jag klädde mig rött och rosa! Se mer om mitt återbruk av jultallrikar HÄR.

För ett matjobb gjorde jag små skinkpinnar som snittpinnar. Se mer av glöggsnittarna HÄR.

Skumtomtefudge! I den perfekta rosa färgen. Läs receptet HÄR.

Ett pepparkakshus med rosa och röda godisar! Läs mer HÄR.

Gott och vackert!

Slog in paket i tyg. Mycket rosa och rött i denna bild trots det havregrynsfärgade tyget. Läs mer HÄR.

Tipsade om att köpa vackra band. Valde tydligen rosa, rött och grönt. Redan då.

jajamensan. Så är det. Är världen bajsbrun, stämningen nattsvart så får man göra det man kan. Och jag kan sprida färg!

Oavsett hur din jul blir – jag hoppas jag kan sprida lite färgglad inspiration här. Hoppas du kan känna det.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.