Smaken på Blossa 2020 är avslöjad! En tid med små ledtrådar och hintar har lett fram till slutdestinationen Marocko. Något väldigt många gissade på.
Men hur smakar då Marocko? Och hur smakar Blossa 2020? Jag hade helt klart trott på fikon och efter lite mer tid även dadlar. Men där hade jag fel för smaken i år på Blossa är Myntathé!
Idag kl 14 idag avslöjades årets Blossa och sedan plingade det på dörren hos mig med en flaska. Tidigare år har det varit en stor lansering med event för pressen och senare år har det varit mindre avslöjanden med bud. Väldigt passande även i år när man ändå inte ska samlas.
Jag blev riktigt överraskad av årets smak. 2015 var det Earl grey och den tyckte jag om så det här med thé kanske är något att ta fasta på?
Hur smakar Blossa 2020 med Myntathé?
Jo jag gillar den. Glöggen 2018 Limcello gillade jag också väldigt mycket men kanske mer som en limoncello. Detta är verkligen en glögg tycker jag, med en spetsning av friskhet. Provade den både varm och kall och kall vinner. Jag ser hur den här kommer bli en succé ihop med en av julens favoritsnittar; dadlar fyllda med ädelost. Jag vill testa nån snitt med fikon också så får jag ihop det med min gissning.
Nu får vi se hur denna årsglögg av Blossa tas emot sett år. Vill du se tidigare års glögg och lanseringar kan du se dem här:2012, 2013, 2014, 2015,2017, 2018 och 2019.
Och ska vi ta och tala om designen? Den är inte heller helt oviktig då det också är en hemlis år från år. Jag har vurmat för den blå julen i några år och guld/mässing är en favorit hos mig så jag gillar den. Men… är det bara jag som läser 25 mer än 20? Hur som helst. Flaskorna börjar mer och mer få mönster och design runt om från förr när det bara var färg och siffran som liksom var designen. Jag är inte helt förtjust i det faktiskt. Men sedan är jag ju av den lite stramare typen när det kommer till design. Eller vad tycker du? Och ska du testa glöggen?
Ja, nu blev det ett sådant inlägg igen, som igår, att jag bara vill kika in (det brukar man säga i blogg- och instagramvärlden men aldrig riktigt fattat det för det är ju ni som kikar in, eller?!) och säga hej och god afton.
Jag har precis avslutat en middag med en familj som är som en vägkorsning på måndagar. Äldste sonen har trummor och saxofon på samma eftermiddag, yngste sonen fotboll och dottern basket. Jag och maken står som väderkvarnar och försöker serva med mellanmål och transport. Där är jag boven som inte har körkort. Kompenserar med att ta disken och tvätten. Ja detta var väl jätteintressant läsning…
Vad jag ville säga, och framförallt visa var det vackra ljuset som bokstavligen forsade in under några minuter. Molnet släppte fram solen innan solen dök bakom trädtopparna. Det är sådant som gör mig glad och liksom stannar upp. Väderkvarnen stannade en liten stund alltså.
Med mobilen, taget på sekunden solen fanns där och helt ofiltrerat. Som livet bör ses.
Jag har idag suttit prickstilla på min stol vid den dator jag nu skriver på. Stilla endast med underkroppen dvs för överkroppen och främst händerna på tangenterna har nog farit lika långt som från norr till söder i vårt land. Har nog aldrig skrivit så mycket som idag på ett bräde. Därav att jag inte bloggat än men idag har jag fått ur mig något jag verkligen hoppas på. Håll tummarna nu! Vågar inte säga så mycket för att inte jinxa.
Jag har börjat formulera lite för mig själv hur jag ser på mitt jobb, hur mina kanaler ska vara och framförallt hur jag vill att du som läser detta ska uppleva det och må. Det är nog för att jag kan komma på mig själv med att inte alltid må så bra när jag scrollar genom andras flöden. Nej, jag kommer inte bara ta bilder som dessa ovan med mobilen i farten – det är jag alldeles för mycket bildnörd för men känslan av det ouppnåeliga och perfekta gör mig stressad. Det är något jag verkligen INTE vill att du som tittar in här ska känna. Jag kan tycka att jag är en sund person som kan sortera, gallra och förstå att alla inte har det så perfekt som det ser ut men ibland kommer de där känslorna. Det är inte bra.
Hur tycker du att jag är? Vad får du för känsla här hos mig? Det kan vara bra att veta då jag snart kommer ösa på med, förhoppningsvis, inspiration till höst, mys och jul.
Jag har tagit hjälp av tjej som kan allt det där som är bakom bloggen med koder, format, snabbhet osv som jag fått önskningar om. Jag har en bildtung blogg, det vet jag men det ska ju inte hindra att man vill gå in. Nu ska bloggen vara snabbare att läsa in. Och när jag ändå har frågeformuläret framme: några andra önskemål vad det gäller bloggen eller innehåll? Tar gärna emot kommentarer så ös på!
Halloj i kvällen. Jag har stått exakt hela dagen utanför huset där jag haft loppis. Är rätt mör efter många timmar på fötterna men även rätt vindpinad av den kraftiga vinden. Lär somna fint och snabbt, ha ha.
Vill dock bara få in en hälsning med hur det ser ut i köket just nu. Jag har sedan några år en ljusring i ett av fönstren och den är rätt kal. Kan jag göra den lite roligare, tänkte jag. Ja det kan jag. Med hjälp av Estrid.
Svenskt tenns grundare Estrid Ericsons är min idol och hennes vackra ljusmanchett har jag velat ha länge. Nu slog jag till. Och visst blev den fin på ljusringen?
Det blir liksom som två världar möte. Det enkla och det avancerade, det avskalade och det mönstrade. Krockar, eller möten om man så vill, är ju alltid bra.
Fint i våra funkisfönster i köket. Och visst får man härlig höststämning när de levandeljusen nu tänds överallt. Finns ju inget mysigare. Vilket stökigt rum som helst får något mysigt över sig. Bäste lifehacket ju!
Ja, med detta säger jag stort tack för denna vecka och ser jag fram emot att ses i nästa också.
Ja nu kommer IKEA med sina julbilder också och de kan jag ju inte inte visa på en gång. Jag visade i går julen hos Rusta som jag fick klämma och känna på. Det är nästan så jag kan känna julen hos IKEA också via pressbilderna för de är så fina, inspirerande och om jag kunde, skulle jag vilja kliva in i dem. De presenterar verkligen en mysig jul. Kanske den mysigaste någonsin?
Vi vet inte hur världen ser ut när vi närmar oss jul. Kommer vi kunna fira med nära och kära? Är vi ett friskt land då eller kommer vi behöva hålla oss från varandra? Då jag själv har uppdrag med fotograferingar för jul så har jag verkligen försökt tänka på vilken jul jag vill förmedla i mina bilder. Det jag kan konstatera är att både jag och IKEA (fint att jag jämför mig med ett världens största företag, ha ha) visar upp små jular. Här är det inga långbord med Fanny och Alexander-middagar.
Om vi då börjar med att titta på IKEAs julgran för iår. Nä men hallå? Detta känns för mig helt rätt och bekant. Min gran går också i rött, mässing och sedan då även i mörkblått. Jag har inlägg med min gran från 2016 vilket ju är ett tag sedan men då jag inte är en sådan som köper nytt varje år så har min gran sett likadan ut sedan dess.
Precis som visningen jag visade igår så har vi de mörka träväggarna här som fond. Nu är vi inte många som bor så här så det kanske inte är en rättvis bild av hur ett julfirande ska vara men stämningen – den sitter där! Så ombonat, klassiskt och omfamnande.
Orkar du inte göra en julkrans själv så var denna julkulkrans härlig tycker jag. Bara den inte känns för tråkig i verkligen livet som de ibland kan vara.
Mycket färg och klassiska kulor också för granen. Jag har alltså aldrig någonsin fattat de här julkulorna (om man kan kalla dem det?) som är i form av donuts, flamingos, telefoner eller surfingbrädor mm. Så det så!
Vackra inslagningspapper och detaljer som drar åt det gröna hållet och vackra illustrerade vinterväxter så som snöbär och julros.
Julstjärnan har varit en självklar del av juldekorationerna i Sverige sedan årtionden. Sedan 1-2 år har den runda stjärnan, med spetsar åt alla håll, klivit in och tagit plats. Själv hade jag en i hallen, den köpte jag i Tyskland 2018. Nu kommer IKEA med sin. Lite annorlunda än de som synts i ”fina butiken” men jag gillar den skarpt.
Den kräver dock sin fönsternisch. Vi har funkisfönster med absolut noll fönsternisch så jag hänger som sagt vid trappan men över bord eller i stora dörröppningar kan vara fint. En sådan där stjärna med kanter – den kan du göra själv. Se HÄR.
Den här bilden med den här stylingen känns lite svår. Är den skandinavisk, är den brittisk? Liksom en mix av hela Europa men så blir det väl med multinationella företag.
Men det skandinaviska stilen finns verkligen i kollektionen också. Det här vita porslinet med den gulröda kanten var väl fin? Påminner om Gustavsbergs porslin (som vi har här hemma med svart kant) också gjort sitt klassiska porslin med en julsatsning med röd kant.
Och apropå porslin, svart tryck på har precis själv gått banans på. Har faktiskt typ rensat innerstans second hand-butiker på vitt porslin med svart mönster till en fotografering jag hade i torsdags. Kan det vara så att jag känt av trenden? Ska visa min nya samling inom kort så ska du få se.
Och det här med spets…
Att lägga en spets på pepparkakor kommer vi se massor av denna jul är jag övertygad om. Jag har stämplat kakor med formpressat glas som du såg HÄR vilket också är fint. Spets undrar jag dock om det håller efter gräddning. Oftast får man se så här, före gräddning. Upp till bevis.
Men den här runda markeringsmattan för att kavla ut till olika storlekar; så bra.
Hoppas på en sådan här vinter som i denna härliga bild. Julpyssel och mys. Vill baka en massa gott som ska landa…
på ett sådant här bord. Om det är något som på senare år blivit helt livsnödvändigt vid jul så är det gottabordet. Du kan se ett gottabord hos mig HÄR men inser att jag måste göra ett eget inlägg där just gottaabordet får stå i centrum.
Ja, nu börjar julen ändå göra sig påmind. Inte i mitt verkliga privata liv men helt klart precis överallt i det professionella. Fått många härliga jobbförfrågningar om julplåtningaar så det kommer bli en kul höst. Ska bara inte bli för mätt innan december. Men det är nog ingen risk för den här jultokan, ha ha.
Är du beredd på Cervera Vintage? Det finns många saker jag gillar här i världen men när någon överraskar på ett positivt sätt så blir mitt gillande ännu större.
Efter en vår och sommar med Corona där allt av jobb och uppdrag heter försvann så är det en berömd ketchupeffekt här hos mig nu. Så många inlägg som liksom ligger på kö då mitt dygn verkar ha snålt med timmar. Lite eftersläpning på inlägg alltså. Hur som helst, jag var på ett helt sagolikt event i onsdags där Cervera presenterade sin satsning; Cervera Vintage. Och jag kan nog inte med ord säga hur bra jag tycker detta är.
Cervera Vintage
Cervera säljer kvalitativa varumärken och produkter till köket och det dukade bordet men vi vet alla att det samtidigt finns en uppsjö av fantastiska ting som också kan användas. Att second hand-marknaden är stark och intresset ännu starkare.
Nu breddar Cervera sitt utbud alltså med en onlinesatsning där du kan fynda antika objekt för köket och det dukade bordet. Samtidigt kan du sälja till Cervera som i sin tur tar hand om försäljningen vidare.
Du skickar in en bild med beskrivning av din, säg gamla Orreforsvas, får den värderad och antagen av Cervera Vintage. Du går till din närmsta Cerverabutik med din vas och får pengar i handen. Sedan säljs vasen vidare hos Cervera Vintage. Du behöver inte hantera en onlineförsäljning eller skicka varor som kanske annars sker. vid digitala andrahandssidor.
Jag var bjuden på en lunch med presentation av Cerveras VD Peter Rimbäck och Emma Ohlson som ansvarar för den nya satsningen. Och det var alltså hemma hos Emma vi fick komma.
Här är det Peter till vänster och Emma Ohlson längst till höger. Övriga är Emma, Edita, Frida och ännu en Emma. Triss i Emmor alltså!
Och innan vi går vidare måste jag bara säga: WOW, vilken lägenhet! Jag ville snabbspola mitt liv framåt 15 år och barnen flyttat hemifrån och jag och maken flyttar till stan igen. Ja, för så har jag min plan, ha ha.
Överallt i lägenheten fanns vackra ting från det som den 23/9 kommer finnas till försäljning.
Och jag fastnade även på bild.
Allt på bordet kommer finnas till försäljning.
Undertallrik, inte varit en favorit hos mig tidigare men nu blev jag sugen…
Och sugen blev jag på den fantastiska maten som Klas Lindberg lagade i Emmas kök. Klas som driver den fantastiska restaurangen Portal. Jag har skrivit om hans Bar/bakficka HÄR.
Ugnsbakad zucchini med kantarellsmör.
Fint sällskap av Emilie också. Hon som var hemma hos mig när jag fick gästa hennes podd. Läs HÄR.
Madeleinkaka med bakat plommon i karemllsås. Och nu utnämner jag Madeleinkaka till 2020-års mest instagrammade kaka. Inte konstigt egentligen för den är ju sjukt vacker och sedan – en varm och nybakad Madeleinkaka är ju magiskt. Måste baka. Och instagramma, ha ha! Stay tuned.
Det var svårt att slita sig från lägenheten, sällskapet och allt det vackra.
Ska bli så spännande att se hur detta tas emot av vintage-Sverige. Kommer sakerna ta slut på sidan? Kommer folk sälja som tokar? Jag kommer följa och hoppas hitta några guldkorn, kanske komplettera till en porslinsserie jag samlar på.
Igår torsdag hade jag en stoooor fotografering hemma hos mig för julen och vintern. Ja, det var julgranar, levande ljus och julsmaker överallt. Framförallt så var det bakning och dukning så det blev massa härliga juldofter här i funkisvillan. Hade kunden hos mig och vi tokfrossade i allt det härliga. Det enda som saknades var julmusiken. Som du vet är jag ju en jultoka av rang så ingen kan vara gladare än jag!
Det påminner mig om att jag ju för ett tag sedan var på årets första pressvingen för julen 2020 utan att ha lagt upp det här på bloggen. Hur kan jag ha glömt!?? Blir tyvärr så när jag lägger upp IRL på Instagram, så jag glömmer ibland bloggen. Och ibland är det tvärt om så på det hela taget jämnar det ut sig kanske…?
Julen hos Rusta 2020
Det var Rusta som bjöd in till en mycket liten och intim lunch på vackra van der Nootska palatset med presentation av årets julsortiment. En dragning av Stefan Nilsson av trenderna för julen 2020 samt en visning med klämma-och-känna på allt det nya.
Och här har vi då årets julstass, ha ha!
Så här glad vara jag. Så klart – det var ju jul mitt i sensommarvärmen!
Sen fick vi då kliva in genom dörrarna till visningen gav de tre stilarna för årets jul enligt Rusta. Den första vi fick se var den skandinaviska.
En jul som går i rena toner och i avskalad mönsterbild. Grönt, grått, ränder och enkla mönster.
Visst hugger det till i jultarmen när man ser sånt här. Fyra ljus och mossa. Behövs inte mer än så.
Tidlöst och klassiskt.
Sedan fick vi kliva vidare till nästa rum och där fanns den lite mer romantiska julen.
Rosa, champagne, sammet, rosor, guld och pastell.
Klart man blir glad i sånt. För mig personligen gillar jag att se det, få uppleva det och kan verkligen uppskatta det hos andra men det är inget som jag tar in hos mig.
Vidare genom nästa dörrpar och in i hjärtat. Den klassiska julen.
Eller kanske den engelska julen? För vad jag än försökte så gick mina tankar bara till Harry Potter och Hogwarts. Och det är en positiv sak i min bok!
Många nya ljusstakar i år. Tex den lilla runda bågen ner till höger. Syns inte så bra här men det är alltså en snöglob (!) inne i bågen, under ljusen. Två klassiska julsaker i ett.
Det som jag tippar på kommer bli årets hit är alla de små julvärldarna. Det lyser, blinkar, snurrar, rör sig och låter från minilandskapen. Från några hundra till tusen kronor får du olika små godisbitar. Växthuset och…
skridskobanan är mina favoriter.
Nissedörren som kom som en bomb för något år sedan är här för att stanna. Nu utvecklad med fler dekorationer.
Om du inte vet vad en nissedörr är så är det en liten, liten dörr som sätts ovanför golvlisten i vardagsrummet tex och Nissen som bor där kan lämna små paket, ge utmaningar/uppdrag eller göra bus varje dag fram till jul. Googla nissedörr och bli både imponerad och matt av allas enorma energi.
Är detta årets hetaste och trendigaste julpryl? Stefan spår att leopardmönster är en het trend och så klart landar trenderna även på julen.
Och det där med Hogwarts – visst är det något magiskt med salar klädda i träpanel. Jag får njuta av vår panelvägg i sovrummet men här är dt hela salar.
Hallå du perfekta gran. Eller, nästan för den är konstgjord men visst är den både vacker och naturtrogen. Köps med belysningen monterad på. Bra grej!
Vi skulle inte bara få titta på julen utan även få äta den.
Vid vackert dukade bord med varannan stol borttagen fick vi slå oss ned.
Presentation av julen 2020.
Och där kom årets första julbord på en tallrik. Och årets första julmust också. Nu är vi igång hörni!
Så enastående vackert rum. Visst är det Harry Potter man tänker på?
Visningen och lunchen avslutades, precis som förra årets visning med paketleken. Hur den går till kan du läsa HÄR.
Det gick hett till kan jag lova! Ändå den bästa sortens julklappsutdelning där man leker/tävlar om alla klappar. Jag hade den stora oturen att gå helt tomhänt ur leken, buhu, men är på intet sätt bitter. Fick ju världens härligaste jullunch och så mycket julpepp så det räcker och blir över.
Knappt har sommaren lämnat för än det börjar pratas om jul. Det blev jag varse igår när jag kom hem och det stod en fantastisk korg vid min dörr och väntade på mig. Det var ledtrådar till årets smak på Blossa. Vad kan då årets glögg smaka?
Blir du klok på dessa ledtrådar?
På deras hemsida och instagram så kan man höra historier om hur flaskan reser till varma länder med mycket smaker. Jag blev spontant sugen på fikon när jag såg korgen så jag gissar på fikon. Sedan tycker jag alla ledtrådar verkar leda till Nordafrika så kanske även dadlar? Två frukter som torkas och äts på jul. Där har du min gissning. Vad blir din?
Aldrig hade jag väl vågat tro att grönkålspasta skulle tas emot så varmt av barnen. Kan vara så att jag (host, host) inte nämnde ”grönkål” utan bara sa grön pasta för att inte skrämma iväg. Nu är de två stora barnen inte alls kinkiga vad det gäller nya smaker utan det är lillkillen som är familjens svarta får här. Han är som en annan sort och är rätt tveksam till mycket. Men vi är ju vana vid äldste sonen som bett om att få äta grodlår och kycklinghjärtan så vår ribba är kanske hög?
Hur som helst, sluta tjata: grönkålspastan var en hit och så kul att servera färgglad mat. Jag serverade den med en bit torsk och mina egensoltorkade tomater som jag visade igår. Men grönkålspasta kan servera till allt möjligt skulle jag säga. Det blir inte lika stark smak som med pesto utan är rätt mild och rund smak. Ja, du får testa och känna vad du vill ha den till för du bara måste göra denna. Det är ju grönkålstider nu och ett tag framöver.
Supergrön grönkålspasta
Ingredienser:
300 g kål
500 g pasta
90 g parmesan
5 klyftor vitlök
Gör så här: Koka upp pastavatten med salt och lägg i pastan, kokas enligt förpackningen.
Skala och tryck till vitlöksklyftorna något och ta bort stjälkarna från grönkålen, detta läggs tillsammans i kastrullen med den kokande pastan. Låt kål och vitlök koka med pastan i 5 minuter för att sedan plockas upp med hålslev eller tång och läggs i en mixer.
Riv parmesan och häll i mixern tillsammans med olivolja. Mixa helt jämn, som en soppa nästan och smaka av med flingsalt och färsk svartpeppar.
Häll av pastan, men spara några deciliter pastavatten, och lägg tillbaka i kastrullen tillsammans med grönkålsblandningen. Blanda väl och om det behövs spädas hälls lite pasta vatten i.
Serveras med önskade tillbehör. Tex vit fisk, bitar av ricotta eller mozzarella, tomatsallad.
Att soltorka tomater hemma är något jag velat testa ändå sedan jag såg massa plåtar i solen vid Medelhavet på en semester. Att ugnsrostade hela tomater på plåt med vitlök och olivolja är bland de godaste tillbehören jag vet och att torka dem i ugn är säkert ett enklare sätt men när solen gassade fint för några veckor sedan ville jag testa.
Sedan några veckor finns det så många härliga svenska körsbärstomater i matbutikerna och på grönsaksstånd och våra barn äter dem som godis. Och när barnen suktar efter grönsaker så är vi snabba på att verkligen stryka medhårs. På vårt köksbord står ständigt nu ett stort fat med dessa röda praliner.
Soltorka tomater hemma
Men nu tillbaka till några veckor sedan – när jag vill Soltorka tomater hemma. Utan att ha googlat eller kollat nåt recept gick jag bara på min minnesbild från Medelhavet: halverade körsbärstomater med fruktköttet uppåt utspridda på en plåt och sedan placerade i gassande sol. Det var väl inte krångligare än så?
Nej, det var precis så enkelt. Bara att det tog några dagar och att jag satte över ett nät för att hålla flugor borta.
Så vackra de är, olika färger och i olika former.
Först satte jag plåten på kökstrappan för att sedan följa solen till andra sidan huset och bordet på altanen där. Maximera soltimmarna.
Lät plåten står ute på altanen över nätterna med mitt flugskydd (du minns det var från HÄR) och tre dagar senare var alla tomater helt torkade.
Å så små de blev! Som russin. Och roligt att jag just nämner russin för tomaterna blev supersöta. Som russin faktiskt. Det var jag inte beredd på. Var övertygad om att smaken skulle identifieras men inte så mycket.
Och nu du som tänker att jag gör mycket väsen för en enkel sak att göra i ugn; absolut! Men jag bara älskar att testa saker och jag är övertygad om att göra likadant i ugn på lågtemperaturminnens, lätt öppen ugn, med en träslev i öppningen tex, går det att göra exakt samma. Men här har jag jobbat med solen vilket inte är så ofta. Det är coolt!
Ungefär som att man kan lufttorka äpplen som du kan läsa HÄR eller göra i ugn.
Samma kväll gjorde jag en galet goda pasta, återkommer med den inom kort, och toppade med dessa små juveler. Perfekt att ha de lite söta, välsmakande tomaterna på den salta pastan.
Nu vet jag vad jag ska göra massor av nästa sommar. Vill fylla hela glasburkar sommarsol.
Man ska ju klippa lavendel efter blomning och just i augusti men jag vet inte om det var att augusti rusade fort för hippsan hoppsan var det ju september. Nästan så jag släppte allt när jag kom på det och rände ut i trädgården, som om jag höll på att missa tåget, ha ha.
Klippa lavendel efter blomning
Sansade mig och hämtade kameran för att det kan vara bra att ta ett tidsdokument och påminna mig själv via bloggen nästa år.
Ja du ser, inte en vacker syn. Borta är den ljuvliga lavendel(!)färgade blomman med den oefterhärmliga doften.
Så nu är buskarna rena från de där torra spröten som fult stack upp ur de gröna låga buskarna. Nu får jag inte glömma att klippa lavendel efter blomning i augusti nästa år.
Medan jag knipsade kom vår älskade Bernhard tassande mot mig. Katten med 9 liv kan jag tro. Han har börjat gå rätt så långsamt och med tanke på att han är 15 år så är det inte så konstigt. Men för två helger sedan haltade han riktigt illa. Maken och äldste sonen åkte akut till veterinär som sa att han förmodligen har skelettcancer. Vår hela värld rasade. Han är ju oss så kär, helt klart en familjemedlem.
Du kanske minns att han (och den andra katten Birger) bodde här när vi köpte huset så de ingick i köpet. Vi fick verkligen flytta in till dem och inte tvärt om. Under dessa år har vår (ömsesidiga?) kärlek växt och att han nu skulle tas ifrån oss gjorde väldigt ont.
Veterinären föreslog att han skulle få somna in där och då. Är det det bästa för honom eller skulle vi pina honom med att ta med honom hem för att få säga farväl ordentligt? Eller var det egoistiskt? Äldste sonen som var med hos veterinären gick i tusen bitar så för hans skulle fick Bernhard följa med hem och skulle få smärtstillande tabletter i en vecka. Vi skulle skämma bort hon allt vi kunde.
Men redan efter en dag med tabletter var haltandet borta, hans långsamma tempo var borta och han ville vara där vi var och inte dra sig undan. Han till och med hoppade över stängslet till grannen. Vad var detta för magiska tabletter?
Efter tablettkuren var klar trodde vi att vi nu skulle säga farväl och låta honom somna in hur smärtsamt det än skulle vara. Usch och fy! Men återigen visade Bernhard på livslust och hade inget haltande även utan tabletter alltså. Att då ta beslutet att låta honom få dö trots inga som helst tecken på lidande gjorde att vi inte kunde göra det. Nu har vi stenkoll på honom för vid minsta lilla tecken på lidande måste vi agera men han är nu hur pigg som helst. Det där med att katter har flera liv – det verkar vara sant.
Hoppas han och mina lavendelbuskar ska få ett friskt och frodigt liv framöver.