Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 april, 2022

Fredagslådan är fullsmockad med påsk!

Men halloj i fredagen! Hoppas att du mår bra och är laddad för nästa veckas högtid. Nu är det äntligen påsk och för oss med skolbarn har ju påsklov hela nästa vecka. En hel vecka att påskfixa kan jag tycka.

Så nu när jag fått snurr på mina fredagslådor så fyller jag så klart hela denna med påsk och det är pynt, pyssel, mat, bak och skoj. Kanske du hittar något nytt eller blir påmind om något.

Om jag får drömma om hur påsken ska vara

Jag börjar med det inlägg jag skrev där jag beskrivit hur jag önskar att en påsk kan fyllas och firas, se inlägget HÄR. Det är mycket mina gamla minnen som jag tror kommer till liv vilket är roligt då jag egentligen inte har så där jättemånga traditioner till påsken från förr. Men drömma kan man.

 

Så klart ska det påskpysslas

Ja du trodde väl inte att jag skulle utelämna pyssel i detta påskbonanza? Inte då. Jag har en hel kategori med påskpyssel, HÄR, men jag tänker plocka ut några favoriter.

Kan vara det vanligaste påskpysselt – att färga och dekorera ägg. Att färga så här kan du läsa om HÄR.

Låt påskriset blomma med påskliljor av papper, se HÄR.

Påskkärringen is back! Kolla in HÄR för mall och beskrivning.

 

Hur låter påsken?

Förra året gjorde jag en påskspellista. Den funkar fortfarande. Lyssna in den HÄR.

 

Påsk för barnen

Som så många högtider är påsken verkligen en högtid för barnen. Skärtorsdagen när barn får godis (om de klär ut sig och ger ett påskkort dvs!!!), leta ägg på påskafton och ha lov. Och massa tid att göra kul saker tillsammans.

gratis påskpyssel att ladda ner

Du kan titta HÄR för en massa gratis pysselmallar att skriva ut.

Odla krasse nu och skörda i påsk. Med en gammal äggkartong får du dessutom två små kycklingar på köpet, läs mer HÄR.

Påskpyssel för barn

Som sagt; inget godis till påskkärringarna om de inte ger ett kort. Detta vill jag verkligen ska hålla i sig. Minns hur jag och vännerna satt och gjorde kort på löpande band. Fler kort = mer godis! Kolla in HÄR.

 

Påsken ska smaka!

Vad gör man under påsken? Tror nog 100% av de som skulle bli tillfrågade av denna fråga skulle svara något om att man äter. Oavsett om det är fokus på det salta så som ägg, lax, sill eller det söta med choklad, marsipan och äggtoddy så ska det ju ätas.

Under åren som jag bloggat har en hel del fastnat här och du kan se alla samlade HÄR men även här vill jag plocka ut några speciella inlägg.

Ingen påsk utan sill. Kolla in HÄR mitt inlägg med flera påsksillar

Lamm är också påskmat och HÄR finns lammwallenbergare. Så saftiga och smakrika.

När jag var liten fick jag och mina bröder vispad äggula med socker under påsken. Så krämigt och gött, se HÄR.

 

Duka upp för påsk!

Inte att jag låter dig gå härifrån utan att få ett gäng tips till påskdukningen. HÄR har jag ett galet matigt samlingsinlägg för det.

 

Hur länge håller ett ägg?

Ja det lär konsumeras både ett och 7 ägg närmsta tiden kan jag tro. Men hur var det nu med ägg? Kolla HÄR så får du alla svar på hållbarhet och annat.

Ja då hoppas jag att du nu fick dig en rejäl dos inspiration till vår stundande högtid. men först vill jag önska dig en fin fredag och helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.