Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 juni, 2022

Fredagslåda fylld av midsommar & sommarnjut

Fredag en vecka innan midsommar måste ju så klart ge en fredagslåda pangfylld av midsommar. Och så klart den är, bara det att jag har ett MEGAINLÄGG med midsommar så jag kommer genast skicka dig vidare till det.

Allt du behöver för midsommar

Så kolla HÄR och du hittar maten, kransarna, sånghäften, lekarna, bordsdukning mm.

Men sen finns det saker och tips jag särskilt vill välja ut och de kommer här:
Midsommarstång till bordet
Bordsplacering och nubberöra i ett
Blomsterfocaccia med midsommarblomster
Sånghäfte med snapsvisor och sommarsånger
Midsommartårtor – massa förslag.
• Och ja, det finns då mer HÄR!

 

Nöjessommar!

Vår sommar och semester har satts och vi kommer som vanligt resa runt mycket. Jag skrev tidigare att vi hyrt hus i Köpenhamn och med det är ett besök på Tivoli givet. Och när jag inför det inlägget letade bilder på Tivoli såg jag att vi bara varit där, under mina bloggår, på vintern. Det fick mig att tänka på alla härliga nöjesparker, attraktioner och upplevelseställen vi besökt på sommaren. Kanske det kan ge inspiration för nån som också ska resa i Sverige.

Liseberg, vilken pangdag vi fick där. Så somrigt, kul och minneslådan fylldes till bredden.

Astrid Lindgrens Värld har vi besökt flertalet gånger och både föräldrar och barn har fullkomligt älskat det.

Skansen (och igen) är alltid rätt, året om men extra härligt på sommaren.

Cykla dressin var en fantastik upplevelse för alla åldrar.

Loka brunn och Bergslagen överraskade

Medeltidsveckan kan man ju bara inte missa. Måste upplevas.

• Hyra cykel på Sydkoster är rena rama sommaridyllen.

Legoland var en revansch för oss föräldrar som aldrig kom dit som barn och en dröm som gick i uppfylldes för barnen.

Skogstornet var himlastormande och överraskande.

 

Världen är din uteservering!

Nu bjuder naturen ut dig och vi är många som intar våra uteplatser, trädgårdar, balkonger, altanter eller innegårdar. Jag skrev förra veckan om picknick och vill addera på en sak: Ät även det oväntade på ovanliga platser. Att packa en korg med pastasallad kanske inte får nån att höja på ögonbrynet men att ta en rätt som du älskar till en plats du också känner starkt för gör ju det hela ännu bättre.

Förra sommaren hade jag bara en önskning: att ära räkor på en klippa i solnedgången. Vi fick många fina dagar den sommaren men den måltiden slog nog det mesta.

Vad kan det bli år? Måste fundera på det?

 

 

Lyssna & lyssna

Jag har en låt nu som jag bara älskar. Av flera anledningar. Först är den så snygg. Jag liksom flyter fram när jag hör den och Titiyo är ju gudinnan själv.

Sen, när jag lyssnade inte bara på låten utan texten högg det i magen. Lyssna nu. Och lyssna noga.

 

Njut av nuet!

Äntligen sommarlov för barnen och snart semester för oss vuxna. Det kommer bli några veckor här av intensivt jobb för mig och men så vi kan ta semester och vara lediga ihop med familjen. Som vi längtat efter att släppa alla rutiner och scheman.

MEN! Jag vet, och jag är inte ensam, om att någon gång där i mitten av augusti hylla vardagens lov och ropa efter ruterna igen.

Det går fort när man har roligt som det heter. Njut av NUET!

Det går ju inte att avsluta detta sk midsommarinlägg med en vinterbild!!! Hur tänkte jag nu???

 

Gör om hemmet till en sommarstuga-light

Nej, jag måste avsluta med somriga toner… Och HÄR visade jag hur jag gör om funkiskåken till en mer somrig variant. Ja, det är inte mycket men ger stor skillnad. Som en visuell signal om att det är sommar. Nu åker de fram igen!

Så det var bättre. Önskar dig nu en förhoppningsvis somrig, solig och varm helg. Men vem vet – det är lurigt nu med vädret, i alla fall i vår del av landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.