Va där ett halloweenpynt? Jo det är väl i grund och botten något som skaver, något som får tankarna att dra åt det lite läskiga, smutsiga, förgängliga och ruttnande nästan.
Så när jag såg att min fina bukett var rejält vissen och redo för att slängas på komposten hejdade jag mig.
Den var ju fortfarande vacker i sin lite vissna utstrålning. Den må vara vissen och ha tappat sin stjärnglans så det tog emot att slänga den. Då kom jag ju på det smarta – från en oönskad vissen bukett till ett ytterst medvetet val av halloweenpynt. Ha! Det gäller att tänka positivt!
För visst är de vackra även efter sin ungdom. Skönheten behöver ju inte alltid ligga i det där allra piggaste och fräschaste kan jag tycka. Sa hon som nu är 47,5 år…
Ju mer jag ser på bilderna desto vackrare tycker jag de är.
Så med detta sagt vill jag säga Glad Fredag med en fredagsbukett av det lite vissna slaget.
I lördags var jag, maken och två kära vänner på Omaka som vi velat och försökt gå på länge. När det äntligen blev av så var det oktoberfest minsann! Och den helg då restriktionerna släppt. Vilken tajming, vilken lycka!
Barnen var världens lyckligaste över att få sällskap av favoritbarnvakten så att lämna dem var nästan så att de kastade ut oss. Det gjorde att vi kom förtidigt till Omaka och tog ett barbord.
”Vill ni inte börja med två ostron och kallsup?” var frågan från personalen. Så klart vi ville.
Mina damer och herrar: en stilstudie i hur man äter ett ostron. Varför jag ser ut som en en nyvaken uggla på sista bilden är för att ostronet hade en citrusgelé. Mycket överraskad kan jag säga. Ihop med kallsupen – som var ett saltöl, blev det perfekt. Var för sig var det rätt kärva och svåra smaker men ihop blev det ett halleluja moment!
Restaurang Omaka är inte bara en restaurang utan kanske allra mest ett bryggeri. Här är det bryggmästaren Hedda Spendrup som för familjens känsla för dryck vidare. Hon har skapat denna plats själv och brygger de mest spännande ölen på marknaden.
Miljön är urban. Många blandade stilar på en och samma plats.
Vet ni vad jag älskar: När man slipper tänka själv på restauranger. Det är nu oktoberfest och med det är det en färdig meny som man bara sätter sig ner och blir serverad, tallrik efter tallrik.
Kockarna har tänkt till och kommit på vad som är bäst i säsong och med en flirt åt den tyska öl- och matfestivalen som oktoberfest just är.
Vi var fyra stycken så två tallrikar av varje rätt placerads på vårt bord och så fick vi dela. Sånt är härligt också.
Och überhärligt var det underbara bandet som gladde oss med ompa-ompa-musik. Är det oktoberfest så är det!
Som sagt: oktoberfest! Mätta glada och alldeles lyckliga över att få gå på restaurang som förr tackade vi för oss. Först måste man ju gå till puderrummet.
Och där måste väl ändå Stockholms mest spektakulära handfat finnas?
Aningen speciell. Och speciellt är även varje toalett. I de olika toalettrummen spelas olika sorters musik upp. Eller musik kanske är fel. För mig som är född på 70-talet var det vinst båda gångerna jag var där inne: första besöket var det signaturen till Teenage mutant ninja turtles och den andra var det en bit ur Bamse som flödade ur högtalarna. Jättekul!
Men vi ville vidare
När nu restriktionerna släppt och ställena höll öppet – skulle man då inte passa på att besöka en bar på vägen hem? Klart vi skulle!
Några kvarter bort på Odengatan ligger Balzac. Den ska nog vara så parisisk den kan men vet du – jag tänker snarare på en bar i New York som försöker se ut som i Paris. Förstår du vad jag menar. Jag fick ett sug efter Paris och den makalösa Bouillon Chartier vi var på.
Sitta i bås – det är så härligt. Nu hamnade inte vi där men det är något med restauranger som ha bås. Det bjuder in till att stanna länge. Det gillar jag.
Med ett glas hasselnötslikör i magen tackade vi Stockholms nattliv för denna gång.
Vi hoppade in i en taxi ock skulle hem. Passerade barer och restauranger som hade öppet och vi såg hur folk verkligen njöt av att få umgås. Det märktes. Jag däremot längtade bara hem till kudden. Ostron, ompa-musik, stora ölsejdalr, rinnande tuttkranar, resa från Tyskland till New York till Paris och den sena timman hade tagit på mig. Nu fick det vara nog.
Jaha, då blev det VAB idag och då vi är lyckligt lottade med barn som verkar ha immunförsvar starkt som Karlssons klister blir vi lite chockade när det väl sker.
Dagens schema med möten och uppdrag får ställas om. Inga konstigheter – det löser man bara. Det är en egenskap alla föräldrar liksom får i samma sekund som man får höra första hjärtljuden på MVC tror jag.
Det som alltid ställer till det är hur den enooooormt långa dagen ska spenderas för det sjuka, men inte jättesjuka barnet. Jag är helt allergisk mot att sätta barnet med en skärm då det nästan då känns som en vinstlott att vara sjuk. Inte så att jag vill straffa den krassliga knodden utan bara att normaltillståndet med skola och aktivitet ska kännas mer lockande om du förstår vad jag menar. Samtidigt så önskar jag få lite gjort, en klassisk vobb; vab + jobb.
När jag var sjuk som barn gick min kassettbandspelare varm. Alla sagor, musik och av nån anledning band med musikaler som Cats gick på repeat. Och som du kanske kan gissa var utbudet av kasettband inte det största. Lyllos då alla barn som kan få tillgång till Spotify!
Tips till alla VAB – massa lyssnatips på sagor
När jag nu snabbt i huvudet inför denna dag gick igenom vad jag kunde sätta på för något åt vår lillkille blev det:
• Det finns en grym spellista med ALLA Disneysagor samlade så det bara fortsätter och fortsätter. Tom jag gillar att lyssna på dem. Skönheten och Odjuret, Askungen, Toy Stories mfl.
• Om du är i samma generation som jag minns du Trolltider. Bara vid första sekunderna slängs jag tillbaka till tv-soffan och den bästa julkalendern genom tiderna. Då sagan inte har nåt med julen att göra funkar den närsomhelst.
• En favoritsaga är Pelle Svanslös. Älskar rösterna från Lill Lindfors, Ernst Hugo Järegård och Björn Gustavsson
• En riktigt bra film men kanske ännu bättre album är Krakel Spektakel
• Jo det kanske skulle vara Astrid Lindgrens sagor då då, ha ha. Rasmus på luffen, Bullerbyn och Pippi mfl. En sagoskatt!
• Helt Sant är ett poddprogram från Sveriges Radio och det är ett riktigt grymt program. Skratt blandat med kunskap. Så himla bra program. Speciellt de första säsongerna med Jesper Rönndahl och Josefin Nilsson så spela upp dem baklänges, från äldst till nyas.
Har du fler lyssnartips? Jag tar gärna emot dem.
Om barnet är så där på-sista-dagen-innan-skolan-igen-sjuk/frisk kanske en massa tips på pyssel till barn var ett gott förslag. Kolla HÄR för alla mina samlade pyssel tips för barn.
Ja och sen kan man ju spela spel ihop också mellan varven. Barnen har lärt mig spela kortspelet Dam. Riktigt kul
Så nu tar jag tag I denna dag. Hoppas du får en fin och friskare dag än hos mig.
Om en vecka kommer jag för första gången få hålla i min bok Julprassel & decembermys. Det är en dröm som gå i uppfyllelse vilket du vet som följt mig genom åren. Du kan läsa om min långa resa HÄR, en tio-årig dröm som sagt.
Boken finns alltså inte ännu utan går att förbeställa och även förbeställa med signering vilket jag då ska göra på måndag och tisdag nästa vecka. Vill du ha ett signerat ex så ska du förbeställa nu för sen är det ”vanlig” beställning. Så klicka dig HIT och gör din beställning.
Och vet du – nu ska du få höra något storartat! Min bok har nästan sålt slut så redan innan ens boken finns så trycks det en andra upplaga. Kan någon ta fram ett gäng klädnypor och fylla min arm för hur mäktigt är inte det???
Det är en mysig och var jul vi har framför oss. Jag är så själaglad av att jag ska ”få vara med” och fira jul med alla som beställt boken.
Så jag vill inte stressa dig, ha ha, men om du vill ha en bok från förstaupplagan och med signering så får du göra ett köp nu.
Det ska bli så overkligt att få hålla boken i min hand. Att bläddra mellan sidorna och se mina bilder, läsa mina texter på riktigt. Känna doften av papper och tryckfärger. Känna tyngden av boken. Det kommer helt klart bli helt omöjligt att hålla tårarna inne, den saken är klar!
Tack för att du varit på den här resan. Men den är inte slut, detta vara bara de första 10 åren eller hur??!!
Under middagen nu säger maken ”Hörde du att Instagram och Facebook ligger nere?”. Läs HÄR. Det hade jag missat helt. Phu tänkte jag, då jag inte hade någon kund som väntade på att jag skulle posta något i kväll eller på något sätt hindrade mig att jobba.
Sen kom jag och tänka på det här med utveckligen i sociala medier. När jag började blogga 2011 var det bara bloggar som gällde. Att bygga upp följarskaror utanför bloggen var det ingen som satsade på.
Sen kom då Facebook som då var störst som den viktigaste kanalen in till bloggen så då skulle jag starta min facebooksida för att driva trafik till bloggen.
Nån började prata om den nya appen Instagram – var det något att satsa på? Näe för den drev inte trafik till bloggen.
Sen hände något. Bloggare slutade blogga och var bara på Instagram. Bloggare fick namnet influencer. Jag var sen på bollen och låg så efter när jag startade mitt Instagramkonto. Jag kämpade på riktigt dygnet runt för att få det att växa. Varför? Jo för inga kunder ville annonsera eller göra samarbeten längre på bloggar. Läsare valde appar som Instagram istället för att läsa bloggar i webfönster. Kunder och läsare flyttade till Instagram.
Jag vägrade dock släppa bloggen. Det är ju här jag kan skriva hur långa texter jag själv önskar till skillnad från Instagram som har en begränsning på antal tecken samt endast tillåter 10 bilder. Här kan jag ha steg-för-steg i all oändlighet. Nästan. Och vet ni – min trafik har stadigt växt och växt. Jag har aldrig haft så stor läsarskara som nu. Kanske för att vi är få gamla hederliga bloggare kvar? Vi som fortfarande uppdaterar dagligen.
Du kan läsa ett inlägg jag har om hur du hittar bästa på bloggen HÄR.
Och bloggen är så viktig för mig. Det är mitt samlaralbum för de recept jag vill spara, de resor vi gjort eller de tillställningar jag varit på eller haft själv. Här är det ingen som klickar på ett hjärta för att säga om jag är bra eller dålig. Bloggen är min, ägs inte av någon och inte beroende av nån amerikanks app. Och här kan jag ge all inspiration till dig för det är det bästa jag vet. Du kanske googlar ”chokladsås” och hamnar här.
Men det får mig att tänka på detta med att så många arbetar med Instagram, är helt beroende av plattformen. Att det är den enda källan till inkomster. Vad händer då som nu när apparna ligger nere? Tänk om de kraschat och inte går att återställa?
Det är då jag är så innerligt glad över att ha kvar bloggen. Här finns allt och bevaras.
Lång utläggning från mig ikväll men det är spännande tider vi lever i. Och sårbara tider.
Till dig som läser detta nu: TACK för att du är här. Hoppas du ska hitta något som inspirerar. Något att scrolla runt i nu när Instagram och Facebook ligger nere. Skriv gärna en kommentar så jag vet att du finns.
Grattis på kanelbullens dag! Eller vad man nu ska säga, ha ha. Du som följt mig vet att jag älskar att baka och det har svischat förbi både en och fem olika kanelbullar genom åren här på bloggen.
Vet inte riktigt varför men i år kände jag inte ett sådant där ”Åh vad kul, nu ska det bakas fantastiska bullar!” som jag känt tidigare. Kanske att jag liksom i huvudet är mer fokuserad på julen och min julbok som kommer om bara några dagar eller om jag blivit mätt, bildligt talat, på kanelbullar och denna hype som blir. Jag har alltid liksom varit den som valt min egen väg. Som nu ska ”alla” baka galette och då vill jag ju just inte göra det.
Men då så klart jag vill ge barnen bullar så bakade jag i går. När jag väl smulade jästen i bunken blev jag så klart bakglad. Behövde bara en knuff.
Det jag dock inte ville var att göra avancerade bullar. Att göra hederliga rullade kanelbullar efter kransar, flätor, längder, wraps och allt vad det varit så var det back to basic.
Det recept jag använde denna gång var DETTA. Tar lite längre tid men blir den saftigaste vetedegen.
Varianter på kanelbullar
Jag ha, som jag sa, många olika varianter på bullar och om du inte som jag är lite trött och vill göra något annorlunda så kommer ett gäng tips här.
Dessa är kanske de sötaste (!) kanelbullarna jag gjort och de formade jag till små minikransar. Läs mer HÄR om dem.
Detta var året då allt som bakades och lagades blev i wraps. Ja du minns väl semmelwrapen? Läs mer HÄR om mina kanelbullewraps.
Kanellängd så där gudomligt saftig och vacker. Precis man vill bjuda på när man vill plussa för nån. Läs mer HÄR om längden.
Kanelbullefilén – du vet vad det är va? Mitten på bullen så klart, Det är filén. Den saftigaste biten. HÄR försökte jag skapa en endag stor bullfilé genom att trycka ihop alla bullar.
Knepet på hur du enkelt gör en snygg knut som bagarna på konditoriet gör. Läs Mer HÄR.
Detta är min favorit – den vackra runda flätade bullen som blir som en ros på något sätt. Läs HÄR hur du gör dem.
Ja, detta var lite kaneldoftande inspiration från mig. Och du – man kan köpa kanelbullar på allt från macken, via butikens frysdisk till fina-gatan-konditoriet också! Glöm inte det!!!
Jag fick frågan om hur jag ville vara klädd för hösten och skulle skapa min outfit för att visa upp. Det blev en mysig, stickad, höstfärgad stil. Något som funkar både på jobbet och hemmavid. Och vara klassisk så outfiten känns rätt i flera år.
Vad är skönare än en stickad tröja just när höstens vindar tar tag i en? Denna tröja med liten krage är en tröja jag både kan ha på möten och mysa runt i hemma i tv-soffan.
Nedstoppad i kjolen blir tröjan genast en mer klädd stil än hemmamysig
Höstens måsteplagg är helt klart den långa täckvästen. Så bra och smidig då den värmer ordentligt utan att man är klädd som en Michelingubbe. Et riktigt bra plagg för de här övergångsveckorna som är på hösten.
En lång A-linjeformad kjol i cognacsfärgad skinnimitation är helt underbar så här på hösten. Lagom lång för att värma men ändå kunna gå barbent i för som min mamma sagt: benen kan vara nakna för där finns inga organ att värma. Jag (och hon) går gärna barbent så länge det bara går. Men denna kjol är snygg med svarta strumpbyxor eller höga stövlar också.
Värmande och mysiga kläder som passar alldeles utmärkt på både jobb och fritid. Hoppas du blev inspirerad.
Blossa 2021 – vad smakar årets glögg? Jo du den smakar apelsin och tagit sin inspiration från Valencia i Spanien.
Jag tycker alltid det är så spännande att gissa årets smak då de sedan några år kommer med ledtrådar och hintar i sina egna kanaler. Fotboll, apelsiner, tomater, katter, resväska och uppenbarligen varmt resmål är ledtrådarna vi fått. Jag trodde först Mexico men när sedan paellafatet dök upp trodde jag Spanien. Tänk – jag hade rätt!!! Eller, ja tillslut i alla fall.
Detta med årsglöggarna har helt klart blivit en uppladdning för julen och ett av de första jultecknen. Kan man säga jultecken förresten? Man pratar om vårtecken, sommartecken men sällan hör man ordet jultecken? Ja, det var ett litet sidospår men fick mig att tänka.
Som du vet är jag en sann glöggälskare och det är med spänning jag idag tog emot pressutskicket från Blossa med årets glögg 2021.
Blossa 2021 smakar apelsin från Spanien
Och hur smakar den då? Denna vita glögg som har smak av apelsin och solvarma Valencia i Spanien. Jag hällde först upp ett glas kall glögg direkt från flaskan och doftade och smakade. Då var det som precis en av de där perfekta glöggarna man vill ha i jul. Rund, söt och fruktig. Kanske då ännu mer fruktig än vanligt för att det just är apelsin. Det är just en sådan här glögg jag längtat efter. En riktigt julig årsglögg.
När jag sedan värmde den kom syran fram mer och det blev en lättare glögg. Mindre söt och mer fruktigt syrlig. Kanske jag inte riktigt just hittar apelsinen i den varma glöggen men det är ändå helt klart citrus.
Vad tycker jag då om årets glögg från Blossa 2021? Jo jag säger ÄNTLIGEN! Det har varit många år med glögg med lite väl annorlunda smaker som dragit för långt bort från julen. Apelsin är helt klart jul och säkert tycker många det med mig så detta får alla mina tummar upp.
Och flaskan hörrni! Wow så vacker. Spansk men ändå lite svenskt Dalarna om jag sladdar lite i kurvorna. Jag är så glad för denna nyhet.
Som du kanske vet har jag ett förflutet i reklam- och förpackningsdesignbranschen så detta med flaskan kan vara mins lika viktigt som innehållet. Förra året var det en glögg med smak av myntathé och inspiration från Marocko. Det är alltid vackra flaskor och det som jag slås av är att det är på intet sätt längre kopplat till jul. Glöggen är en varm vinterdryck och den glögg som kommer varje år ska nog snarare ses som ett komplement till den ”vanliga” glöggen.
Men här kommer då en tanke från mig jag gärna bjuder på: vad sägs om att ha en glögg varje år som har tagit inspiration från julfiranden världen över? Lite mer mulled wine från USA, en gluhwein från Tyskland osv. Jag kan faktiskt sakna känslan av att det är en JULglögg. De första åren var det havtorn, blåbär mm som gick fint ihop med julens övriga smaker. Blossa 2021 tycker jag helt klart visar vägen till detta. Så kul och glädjande!
Nu fick jag se bilderna för julen hos HM Home 2021 och då det varit lite av en grå besvikelse de tidigare pressmeddelandena från IKEA och Åhléns höll jag andan när jag skulle scrolla ner och se dem.
”Åh nej! inte ännu en grå jul med torra grenar som det hänger julkulor på”, tänkte jag när jag fick se de första bilderna. ”Vad är det som händer???” ville jag fråga datorn.
Sedan när jag scrollade lite till kunde jag andas ut. Det kom bilder med mer julkänsla, mer värme och den julen i alla fall jag så himlans gärna vill ha i år.
Jag är faktiskt på riktigt förvånad över mycket av det butiker, kedjor och varumärken har visat för julen 2021. Väldigt tillbakadraget och svalt. Är det inte i år vi vill ha en massa värme, jul och liksom gå bananas på röda tomtar, ljusslingor och stora dukningar? Kan det vara så att dessa bilder skapades i våras när det fortfarande var fulla restriktioner och osäkert hur julen skulle bli? Kanske det men ändå, man kan ju ha en massa julstämning även om man ”bara” är ensam eller ett fåtal.
Det är i alla fall så jag tänkte när jag skapade min julbok – att det är just i år vi tar ut svängarna och går all in på julen. Men jag är kanske inte som de flesta…?
Sluta prata – nu tar vi och tittar på…
Julen hos HM Home 2021
En sval och vintrig jul där vitt, grått, brunt och grönt är färgskalan. Vad tycker du om det? Väldigt snyggt och hållbart då det absolut kan vara en inredning, dekoration och pynt som kan få hålla hela vägen till februari.
Väldigt sobert och stiligt som jag vet att många gillar. Med trä till blir det skandinaviskt och stilrent. Ser lite så där dyrt och exklusivt ut. Jag glömmer för ett ögonblick att det är HMs bilder jag tittar på.
Jag är en av dem som i år kommer satsa mest på julens blommor och gröna levande detaljer. Här är det några få grenar, kottar, valnötter och ved som sätter stor del av stämningen. Detta ihop med något av mina gamla, ärva detaljer så är det mycket så som jag skulle vilja ha det. Men saknar det röda här. Så skandinavisk är jag alltså inte… Eller mer almogeskandinavisk då.
Kan vi sluta med dessa grenar? De har återkommit nu lite för många gånger på julens bilder och jag får absolut NOLL julstämning av dem. Jo, de är vackra men på våren med spirande löv till påsk eller med ljus i på senhösten men inte julen. Basta!
Sista bilden jag visar med den vita, svala julen från HM Home. Det jag gillar här är att granen är klädd men får vara en gran.
Okej, nu ska jag visa den andra julen hos HM Home, den röda julen.
Det är inte många saker egentligen som skapar julkänslan men ändå skapas det stämning. Röd soffa, röda kuddar, några få röda julgransdekorationer och två kransar. Inte så mycket pynt men ändå julstämning. Så klart hjälper den varma träinredningen till en massa.
Vad tycker du om denna röda jul, lite 90-talsaktiga julen?
Så här gör man: tygdetaljer i varma färger och gröna julbuketter. Och släng in några levande ljus också. Klart!
Kransarna som förut mest bara var på ytterdörren är verkligen nu en inredningsdetalj. Mina rönnbär jag torkar ser jag fram emot i mitt julpynt.
Någon mer än jag som blir sugen på polkagrisar när de ser denna bild?
Det är inte alla som har en öppenbrasa i hemmet men det är sannerligen en stämningshöjare. När jag bodde i min första lilla lägenhet, en sk studio med bara ett rum och ett litet kök i samma rum, printade jag ut en bild på en brasa och satte upp på väggen. Det blev så fint. Och du vet att det finns brasvideos på Netflix och TV4 faktiskt. Så visa det på TVn så har du brasa i hemmet på nolltid!
HM Home visar en fin julklappsbild. Om jag ska analysera den: Slå in paketen i enfärgat papper, sätt på vackert band i avvikande färg och addera på något kul så som en grangren, eukalyptuskvist, julkula, polkagris eller en liten leksak. Behöver inte vara krångligare än så.
Precis som de tidigare pressbilderna jag fått till mig så saknar jag bilder på det dukade bordet.
Detta lilla mys vid soffan är det närmsta jag ser vad det kommer till att äta något.
Och denna lilla vintriga drinksituation. Jag ser fram emot att få se mer för det måste väl komma bilder på fina dukningar?
Uttrycket att man visar vad skåpet ska stå älskar jag. Om man backar lite från scenen där det sker så är det alltså någon som inte bär det tunga skåpet själv som bestämmer och visar tydligt, säkert med hela handen, var skåpet ska ställas ner. Hur många gånger önskar man inte det – att man får vara den som oemotsagd få bestämma det slutgiltiga?
Nu var jag kanske inte så barsk som uttrycket säger ovan utan mer med en ”visst blir det bra här?” när skåpet bars in. Lite trevligare men familjen vet nog att det inte var en öppen fråga utan mer en retorisk sådan. Jag visste exakt vart skåpet skulle stå.
Men vad är det för skåp då??? Jo, detta är ett skåp som funnit i mitt föräldrahem och mamma hade alla sina vackra dukar i det. Jag älskade att öppna den knarrig dörren, känna doften av sköljmedel och mjukt tyg. Varje gång dörren öppnades var det också första steget på festligheter. Först på med duk, sedan resten. Mamma dukade varje helg för stora, roliga, kreativa middagar. Om du någonsin undrat vart jag fått all min inspiration ifrån kanske du nu fick svaret.
När min äldste bror flyttade hemifrån fick han med sig skåpet. Det har passat superbra i hans olika hem och så kul att det fått användas flitigt precis som vackra saker sig bör.
Nu flyttar han och svägerska till lite mindre när mina brorsbarn lämnar boet och detta skåp kunde då få fortsätta leva i mitt hem. Jag blev så glad för jag kände på en gång att det absolut skulle passa bra i både stil, storlek och användning.
Två snabba mobilbilder när skåpet precis burit in. Perfekt där på en gång!
I matrummet har vi en vacker gammal buffé, som det heter, i mörkt trä, köptes på auktion 1999 och på väggen ovanför ett fint danskt vitrinskåp som jag köpte förra året, också det i mörkt trä. Mot den gröna väggen blev det toppen och med detta skå blir det tre fina ting i samma bruna träfärg. Alla goda ting är tre eller hur?!
I skåpet får jag äntligen plats för mitt finaste vit-blå porslin. Nära till bordet som det just ska få dukas upp på.
Nu kan jag nästan smygöppna varje gång jag går förbi bara för att njuta av knarret och vyn därinne. En porslinssamling jag byggt upp sedan 1994. Sakta men säkert fylls det på. Kanske att min samling av jultallrikar dock nått sitt tak. Går ju inte in fler, ha ha.
Det som är lite roligt med skåpets historia är att det är två små hål upptill. Det sägs att min farmors pappa, som var överste, skulle haft en övning med sin dotter (alltså farmor). ”Om kriget kommer är det bra om du kan skjuta” så hon fick hålla en liten revolver, luftpistol typ, och ska ha skjutit iväg två skott in i skåpet. Denna historia har vi levt med men jag börjar undra sanningshalten i den. Kan det vara hål efter en hasp…? Inte lika kul tolkning så klart. Barnen älskar att deras morfars mamma var en skjutgalen tjej som sköt vilt i lägenheten i stan förra seklet. Jag låter dem tro det.