Att vi blir hemma mer än vanligt under sommaren är ett faktum. Vi har inget eget sommarhus eller landställe utan har den stora lyxen att ha familj och släkt med hus på Gotland, i Skåne och på västkusten som vi brukar besöka så dosen sommarhus brukar fyllas. Osäkert hur det blir med besök då det finns 70+ nära så vi laddar i alla för mer hemmamys än vanligt.
En sak som kan göra hemmet mer somrigt och liksom få sig en makeover är att lägga till och byta ut det vardagliga mot sådant som andas sommarlov och sommarstuga.
Jag har lagt på virkade överkast i vårt sovrum och med ens får jag sommarlovsvibbar.
Virkade överkast med historia
De här överkasten har min farmor virkat. Nu gick hon bort när jag var 3-4 år så jag har inga riktiga minnen av henne men mina äldre bröder och så klart mina föräldrarna har berättat om henne. En sak min mamma sa var att farmor alltid hade med sig sin Palmgrensväska med sin virkning i. Så roligt att hon hade en sådan väska då det också är min favoritväska – skrivit om den HÄR.
Farmor virkade konstant på dessa överkast och producerade minst 6 stycken – 2 stycken till varje son då pappa hade 2 bröder. Måste ju ha varit en helt enorm laddning i den där lilla väskan. Sånt man gjorde innan Netflix, ha ha.
Vita, virkade mjuka överkast ihop med ett fång väldoftande syrener från trädgården får mig att känna att rummet fullkomligt osar sommarstuga.
Mamma gav mig dessa för ett år sedan och jag blev så glad. Ska vårda dem ömt och skänka farmor tacksamma tankar.
Du vet att jag älskar genvägar och hur mycket jag än även älskar att baka kan ibland tiden inte räcka till. Eller att det bjuds på tillfällen att spontanfika. Då är de där köpetårtorna bra att ha redo.
Men för den sakens skull behöver de inte vara tråkiga att servera. De kan ju piffas till lika enkelt och fikastunden blir härligare.
För jag säger bara: toppings! Det är ju det det handlar om. Och sedan en liten styling.
Så härligt att dekorera med sommarens bär och grädde. Krävs inte mer än så för att det ska blir riktigt härligt att se på.
Har tidigare skrivit om hur du kan ta köpa-kladdkakan till helt nya nivåer med det HÄR tipset.
Sådana här bord vill jag ha hela sommaren. Dagtid får det vara fika med samtal och sedan på kvällen vill jag ha grillos och klirrande glas. Älskar flaggspelet som används flitigt sedan flera år här hemma. Du kan hitta dem HÄR och dessutom till 50% just nu!!! (adlink)
Så glad över att jag hittade en ny plats i trädgården som jag skrev om tidigare HÄRom dagen.
Gör enkelt om köpetårtan till kalasfin servering
Köpetårta med spritsad grädde samt röda bär. Blir ju inte enklare än så här.
Men om du har ca 5-7 minuter mer så skulle jag rekommendera dig att skära till snittar.
Eller om du fick välja? Tårtservering eller snittar?
Vem vill ha en riktig sommardrink? Detta är en perfekt sommardrink för mig då den innehåller fläder. Så fantastisk smak som påminner om sommarlov och lediga dagar. Och ihop med gin blir det en riktig hit. Gin som har stark smak av enbär ihop med fläder blir verkligen som en sommarträdgård.
Och snart, mycket snart kommer flädern att blomma och då måste jag koka ny saft då detta nu var sista slatten från förra året som gick åt. Och ja, jag har världens bästa recept på flädersaft! Läs det HÄR.
Gör så här: Häll gin och koncentrerad flädersaft i ett glas och lägg i mycket is. Häll över Lime Tonic och smaka av – pressa i lime om du vill ha mer syra.
Jag delade drinken på två och hällde över i vida champagneglas och la i isbit med granskott. Så vacker sommardrink med massa sommarsmak.
Granskotts is är inte bara vackert utan granskott är en otroligt syrlig smaksättare. Nu är granskott inte omfattat av allemansrätten så du måste fråga markägare om lov innan du tar granskott. Tur jag jag har snäll granne med gran.
Kanske du letar tips på picknickmat för helgen och sommarens lediga dagar? Bra då har du kommit rätt för jag har många tips på picknickmat då jag är en picknickare av rang om jag får säga det själv.
Vad är en bra picknick? Att den är god är väl nummer ett men sedan så har vi det där med att man ska äta den på ett kanske lite obekvämt sätt. Det är på filt, kanske det inte finns ordentlig sittplats och lätt att spilla. Sedan det man inte alls får glömma skulle jag säga – att den ska bäras dit, och därifrån. Hur många kollin kan man få med sig? Jag är så där romantisk och vill ha korg men om det är en vandring i skogen är korg ju helt hopplöst.
Tips på picknickmat
Utifrån de ovan nämnda kriterierna listar jag mina favoriter från mitt bloggaarkiv. Hoppas du kan hitta några goda grejer du med. Och framförallt att det blir en soliga och härlig picknicksommar.
Baguette, submarine, med röra – valfritt protein En riktigt matig och god baguette skuren som en submarine – eller sub som det kallas. En röra där du kan ha vilket protein du föredrar. Gott sätt att göra en vegetarisk variant.
Köttbullemacka med egen, snabbgjord, rödbetssallad En riktig klassiker och en sådan där funkar-varje-gång-macka. Och är det picknick för olika åldrar där några inte gillar rödbetssallad kan just den kanske läggas i låda bredvid.
Brödsallad – perfekt att göra av rester Har du gammalt bröd hemma? Perfekt! Då har nämligen den perfekta picknicksalladen framför dig. Det torra brödet i en sallad drar åt sig och blir saftigt och matigt.
De flesta gillar pizza men det kan vara lite klumpigt på en picknick – smidigare då som bullar. Pizzabullar är en sann favorit och perfekt att ha redo i frysen.
Engelska picknickfavoriten: Skotska ägg Ett recept jag gjorde till en påsk och då fick jag lära mig att en picknick-klassiker i Storbritannien är dessa inbakad ägg. Något även för oss?
Även vanliga hårdkokta ägg ju! Det perfekta tillbehöret för en picknick skulle jag säga. Räcker inte mackan, pastasalladen eller vad man har med sig så är det lilla ägget en riktig höjdare att ta med. Den här ägghållaren köpte jag i Berlin på en resa dit av nostalgiska skäl då vi hade en sådan när jag var liten. Såg en bamsevariant HÄR.
Vad gör en picknick smidig? Ofta när vi är utflykt är det så att det är lite spring och blir snarare plockande mat. Några tips från mig jag har plockat upp med några utflykter i bagaget.
När det är barn med på picknicken så är det här med blandad mat inte deras favorit. Här ovan har jag lagt olika beståndsdelar till en god pastasallad i olika gamla yoghurtburkar. När picknicken är uppäten så staplar jag alla burkar i varann och vips så försvann packningen.
På sommaren så grillar man och lagar mat till många. Det är inte sällan det bli mat över från middagarna och att då ha tortilla redo hemma gör att resterna blir perfekt innehåll till picknicklunchen. Addera bara på någon sås så blir allt bra till.
En solig dag förra sommaren var vi på Fårö och hade med oss en handgriplig picknick. Allt skulle gå att äta med händerna. Middagens rester med pannbiffar, överblivna hårdkokta ägg från frullen, bitar av ölkorv, enkla baguetter med endast smör, ost och skinka och sedan grönsaker och frukt rätt upp och ned. Så smidigt att äta när allt fokus var på bad.
I en och samma termos. Om du ska på picknick med de du känner så vet du förmodligen om de har mjölk i sitt kaffe eller ej. Om det är så att alla har mörk i kaffet så är det smart att ha i det i termosen redan från start. Då slipper du vara orolig att mjölken surnar i värmen och även inte behöver två behållare.
Frukt är inte alltid det roligaste men så fort fruktbitar hamnar på spett blir det ju en heeeeelt annan sak.
Smörgåspapper! Bara jag som tycker så himla mycket om mat inslaget i smörgåspapper? Något med det prasslet när man öppnar mackan och hur smidigt att knyckla ihop och återvinna.
Du lär köpa både en och fem lådor jordgubbar i sommar va? Spara lådorna för de kan bli perfekta matlådor till picknicken.
Hur håller man drycken kyld utan tunga kylklampar och kylväskor? Jo, det löser du så HÄR.
Hoppas du nu fick något matnyttigt med dig härifrån. Håll nu alla tummar och tår för en fantastisk picknicksommar.
I söndags hade vi vänner över på brunch i trädgården. Aldrig hade vi väl trott att det skulle bli högsommarvärme och vi njöt till fullo.
Något kul som hände då var att jag fick ett infall att flytta vårt långbord från altanen till en hörna av vår trädgård. Vi har ingen jättetomt utan en ordinarie villaträdgård, så att säga att jag kan vår tomt är en sanning. Trodde jag!
Att flytta bordet dit visade sig vara bland det bästa jag gjort i hela mitt liv. Om man tar i lite grann kanske. Den här hörnan visade sig vara den helt perfekta platsen för ett matbord nämligen.
Den här platsen är fint lätt skuggad av de stora tallarna stora delar av dagen så det är perfekt blandning av sol och skugga. Vid 16 är det däremot flödande sol för att vid 18 hamna helt skugga och vid 19 blir det härlig kvällssol länge.
Detta är alltså den 7.e sommaren i vårt hus och först nu upptäcker jag denna helt perfekta hörna av trädgården. Det är ju helt galet.
Jag och maken har suttit här nu flera kvällar och smitt planer om däck, grillplats och långbänkar. Det är som om vi fått en ny trädgård. Helt fantastiskt!
Med nästan eufori dukade jag ett härligt sommarbord med linneduk, linneservetter, vårt vardagsporslin och stora syrenbuketter från trädgården.
Tips från coachen bara: buketter i vinden behöver vaser med låg tyngdpunkt. Två gånger välte vaserna…
Ser du vår Birger på bilden till vänster? Han vill alltid vara med men han kör sin vanliga sociala distansering. Alltid i närheten men inte nära.
Brunchernas 2 givna välkomstdrinkar
Så klart ska en träff startas med en välkomstdrink och då det är brunch är det ju brunchdrinkarnas drinkar som serveras.
Finns väl ingen drink som tillhör brunchen lika mycket som Bloody Mary?
Den andra är Mimosa, läs recept HÄR. Samt en hel balja fylld med kall läsk och alkoholfri öl. Något för alla.
När kommer dom?
Det är inte alltid det sker men ibland så; vi blev klara med dukningen och framställning av det mesta innan det var dags.
Det är inget som uppskattas av de små. ”När kommer dom???!!” Det är inte lätt med tid och väntan när man är liten.
Fast är man en sån där tweenie är det bara att njuta med serietidningar i hängmattan.
Ännu en gång fastnade jag vid bordet. Hur galet bra att hitta en ny plats i sin trädgård? Att det tog 7 år att hitta rätt???
Sen var vi fulltaliga och den lilla trädgården fick visa vad den gick för.
Brunch med Ceasarsallad som buffé
När jag och maken planerade för brunchen valde vi att smala av brunchen. Lätt att tänka en hel buffé med äggröra, bacon, vita bönor, scones mm. Läs alla mina tips och rätter för brunch HÄR. Bättre då denna gång att fokusera på en sak och göra det stort tänkte vi.
Det fick bli Caesarsallad med lite grillat piff.
Som en favorit vi har sedan förra sommaren – grillat i folieformar; körsbärstomater och champinjoner.
Barnen väljer grillad kyckling och de grönsaker de gillar och sedan de nybakade bake off-frallorna med ost. Vuxna tar rubbet.
Barnen placerade jag på en stor picknickfilt. Dels för att de inte vill sitta länge vid bord eller ens får plats.
Vi däremot vill sitta länge länge. Alltså, igen – så nöjd med denna nya plats i trädgården.
Så gott! Och sommarfräscht.
Brunchernas bästa efterrätt: våfflor!
Så klart ska en brunch innehålla något riktigt rejält till efterrätt och då jag är så barnsligt förtjust i våfflor åkte våffeljärnen fram och en buffé av toppings.
Alla gör sin egen våffla och alla blir nöjda. 32 våfflor såg dagens ljus för en kort stund för att sedan försvinna.
Så gott och kul att göra varje hjärta med olika toppings. Som små snittar.
Vattenkrig!
När maten var uppäten, studsmattan hoppad i både en och tre gånger och de vanliga lekarna redan avklarade kom den där ”jag har inget att göra” vilket är en mening jag är allergisk mot. Finns alltid något att göra!
Denna gång hade jag något riktigt kul att ge som svar. Massa små vattenballonger som legat i skåpet ett helt år kom nu till användning.
Oj så poppis jag blev av alla kids.
De gjorde sig i ordning, tröjor kläddes av, lag skapades och sedan fick jag order av dem att räkna ner. Tre, två, ett… KÖR!
Så kul!!! Detta vill jag också göra ju! Höga skratt och skrik.
När gästerna gott var det så varmt och soligt så både gräsmatta och barn behövdes vattnas. Och då barnen fått vatten på sin kvarn så att säga för det här med vattenkrig föreslog de att jag skulle ta fram vattenspridaren. Så gärna – alltid bra att kombinera nytta med nöje.
Den klassiska två-stegs-reaktionen på en vattenspridare:
1. ”Åh vad härligt och roligt, nu kommer vattnet mot mig”
2. ”Shit vad kallt, jag drar!”
Det blev en dag vi lägger fint i minnesbanken. Fina vänner på årets första riktiga sommardag! Och vi fick en ny trädgårds plats.
Jag ville testa att steka grönsaker med ägg i samma panna som en snabb lunch. Och så klart för att jag gissade att det skulle bli en himla trevlig liten rätt att servera. Liksom härligt och snyggt att göra och servera rätten i stekpannan.
Nu gjorde jag det lite piffigare då jag valde att göra två mindre serveringar. Vi är två som jobbar hemifrån nu här, jag och maken och då jag har två små gjutjärnspannor valde jag att gör det i dem men det hade ju blivit lika härligt med en och samma panna. Mina stekpannor har jag köpt HÄR (adlink)
En perfekt ”man tager vad man haver-rätt”. I med allt man gillar liksom. Jag gillar grillad avokador (se mer om det HÄR) så jag tog med en här. Blir extra härligt med olika texturer på ingredienserna i rätten.
Steka grönsaker med ägg i samma panna
Ingredienser
Valfria grönsaker som är bra att steka; paprika, körsbärstomater, zucchini, aubergine, lök, svamp, förkokt potatis mm
smör/olja
1-2 ägg per person
salt, peppar, timjan, andra favoritkryddor
Gör så här: Skär alla önskade grönsaker i stora bitar. Hetta upp stekpanna och smält smör eller ha i olivolja. Ha i grönsaker och stek så de blir mjuka och får yta. Kan ha i omgångar om det är olika typer av grönsaker med olika stektider. Krydda rejält.
Gör plats bland grönsakerna i stekpannan och knäck i ägg. Stek färdigt tills ägget stelnat och servera sedan hela pannan (eller portionspannor)
Ja, som en variant på den klassiska grönsaksomeletten kan man ju säga. Inte krångligare än så!
Perfekt nu när vi går mot den bästa skördetiden. Bara att frossa i allt det goda som kommer.
Älskar att laga mat som blir så där härligt att även se på, att uppleva så att säga. Ger en extra krydda bara det.
Hoppas du blev inspirerad att steka fram din lunch eller middag.
Tips på paketinslagning är väl passande i dessa tider då det är många saker att fira. Jag kom på att jag fotograferade presenterna jag och barnen gav maken på hans födelsedag här om veckan.
Jag har lite osunt mycket inslagningspapper och snören faktiskt. Det här med paketinslagning är ju något jag tycker är så mycket om så jag samlar på mig massor.
Denna gång gjorde jag dock något väldigt enkelt men effektfullt i det lilla. Jag använde samma inslagningspapper till samtliga paket men hade olika snören och band på samtliga. De hänger ihop men är alla olika.
Ja det var ett litet men naggande gott tips från mig idag 🙂
Och som den samlare jag är så tog jag så klart tillbaka alla band och la i lådan igen. Blir fina på ett annat paket snart igen. Till jul kanske…?
Då tog vi familjen ut i naturen för en härlig dag i försommaren. Så otroligt glad för att kunna göra sådana här stunder i skogen då det ger så mycket energi. Ska erkännas att barnen inte direkt jublar när vi ska ta oss iväg. Men det är alltid samma sak väl på plats: då hoppar de runt som om de var kalvar på kosläpp. Med den vetskapen i min vuxna hjärnan biter jag ihop och säger: Jo, vi ska ut så kom nu!
Bästa sättet är ju att locka med något gott som picknick med pannkakor. Ja, jag är en sådan mamma. Det är ett stort fång morötter jag står med och så en och annan piska när det behövs. (Obs, ej bokstavligen – varken morötter eller piska, ha ha)
Maken hade varit med barnen på två vändor av Naturpasset och jag en (den vändan kan du se HÄR) så nu var det första tillsammans och vi åkte till Lovön där vi sammanstrålade med vänner. Det är också ett tips för en bättre stämning bland barnen – att ha kompisar med sig.
Svischade förbi Drottningholm och sedan vara det grusstigar. Slås alltid av den helt fantastiska närheten vi i Stockholm har till natur och lugn.
Parkerade och klev ut i lugnet. Kan säga redan nu att det kommer bli ett helt fantastisk blåbärsår då det var ett fullkomligt hav av blåbärsblommor i risen.
”Var är norr? Var är vi? Vart ska vi?”
Med rejäla motgångar förra gången gick vi inte många meter innan vi kom helt rätt denna gång. Första kontrollen hittad och med det slappnade jag av lite. Som om jag kände att då var allt vidare bara blir en bonus. Nu var det bara att njuta av resan så att säga.
Tänker på scenen när Emil hoppar barfota i en Emil-film och säger något om att det inte finns något härligare att springa utan skor på den småländska mossan. Det låter ju bara så mysigt. Får mig att längta till Småland och de 3 gånger vi besökt Vimmerby. Andra och tredje gången kan du se HÄR.
Roligt när det mitt i ingenting finns en skylt som denna. Ja, det var en konstig tall, det kan jag hålla med om men att den förtjänar en egen skylt, det vet jag inte… Nån som vet om den har blivit avmålad?
”Ska vi inte äta snart?” är en mening man snabbt ska agera på. Här ifrån går barnens energi och humör bara utför.
Och som av en händelse mötte vi världens finaste rastplats.
Ett helt nybyggt vindskydd med bänkar runt en eldstad och så vacker vy över Mälaren. Bara att börja bygga upp buffén. Och det är här jag har mina scills.
Den mest barnvänliga picknicken ändå. Du vet – när inget får blandas, ha ha. I gamla yoghurtburkar lägger jag alla ingredienser till en pastasallad och så kan alla ta de ingredienser de vill ha. Sen när måltiden är över och burkarna tomma staplas de i varann och vips vara packningen minimal.
Vill tipsa om den här trådosten. Riktigt, riktigt salt ost som dras isär till trådar. Kan köpas i butiker med mat från medelhavet och mellanöstern. ”Förvirrad ost” tror jag den heter. Åt den första gången i Turkiet för 8 år sedan och letat här hemma. Så god.
Sagt det förr och säger det igen: denna sommar ska jag bli ett med sjalett. Inga dåliga hårdagar med sjalett. Perfekt för mig som ser helt knasig ut i keps.
Ingen riktig utflykt utan pannkakor. Favoriten är pannkaksrullar fyllda med äppelmos. Kanske inte finns något sötare än en liten barnhand som håller i en pannkaksrulle för det är nästan så lyckan syns i detta grepp.
Finns det barn och en strandkant så är det med 100% säkerhet att de kommer mötas. Alltid en sten eller gren som ska kastas i eller letas fiskar.
De nyfiken änderna fick äta upp den pasta som fanns kvar.
Den här platsen! Så himla fin och jag är så inspirerad. Om jag någon dag får en stor tomt vill jag ha en yta med eldstad. Grilla på vintern och värma sig vid på augustikvällar. Ser hur en kräftskiva kan göras. Nej, inte drömma förmycket nu…
Packade ihop allt och sa hej då till stranden. Mot fler kontroller inne i skogen.
Min Emil.
Nu lyser de syrliga granskotten i neongrönt på granarna. Har du smakat granskott? Syrligare än citron och med en häftig stark smak. Kan göras till granskottssirap om man har tålamod. Får se vad jag gör med dessa. Sugen på att krydda vodka. Svenskt så det förslår då väl?
Harsyra är en annan fantastisk syrlig krydda. Hade vi varit närmare hemmet hade jag gärna plockat massa harsyra för att ha på salladen. Nu riskerade de vissna innan vi ens kommit till bilen.
Helt fantastiska färger. Helt självlysande.
Och apropås självlysande: Ser du lilla rönnen mot mörka skogen? Blev helt tagen av färgerna och ljuset här.
Kom ut ur snåriga skogen och ”motorvägen” här.Då ser man verkligen hur höga träden är.
Storebror hamnade på efterkälken. Så klart att han hittat något levande. En liten vacker limgrön fjäril fick vi se i en millisekund innan den flög iväg. Hamnade nästan på bild. ”Om de gula heter citronfjärlig måste väl denna vara en limefjäril” sa lillebror. Svårt att säga emot.
Vitmossa eller lav? Inte säker men vackrare än vackrast var det. ”Det är som att gå på snö” sa barnen då det frasade som skare när vi blev genom moss/lavskogen.
Och så var vi framme vid bilarna igen. Med nya fräknar på nosen, frisk luft i lungorna och glada själar åkte vi hem igen. Nu ska vi se vad jag gör med granskotten.
Saftig sockerkaka med citron är något jag tror alla kan relatera till. En sådan där smak som liksom finns i vårt minne och inte sällan ihop med en fika utomhus på sommaren. Eller vad säger du? Får du också upp minnen i huvudet?
Och när något så där klassiskt och enkelt ska bakas som en saftig sockerkaka med citron så vill i alla fall jag göra det lite piffigare. Ja, du känner väl mig vid det här laget. Ska det bakas morotskaka eller mördegskakor till exempel så kan det ju inte bara göras. Det måste göras med stil.
Denna gång blev det med min nya bakplåt. Jag använde den HÄR bakplåten (adlink) med 6 st kakformar. Inga konstigheter, samma recept bara liiiiite snyggare i presentationen.
Recept på saftig sockerkaka med citron med glasyr
Ingredienser 100 g smör
1 st citron
2 dl socker
3 st ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Frosting/glasyr
Ingredienser:
3 msk florsocker
1 tsk vatten
Gör så här: Värm ugnen till 175°. Smöra och bröa en bakform eller bakplåt. Smält smör långsamt så det bryns något och låt det svalna.
Vispa ägg och socker i en stor bunke med elvisp rejält poröst. Här ligger tricket för att få så saftig kaka som möjligt – vispa länge!
Riv av skalet, det gula, på hela citronen och halvera den sedan för att pressa ena halvan om citronen är stor eller båda halvorna om det är en liten citron. Ha i både citronskal och citronsaft i smeten och sedan det smälta något svalnade smöret..
Vispa ihop och fortsätt med att vända ner de torra ingredienserna mjöl, bakpulver och vaniljsocker med en slev eller slickepott.
Häll över i bakform eller fördela jämnt på en bakplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min.
Testa att kakan är klar med sticka och låt sedan svalna innan den stjälps ur sin form/formar.
Rör ihop glasyr och låt den rinna över.
Har dagen till ära tinat sista flaskan flädersaft som legat i frysen sedan förra sommaren. Så saftig sockerkaka med flädersaft – kan det bli härligare så för en försommarfika? Inte mycket va?
Nu är det blomsterprakt precis överallt. I naturen, i trädgårdar kan du plocka och på torg köpa fina energigivande blommor. Finns väl inget snabbare sätt att göra hemmet helt underbart på rekordtid än att sätta en härlig bukett blommor mitt i rummet?
Synd bara att de är så förgängliga och kommer hamna på komposten rätt snart… Eller? Kan du förlänga deras liv så du kan njuta längre? Absolut – Frys in dem!
Jag har skrivit om det tidigare HÄR men det var 7 år sedan och då var det stora pioner och nu ville jag göra det igen och med mindre blommor till en dukning.
Så vackert att ha att på bordet och perfekt att ta fram när sommaren är sedan länge borta. Du lägger alltså, bokstavligen, sommaren på is.
Frysa in sommarblommor för vacker bordsdekoration
När blommar börjar sloka så knipsas blomman bort från stjälken och sänks ner i kallt vatten. Jag använde här formar som ger helt klar is då det finns utrymme under formarna, i den gröna behållaren som samlar luften och där bildas det grumlig is. När man har blomma i vattnet blir det inte helt klart då blomman ofrånkomligt innehåller luft men det bli bättre än med ”vanlig” bunke, fast det är helt godtagit ändå. Bara en nördighet.
Satte gummiband rätt över för att hålla blomman nere.
Frusna kuber med vacker blomma.
Lägger på bricka och har mitt på bordet som en del av dukningen.
Bir verkligen som skulpturer. Och är det ätliga blommor så är det bara att lägga i drinken eller i ishinken som jag visat HÄR. Låt sommaren bli blommig och drycken sval!