Ibland är det saker stökar till sig och så blev det i samband med mitt fina samarbete med Läkarmissionen. Om man blev månadsgivare så skulle man få min bok Vardagsvackert & festfyrverkeri som premie men det blev just då en bugg på deras hemsida. Det blev fel i registreringen så det föll bort viss info.
Om du vet med dig att du inte fått boken men registrerats som månadsgivare ska skicka mejl till info@lakarmissionen.se så ska de se till att du registeras rätt och riktigt.
Jag och Läkarmissionen ber om ursäkt för strulet. Jag hoppas du får boken inom kort att vi då ”ses” hos dig.
Skön söndag till dig. Jag hoppas du har haft fian lediga dagar. Eller fått jobba lugnt i alla fall. Jag sitter här vid frukostbordet och bloggar i realtid. En härlig känsla. Blivit lite dåligt med den varan men då jag haft många roliga uppdrag, som Nyhetsmorgon, har det blivit lite ont om tid. Hur som helst, här kommer ett blogginlägg från i fredags, vår nationaldagsmiddag.
När jag kom hem från tv-studion började jag duka och piffa till hemmet för att få det i festlig form. Krävdes ett rejält tag kan jag säga – oj vad det blir stökigt och rörigt när man inte har tid att plocka as we go. Maken fixade med maten som vi gemensamt planerat för – en mycket bra uppdelning mellan oss när vi har gäster.
Jag hade det lite förspänt med blommor då jag ju hade ett fång med i studion. Sedan var det bara att ta fram allt blåvitt porslin jag har samt duk och tygservetter i gult.
Vi skulle ha över vänner för en grillbuffé, ett knytkalas där vi här hemma stod för lite olika grejer till grillen samt sallader, potatis och såser medan gästerna tog med sig fler grejer till grillen. Ett mycket bra upplägg på middag måste jag säga. Blir så kul med olika bidrag och stilar. Och inte att glömma: alla blir delaktiga. Man tackar alla liksom. Att jag vid ett tillfälle kallade det för köttknytis ångrade jag direkt. Det lät inte bra…
Kommer du ihåg det där vimplarna jag fyndade på loppis i Simrishamn? Jag plockade ut alla som var i gult och blått och limmade upp på ett tygband. Vips så fick jag ett passande flaggspel för nationaldagen.
Varför jag inte sydde? För att jag ännu inte har köpt en symaskin…
Gult, blått och vitt. Inte så dumt ihop ändå.
Alltid en bra idé att involvera alla. Barnen skapade och fixade bordsplaceringen.
Italiensk Limoncello är ju så klart allt annat än svensk men med sin gula färg och ihop med blåbär så – ja låt oss kalla det en nationaldagsdrink.
”Helena, hämta kameran! Du måste skapa content av det här.” Jag har de bästa vänner som vet när jag ska plåta 😂
Planen var ju att skapa en härlig somrig dukning utomhus men nej, vädret ville inte det. Men grillen står ju där den står så det blev barbeque in the rain!
Flankstek, bläckfisk, tomahawk, fläskkotlett på ben, räkor, olika korvar levererades från grillen.
Grillad sparris och röd paprika, krämig och fransk vinägrett potatissallad, krispig grönsallad, chilimajjo, bearnaise, curry- och mangomajonnäs, äppel- och fänkålssallad med kapris blev tillbehören.
Väldigt mörkt och mysigt för att vara en junimiddag men inte fel det heller.
Det som inte syns här är den enorma ljudnivån. Vår barn har känt varann sedan alltid och samtalen om allt från skolan, skvaller om lärare och kompisar och planer för sommaren, senaste trenderna på TikTok till allt annat mellan himmel och jord fyllde hela rummet. Det är sånt här som jag värderar allra mest och fyller allra helst mitt hjärta med.
Jag tipsade i Nyhetsmorgon om att ta genvägen via butiken och jag lever som jag lär 😂 Färdig rulltårta med grädde samt massa frukt och bär att pynta bakelsen med.
Sedan var det samtal runt bordet för de vuxna och barnen försvann bort i olika häng runt om i huset.
Jag var så trött så trött efter ha vaknat 05 av nervositeten för direktsändningen så jag tackade för mig vid midnatt. Hade liksom inget kvar att ge. Men skönt att då ha vänner som man då kan just säga ”jag måste försvinna ner i sängen nu” till. En fin kväll att minnas blev det i alla fall för både stora och små.
Jag sitter nu som bäst och skapar mig gul och blå. fast inte så att jag får blåmärken utan pyssel i gult och blått menar jag. För nu är det Nyhetsmorgon igen för mig, på självaste nationaldagen. Jag hoppas du vill kolla klockan 11:40 är det sagt att jag ska vara med men man vet aldrig med direktsänt så klart.
Då jag är med på samma dag så tänker jag inspirera till att fixa pynt och dekorationer du snabbt kan fixa av det du har hemma. Men om du nu sitter redo redan nu och vill dekorera redan nu, förbereda och fira från arla morgonstund så har jag ett gäng saker här i mitt arkiv jag tror kan inspirera.
Mitt favorittips är att pyssla med papper då det är enkelt, går snabbt och många just har papper hemma. Som en girlang av solfjädrar. Ett snabbt och enkelt pyssel som ger stor effekt för bordsdukningen.
Vill du och har tid till att baka så tycker jag du ska slå till på en flaggtårta. Se mer i steg-för-steg och få recept på HÄR.
Denna snabba och lite enklare flaggkaka som du kan se mer om HÄR.
Och som du vet om du följt mig så älskar jag genvägar och varför inte köpa färdiga bakverk och sedan pynta med ätbara gula och blå dekorationer?
Blommor som är ätliga är fina att pynta med, inte alltid för att man ska äta dem utan ha som dekoration, då de inte är giftiga eller sätter dålig smak på bakverken. Penséer, tusensköna, blåklint, syren, krasseblommor är några att pynta med så här års.
Om du nu har tid så kanske du hinner frysa in blommor. Kolla in HÄR för vackra blomstrande iskuber.
Gå loss i butiken och hitta allt gott som går i gult och blått. Och hushållsfärg kan färga både det ena och det andra.
Har du ett gäng små tandpetsflaggor? Sätt dem överallt. På all mat, i varenda blomkruka, i håret och uppe i lampan. Samma sak med ballonger. Det är en enkel sak men ger stor effekt.
Har du inte något gult och blått hemma? Men kanske du har målarfärg på något sätt? Då kan du alltid måla dig till de rätta färgerna, se mer HÄR.
Ja det var några tips från förr. Och imorgon kl 11:40 på TV4 får du fler. Vi ses då!
Det gick ut ett mejl för någon månad sedan med en önskan från skolan om hjälp av föräldrar att skapa niornas bal i skolan. Om det inte var några föräldrar som kunde bidra med sin tid så var risken att det inte skulle bli någon bal och det vill man ju inte ska ske. Så det var jag och ca 12 till som anmälde oss. Jag hamnade i dekorationsgruppen och det har jag hålla på med senaste dagarna.
Överlag är detta den mest hektiska tiden på året, fast det säger man väl innan jul också, så att då säga ja till sånt här är ju egentligen det dummaste man kan göra. Fast det är ju just sånt här som man mår bra av. Att få vara med och skapa minnen till sina barn. Hur de drömt om denna dag i 10 år då de sett de stora barnen, alla nior varje år, få en bal och klä upp sig.
Med fint teamwork och underbar spons av Blackebergs frukt och grönt fick vi ihop massa blommor att skapa blomsterarrangemang till borden med. Under några timmar skapade vi ett gäng lådor med oasis som bas och efteråt var jag helt slut. Men så nöjd.
Dagen efter, dagen för balen var det ”bara” den stora aulan som skulle fixas. Jag brukar alltid tipsa om att göra något med utrymmet ovanför borden, att nyttja luftrummet och med ljusslingor så skulle vi kunna sänka ”taket” och skapa en mysiga stämning i det stora luftiga rummet.
Några från åttan, klassen under och nästa års huvudpersoner, hade anmält sig som frivilliga att hjälpa till och vara servitörer. De var så duktiga och kämpa på fint med alla ballonger och bordsplacering.
Jag vet inte hur många ballonger vi pumpade upp men att jag luktade ballonggummi var dagens sanning.
Vi lämnade rummet dukat och festfint. Med ett sting i hjärtat gick jag därifrån. Hur har det gått 10 år, hur har min lille pojk blivit så stor?
Nu är mitt jobb här över, på flera sätt. Nu är det dags att gå ut i livet, det stora livet som du valt, till gymnasium med inriktning som passar just dig. Skola som ligger längre bort och utan dina lärare, mentorer, pedagoger, fritidsledare och all personal som sett dig sedan du var 6 år gammal, som varje år sagt ”oj vad du vuxit!”. Nu är allt bara nytt och ditt. En vecka kvar i grundskolan, en evighet framför dig.
Jag kan inte anklagas för att vara mycket till en inspiratör vad det gäller outfits, mode och kläder. Det är inte en stor grej i mina kanaler men det borde det vara då jag bryr mig mycket om vad jag äger och vad jag tar på mig. Kanske jag inte tyckt att jag har haft på fötterna att säga att jag inspirerar till det. Fast då jag på sista tiden ändå fått till några outfitsbilder så kan jag väl slänga upp dem med några tankar så får jag se om ni som läser vill ha mer av den varan. Skriv gärna kommentar ❤️
Jag har en päronkropp och trivs bäst i plagg som sitter åt upptill och är löst sittande nertill. Så det här med två delade klänningar är verkligen något jag känner mig så bekväm i. Då blir det inte åtsittande på fel ställe eller alldeles för fluffigt på ett annat. Och sedan så är det ju världens bästa grej då jag kan mixa och matcha med en topp från ett set med en kjol/byxa från ett annat.
Något så enkelt som att istället för att trä armarna i kavajen – låta den hänga på axlarna. Hur snyggt är inte det??? Genast blir det ju lite mer elegant tycker jag. Ett modelifehack!
Mina gener gav mig bra magmuskler och det man har, det kan man visa upp 😂 Har man snygga ben, läcker rumpa eller fantastiskt dekolletage, då visar man upp det och känner sig snyggast i stan. Övriga bitar klär man snyggt, ungefär så går mina tankar.
Den vita jeansbyxan. Jag har alltid haft vita jeansbyxor och jag minns hur jag i gymnasiet fick frågan om när jag tvättade dem då jag hade dem varje dag. Och senast hörde jag ”de där byxorna kände jag igen, då förstod jag att det var du” på gatan.
Den röda skon är återkommande märker jag. Kanske det blir den där detaljen som sticker ut för i övrigt är mina outfits rätt ospännande.
Vi får inte glömma scarfen. Oj vad jag har knutit scarf runt halsen på sista tiden! Jag har lärt mig göra slipsknut för det blir snyggaste knuten.
Det har varit kallt i maj. Trenchcoaten har hängt med längre än vad den brukar men ledsen är jag inte. Jag känner mig alltid välklädd i den.
Och alltid med en väska. Det är min typ accessoar.
Hur jag ser ut hemma? Tröja och byxor, stora byxor för de får inte sitta åt som sagt.
Ja, det var väl lite av hur jag sett och ser ut just nu. Så, var det här bra inlägg, är det inspirerande att få klädtips av detta sig tycker du?
En liten hälsning från Göteborg där vi befinner oss nu. Och jag konstaterar att det är tredje Kristi himmelsfärdshelgen i rad vi är i Göteborg. Och det är av anledningen att våra barn spelar basket och det är alltid Göteborg basketfestival just denna långhelg. De senaste två gångerna, -24 & -23, har jag sovit på madrass i skolsalar men nu har jag lyxen att få bo med familjen (de som inte spelar basket då) hos svåger och svägerska.
Bilade ner (nej jag övningskörde inte) ner genom ett enormt vackert Sverige. Är det som allra vackrast nu när löven är precis utslagna och liksom ljusgröna?
Tog vägen förbi Jönköping och E4 längs med Vättern får alltid min kropp att vakna. Så otroligt vackert.
Och här stannade vi för att ladda bil och kroppar. En mycket vacker laddplats måste jag säga.
Jag tog en kebabsallad och den var helt otroligt god. Den måste jag testa att göra hemma på något sätt. Återkommer med mitt försök.
When in Gränna
Sedan landade vi mjukt hos J & P för att få slå oss ner vid en underbar bolognese.
Nu hoppas vi på storvinst för våra pojkar födda 2013. Eller i alla fall att de har superkul, lär sig massor och känner sig stolta över allt de klarat av.
När jag var liten var en grankompis trädgård en skräckblandad förtjusning. Den var liksom mer ordnad än andra och hade rätt avancerade odlingar kan jag i dag förstå. Bland annat var det mycket tunga barrträd som ramade in vilket gjorde den mörk och lite läskig. Sedan fanns det ormbunkar…
Bara ordet ormbunke fick den 5-åriga Helena att vilja springa hem till den väldigt o-svåra trädgården. Varför heter den ormbunke? Äsch, det orkar jag inte googla, men hur som helst – den kändes inte härlig och med sina knottror på baksidan av bilden var den rätt äcklig också.
Men som så mycket annat så ändrar man sig, plötligt tycker man om varm paprika, koriander, spetsdukar och ormbunkar.
En mycket vacker och inspirerande presentation av Rörstrands nyhet: vaser och krukor i serien Swedish Grace. En mycket vacker komplettering. Och inramningen på presentationen var ju perfekt. adlinks
Efter frukosten var det att vända nosen mot Djurgården och Rosendals trädgårdar där Rörstrand tagit och dukat upp i växthuset.
Och det var inte bara vaserna och krukorna från Rörstrand som var nya utan även fler delar av den gröna seren av Ostindia och Floris. Samt en serie av porslinsburkar med lock. adlinks
Det roliga med sådan här presentation av nyheter är att man liksom inte känner att det är nytt. För det känns så självklart. Som att det har väl alltid funnits vaser och krukor i Swedish Grace, tänker man. Men så är inte fallet. Dax alltså.
För maten på Rosendal är det prisvinnande Paul Svensson som står för. Och då det var fokus nu på odling i krukor så var det mycket ätliga blommor, örter och kryddor som stod på menyn. Och vi uppmanades att klippa färska örter från krukorna. Sånt är trevligt och inspirerande. Och funktionellt då det är både dekoration och kryddning!
et var en sådan trevlig lunch och visning. Svårt att lämna det här bordet av trevligheter.
Om du inte vet vad du ska ge någon i examenspresent, studentpresent, bröllopspresent eller bara annan trevlig present så vill jag verkligen rekommendera de vackra vaserna och krukorna från Rörstrand. Kolla in hela sortimentet för komplettering. adlinks
Vi backar till förra veckan när det var fullt med möten och visningar. Först ut var en pressfrukost för Formex för augusti. Du som följt mig vet att jag både gått på Formex och jobbat med mässan i många år. Även denna gång får jag vara med på ett hörn.
Frukosten och presentationen var på Bank Hotel som jag aldrig besökt. Hur det kommer sig att jag inte kommit dit en är en bra fråga. Ser ju helt smashing ut!
Pga kombinationen av min dåliga planering och sådant jag inte kan rå för råkade jag komma sent men tänkte att det ju bara är att smita in lite försiktigt men nej. Presentationen hölls i entrétrappan till det lilla rummet så alla såg min sena ankomst. Så kan det gå…
Hur som helst, Formex är två gånger per år och höstens och vinterns nyheter ska visas upp och det ramas alltid in av någon/några som får göra entretorg och trendutställningar. Nu är det Jan Rundgren och Max Jenny som gör det ihop. Två personer som på pappret drar åt helt olika håll vilket ska bli superkul att se hur de ska göra det. Gissar att det kommer bli läckert och maxat.
En mycket snygg frukost på Bank Hotels vackra porslin. Hade gärna stannat och tagit alla dagens måltider här. Då jag kom sent så fick jag ta frukosten efter presentationen och nästa gång sa jag vara i tid så jag inte missar den.
Vidare presentation av mässan i augusti satsar och formas. Hållbarhet, ny design och nätverk är väl det som verkligen är tre starka ben.
Och ad ska jag göra på Formex i augusti då? Jo jag och TrendStefan, min poddkompis ska livepodda från scenen och prata om det vi sett och – chocker – kolla på julen 2025… Kommer i en podd nära dig någon gång där i augusti. Det vill du inte missa!
Måndagkväll och dagarna har rusat. Det känns som helgen var fyra dagar lång för det var så mycket som hände. Kul, gott, vackert och alldeles vanligt. Samt mycket japanskt. Vi har liksom öppnat Pandoras japanska box och det strömmar ut.
Lördagen började med loppis för dotterns klass. Eller det var för hela Blackeberg som hade en hel dag med aktiviter, musik och gatuloppis. Dotter med kompisar hade bakat i dagar och vi hade samlat ihop massa grejer. Om man säger så här: vi hade tur med vädret.
Jag lämnade tjejerna för jag hade jobb att göra i trädgården. Inte bara att fixa vår trädgård utan samarbete att filma.
”Vi gör något enkelt och snabbt, vi har gyoza i frysen” sa maken. Det lät enkelt, att bara stek upp. Men han gör aldrig något snabbt och enkelt. Han gör allt med det lilla extra så det var sallader och puckel och allt vad det var. Tack sa vi.
Och snabbspolat några timmar till exakt samma ställe. Där var det lika fint uppdukat. Morsdag är det något speciellt med måste jag säga.
Det hanns med lite övningskörning.
Jag jobbade vidare med mitt jobb i trädgården. Tack för att solen höll sig framme när jag behövde filma. Och tack till fjärilen som blev statist i filmen.
Det blev tre mammor till middagen på mors dag. Jag, min mamma och min svärmor så det var ju liksom jackpot. Och det blev japanskt igen med min favvisrätt; ramen. Och de nya ramenskålarna kunde användas. Bara bra grejer.
Marinerade ägg är banne mig bland det godaste som finns. Och en given del av ramen.
Maken lagade, jag assisterade och resten… mös.
En mycket bra bok.
Skålar med nudlar och ramen hälldes upp och sedan var bordet fyllt med toppings som alla kunde välja.
Gott och vackert.
Och sedan blev det måndag igen. Ha nu en fin vecka.