Snickerskakor med rice krispies, jordnötssmör & choklad

Nu har jag testat Snickerskakor och de åkte direkt upp på topplistan av det göttigaste göttiga! Vad kan gå fel liksom med jordnöttsmörskräm blandat med krispiga rice krispies toppat med choklad. Ja det är som Snickers i smaken minus de hela jordnötterna bara men helt klart värdiga namnet Snickerskakor tycker jag.

snickerskakor

Vad är det bästa med dessa snickerskakor utöver den helt makalösa smaken? Att det är en no bake-kaka! Det vill säga kakor du inte behöver baka, grädda i ugn. Klart på ett kick!

snickerskakor

Snickerskakor

Ingredienser
2 dl sirap
1 dl socker
1 burk saltat jordnötssmör, 350 g
1 liter rice krispies
200 g blockchoklad (mörk och ljus blandat)

Gör så här: Häll sirap, socker och hel burk jordnötssmör i kastrull och blanda ihop under uppvärmning. Ska bara komma upp till första kokbubblan sedan stänga av plattan. Vänd sedan ner rice krispies så allt blandas.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och tryck ut hela smeten för en stor kaka, för att sedan skära till kvadrater, eller klicka ut 32 kakor på två plåtar med hjälp av två skedar. Platta till så de blir kakor.

Smält blockchokladen i vattenbad och häll sedan över kakorna eller bred ut över den stora plåtkakan. Låt svalna och stelna. Om det är en stor kaka på hela plåten skärs de i bitar.

snickerskakor snickerskakor göra egen Snickers

Vill du ha fler enkla och goda recept värdiga ett lördagsgodis? Klicka då på länkarna nedan:

Dajm-sugare istället för dammsugare
Chokladbollar med jordnötssmör
Roliga muffins
Små frusna bananglassar
Rischoklad
Karamelliserade popcorn
3 Kakadegar som är okej att äta
Choklad-kopp-kaka i micron på 40 sekunder
Gör egen kexchoklad
Chocolate Chip Cookies
Egna dippade  glasspinnar
Chokladdoppad strut med fruktsallad

snickerskakor

Helgen bjöd på brunch hemma

Att bjuda in vänner på brunch är så himla härligt. Brunch överhuvudtaget är lite så där avslappnat så man inte behöver klä upp sig som på middag men det är mer matigt och ordnat än bara en fika. Och så är det ett väldigt troligt tillfälle att lär känna nya fina människor runt.

Äldste sonen har en sportaktivitet på lördagsmornar och efter det brukar det killgänget fortsätta med att umgås hemma hos nån av dem. Några av killarna är nya vänner och då tänkte vi att det är ju himlens trevligt att lära känna föräldrarna lite mer så denna lördag var det inte bara sportkillarna utan även resterande delar av familjerna som fick umgås.

Jag och maken byggde upp en brunchbuffet i köket och laddade våffeljärnen. Nu finns det ju väldans mycket att välja på i brunchväg men vi smalnade av utbudet till mackor/frallor med alla möjliga pålägg, grönsaker, äggröra och våfflor. Det fanns mycket att välja på samtidigt som det ändå bara blev tre ”stationer”. Och sött och salt, hårt och mjukt. Bra blandning tycker jag.

Jag har ett inlägg här på bloggen som är väldigt uppskattat, där jag samlat all mina bästa brunchrecept. Läs dem HÄR.

Jag gillar när gäster bara kan ta tag i saker och inte behöver leta eller undra vad som gäller.

Som att ställa fram allt du behöver för att kunna äta och dricka på ett ställe. Smidig hantering.

Och smidig är den här lilla skärmaskinen. Den gav jag till maken i 10-årspresent på vår 10-åriga bröllopsdag nu i januari. Han har väl inte gjort annat än att leka chark och sköra allt som kommer i hans väg sedan dess. Han har nu börjat köpa ändbitar i matbutikerna för att skära. Mycket bra och så gott det är alltså.

Ja, så en stor charkbuffet var vi ju tvungna att ha på vår brunch. Och en hel del pålägg till.

Ett toastställ är en sådan där grej som gör allt lite mer piffigt. Älskar det!

Brunchernas dryck är ju Bloody Mary. Nu går den ju minst lika bra att dricka utan vodka, kanske bättre tom. Det är också ett sätt att göra brunchen lite mer än en vanlig frukost.

Krämig äggröra är bland det godaste på brunchen. Men, det slår aldrig fel – hur många ägg man än gör äggröra av så tar den alltid slut för snabbt. Den som säger ”men så perfekt, gjorde precis rätt mängd äggröra för den tog slut” måste tänka om; då var det för lite och nån fick inte nog.

Massa gott!

Och sen brassades det på så in i bomben. Tre våffeljärn gick varma.

Så bra med många lagg och ösa upp på galler. Ingen vill ha gammal seg våffla utan nygräddad och frasig är grejen.

Vill du ha förslag på vad du ska ha för tillbehör till våfflorna? Kolla då in min matiga lista med både salta och söta tillbehör HÄR. Söt kastanjepuré är så gott om du inte testat det tex.

Ja detta var ju super! Måsta ha fler bruncher med kära vänner snart igen. kommer frossa i våfflor och annat gött hela våren!

Vår alla hjärtans dag-middag på rester

Hoppas din helg var fin och att din fredag var extra hjärtlig. Här kommer ett gäng bilder från vår fredag. Inga stora saker faktiskt utan fokus lades på att vara tillsammans och bara göra något utöver det vanliga. Som att äta lyxig mat, duka fint och lägga en flaska bubbel i kylen.

Men! Samtidigt så åt vi faktiskt bara rester! Vi hade vid en inventering i frys och skafferi och väldigt mycket hade vi här hemma så målet var att använda det vi hade så långt det gick. Det gick bra.

Blommorna till dukningen hade jag använt för en jobbplåtning så då kan man ju se de också som något jag redan hade. Servetterna gjorde jag som hjärtan jag tidigare visat HÄR.

I all sin enkelhet väldigt fint.

Då satte vi gång i köket. Maken skapar den godaste skaldjursbuljongen redan på torsdagskvällen. Han hade smart nog sparat alla skal från julafton när vi åt havskräftor. De fick nu bli basen till buljongen. Samt blev det även kräftstjärtar över så de skulle nu tinas och få läggas i soppan vi skulle nu ha till middag. Allt som behövdes adderas var grädde.

Vi är en fredagsmys-galen familj och har väldans många ostar, korvar och skinkor i kylen och nu åkte allt fram. det jag köpte för tillfället var päron. Dippen till grönsakerna var faktiskt kvar från lördagen. Bra framplockat.

Mina tips för den härligaste charkbrickan kan du läsa om HÄR.

Okej då, jag köpte tre röda rosor till maken men det måste man väl på alla hjärtans dag??!!

Förrätten blev musslor som också var kvar från julafton faktiskt. De stektes, lades på en rostad macka och sedan gratinerades allt med ost i ugnen.

Mina hjärtan.

Som sagt; rester är också härligheter.

Skaldjurssoppa på buljong av havskräftsskal sedan kokat med grädde, toppat med kräftstjärtar.

En hjärtlig restfest alltså.

Dagen som började på närakuten & slutade på Cirkus

Jag fick i julklapp av maken en superhärlig söndag. Barnvakt var fixad, lunch var bokad på restaurang och biljetter till Fredrik Lindströms show Mänskligheten kirrade. En dag jag och vi sett fram emot. Allt höll dock på att gå åt fanders redan vid frukost.

Jag skulle vara en snäll mor och skära frallor som blev över från gårdagens brunchbjudning (återkommer med den) för att göra goda frukostmackor. Skar två stycken enligt konstens alla regler men vid den tredje tappade jag tydligen koncentrationen för frallan slant ner på golvet och brödkniven for in i pekfingret i stället. Känsliga läsare varnas: ljudet av kniv mot ben är inget jag önskar uppleva igen!

Lämnar köket omedelbums för att väcka maken. Inget mer att göra än att åka till Närakuten. Klädde på mig min dejtstass (för på dejt ville jag), packade sminkväskan och hoppade in i taxin.

Jag hade förberett mig på att sitta i väntrummet under lång tid men det var in på undersökningsrummet på en gång. Inga sjuka grannar alls mer än en liten 5 årig kille med feber. Aldrig varit så snabb hantering och det passade ju bra med dejten bara nån timma bort.

Mindre än en timme senare klev jag ut med tre stygn i fingret och lätt chockad. Fingrar blöder mycket och jag koagulerar dåligt så det såg riktigt illa ut, värre än vad det var och jag inser nu hur riktigt illa det hade kunnat gå.

Nu mot restaurang Strandvägen 1 där maken bokat bord.

Då vi kom från olika håll så kom jag  själv och väldans förtidigt. Så mysigt att få njuta av lugnet, atmosfären och servicen. Alltid gillat att gå på restaurang själv faktiskt.

 

Av någon anledning var jag sugen på Bloody Mary, ha ha! Men alkohol kändes inte rätt grej efter den lilla operationen så en Virgin Mary blev perfekt! Så gott och välgörande med hettande tabasco.

Maken kom och maten likaså. Egges Florentine med pommes. Så bra medicin.

Jag, maken och stormen Daniel tog oss till Djurgården och Cirkus.

Bultande finger men annars vid god vigör.

Så perfekt med matinéföreställning. Överhuvudtaget så är det här med dagsdejter något väldigt bra. Det ska vi göra mer och fler av.

Jag och min kärlek. Det blev en dejt trots allt. Hade kunnat sluta med ett pekfinger mindre…

Önskar dig en glad Alla Hjärtans Dag från badrummet

Idag är det alla hjärtans dag. Önskar dig en fin dag på alla sätt.

Jag lämnar en hälsning till mina hjärtan i familjen i badrummet. I imman från duschen på speglarna skriver jag. Överraskande och helt gratis. Kul ju!

Vill du göra något mer beständigt till alla hjärtans dag kommer mina favoriter här:

Baka syltkakor med hjärtan
Kärleksmums med rosa kokos
Gör en girlang med veckade pappershjärtan
Söta, enkla hjärtstäplarna av papprullar
Pärlade hjärtdekorationer
Klipp till de vackraste hjärtkorten
Superenkel dukning med klippta servetter

Ha nu en fin fredag och trevlig helg. Krama de du har nära lite extra mycket nu.

Firade stort på restaurang Etoile – en riktig stjärna

Restaurang Etoile – kan vara bland de häftigaste resturangupplevelserna jag haft i Stockholm.

Jag och maken tog en vardagskväll med barnvakt och firade vår bröllopsdag. Sedan länge hade vi en bokning på Restaurang Etoile och lär bli svårt att få bord fram över för dagen efter vi var där blev Etolie nominerad till DNs reataurangpris Gulddraken. Så välförtjänt. Hoppas det blir vinst.

Restaurang Etoile – en riktig stjärna

Jag har inte varit på massa avsmakningsrestaruanger men det är något väldigt häftigt att slå sig ner vid ett bord och sedan bara bli serverad rätt efter rätt som restaurangen bestämt och jobbat fram. Här blev det hela 24 stycken.

Först ut var det afternoon tea. Vackert porslin med tekanna och små bakelser på våningsfat. Fast det var det ju inte! Det var en helt gudomlig svampbuljong med galet smakrika små snittar med delikatesser som bla anklever.

Ja, det var 24 rätter men alla var små. Små som munsbitar men som smakfyrverkerier. Magiskt gott och varje servering var som ett skådespel.

I ett litet rum på Norra Stationsgatan finns det plats för 20 gäster och det är endast en sittning på en kväll så det är en väldigt intim middag. Så ovanligt idag och här är det personlighet och kärlek till mat som fyller varenda kvadratmeter.

Iskallt och supergott. Och så himla häftigt.

Och här. En rätt som hette Tomatsoppa. På detta hav av körsbärstomater fick man leta upp en kula som var gjord av rödfärgad vitchoklad som var fylld med bloody Mary. Så galet rolig rätt och vem hade kunnat tro att vitchoklad och tomatjuice fungerade så härligt tillsammans.

Den här rätten hette skog. Som du förstår var varje rätt en upplevelse på ett fat.

Eller vad sägs om denna? En tom kah gai som glass!!! Jo jag lovar, det var helt underbart.

Små friterade pannkakstacos till dessert. Ja jag bara dör av ljuvligheterna. Måste boka bord igen. Hoppas det går för ryktet går om att en Guide Michelin stjärna kan landa på Etolie på måndag. Passande då Etioli betyder stjärna. Håller tummarna!!!

Nytt i dotterns rum & en spännande före-o-efter

Det är nästan exakt ett år sedan jag målade om dotterns rum och gjorde en riktig make over med massa färg. Kommer du ihåg? Annars får du se HÄR. Då lämnade jag några fält på väggen för att fylla med saker.

Och det gjorde jag nu.

Här kom en spegel upp i det långsmala vita fältet och en Stringhylla i en galet passande färg i det beigea fältet. Funderar på en liggande tavla i det övre lila fältet. Kanske blir för mycket?

Före och efter i flickrum

Här nedan ser du en klassisk före och efter. Samma rum i samma vinkel men med stor förändring.

Lite färg och tyg kan förändra mycket på kort tid. Så glad att jag gjorde den här rutiga målningen. Gör ju rummet helt unikt.

Jag visade andra vinkeln på sovalkoven nyligen, HÄR. Det är en tacksam färgskala att jobba med men även helt underbar att vara i måste jag säga.

Får se vad som byggs på eller tas bort ju längre tiden går och ju äldre dottern blir.

Minnesanteckning vid VAB – alltid semlor i frysen

Årets första sjuka barn! Ändå ganska bra jobbat att klarat oss ändå in till den 11.e dagen i VABruari.

Liten kille med mycket feber. Nedbäddad, ja helt gömd, i soffan och med sagoböcker i högtalarna som han slumrar in och ut från. Försöker ha minimalt med skärm för det håller honom vaken när han mest behöver sova sig feberfri. Eller så kanske jag vill att han minsann också ska ha galet långtråkigt som jag hade det som sjukt skolbarn på 80-talet. Då med endast radio och kasettband som sällskap. Ja det var tider det…

Fast ett gäng partier UNO måste man ju ta på en vab-dag. Det ingår liksom. Vi slutade spela när vi låg lika i antal vinster. Kändes bra för husfriden…

Något jag nu tar och bestämmer är att jag alltid ska ha en påse semmelbullar i frysen. (mitt recept HÄR) Klart det är bästa medicinen med en ljuvlig semla!

Jag ville göra något tjusigare semla än vanligt så jag ville spritsa grädden. Idéen föll på en gång då spritspåsen ju hade slängts senaste gången. Men, testade vanlig plastpåse.

Nja, det funkade ju men kanske inte perfekt om man så säger. Fast min gäst verkade inte döma ut semlan, ha ha.

Är så galet förtjus i semlor alltså. Alltid känslan av att de är för små vid sista mumset. Men man ska längta. Kanske redan till imorgon…?

Mysigaste kvällen som jag glömde fotografera

Har helt kommit ur loopen vad det gäller att uppdatera här på bloggen om det där lite ditten-och-datten-saker som jag gör och möter. Brukar lägga dem i Min dag-kategori. Jag använder ju min blogg till viss del som dagbok men går på devisen personlig men inte privat vilket jag vet att ni gillar. Det vi och jag gör på fritid, helger, resor, middagar osv har jag ofta fått höra är uppskattat men av någon anledning drar jag mig för att fotografera lika mycket som förr.

Eller så här: jag använder mitt konto på Instagram och Stories där så mycket mer. De där i-stunden-situationerna hamnar där och jag fotograferar/dokumenterar inte då med min vanliga kamera så inga bilder hamnar i hårddisken. Så tråkigt för jag älskar att dels kunna scrolla tillbaka och se vad vi gjort, som dagbok, men även att inspirera till andra att besöka, laga eller göra något liknande.

Så var det i lördags! Vi hade min mamma på middag och barnen hade sedan länge önskat att vi skulle göra egen sushi vilket varje jag eller maken på något sätt satte oss emot. Tvärtom! Supergott och så kul att göra tillsammans.

Bra att just göra på en helg så sushiriset kan få dra i vatten länge och sedan svalna efter kokning. Och när man har mycket tid på sig kan man göra en ambitiös dukning.

Jag var inte sen att fråga dottern om hon ville göra en japansk dukning: JA! Och hon fick göra den själv – jag bara assisterade med att plocka fram saker.

Vi började med att googla japansk dukning och det satte igång idéerna. Stramt, mörkt och mycket blommor. Och hon ville få in lila som är hennes favoritfärg. La även in batteridrivna ljusslingor och gjorde namnlappar med etiketterna jag gjorde till alla hjärtans dag (som du kan ladda ner HÄR)

Salmalax, den helt neutrala och den rökta, till både nigiri (sushikuddar) och sashimi (alltså utan ris), barnen ville ha maki (sjögräsrullar) och här var lillikllen så koncentrerad. Jösses vad han gick all in på rullarna.

Min mamma hade med sig ett pyssel för kidsen att göra. Så klart! Finns alltid tid och plats för pyssel. Även om det hanteras rå fisk på samma bänk, ha ha.

Vi fick till en helt fantastisk middag och jag älskar att göra goda grönsaker till sushi som annars bara blir så ”fisk, ris och soja”. Ha några mera krispiga ting som bryter av. Om nån vill kan jag skriva inlägg med de japan-inspirerade salladerna jag gjorde.

Det blev en supermysig och familjer kväll som sen slutade i soffan med Melodifestivalen.

IKEA hack på bokhyllan Billy

Jag såg ett IKEA hack på bokhyllan Billy här om sistens på Formex. Tog några bilder för inspirationens skull och har inte kunnat släppa det. Så läckert när en hylla som Billy, som är verkligen en rätt upp och ner i sin design, blir till något helt annat.

ikea hack bokhyllan billy

Utan att exakt veta så ser jag att det är två hyllor bredvid varann och sedan har det satts på speglar av mdf utanpå. Och vidare en liten speglad sockel ovanpå. Allt sedan inmålat. Visst ser bokhyllan riktigt så där lanthandel-aktig ut? Ett läckert IKEA hack på bokhyllan Billy.

Denna är från montern av Tranquilo

ikea hack bokhyllan billy

Vi har bokhylleväggar i källaren där vi har tv-rum (inget jag visat här på bloggen inser jag nu) och de hyllorna är helt plain och oinspirerande. Lite sugne på att skapa någon karaktär ändå för att göra rummet mysigare. Ja, man får ju liksom göra rätt mycket för att ett källarrum göra det ombonat.

Lägger detta i min inspirationsmapp i huvudet och får ta fram när det finns ”tid över” så att säga.

Och gillar du IKEA hack? Då kanske du ska se mina hack jag gjorde ihop med IKEA. Där jag ville göra om möbler så pass att det blev helt nya möbler och funktioner.
En badrumsmöbel blev blombord
En pall blev spelbord
Två stora blev en hallmöbel

Kanske du nu blev inspirerad att skapa? Hoppas det.