Jag har bloggat nästintill varje dag i 9 år så att se mina saker läsas av andra och höra att det inspirerar till eget skapande runt om i landet gör mig så glad varje gång, men att få se mina bilder och idéer på pränt är något speciellt ändå.
Just nu finns några av mina bästa höstpyssel i tidningen M-Magasin. Enkla pyssel och DIY’s som passar bäst på de lite ruskiga och mysiga dagarna framöver.
Min dröm, ska jag absolut erkänna, är att få lägga alla mina pyssel i en bok. Den drömmen blir ju ännu större när jag ser dem så här blädderbart i tidningen. Visst borde det gå? Skulle du vilja ha den boken?
Nu finns det tyvärr inget doftfilter här men om det gick skulle du kunna njuta av den fantastiska doften av bivax. Vackert för både öga och näsa alltså.
Så, om du vill pyssla til det och mysa i höst tycker jag du ska löpa och köpa M-Magsin omedelbums.
Hej lördag och hej kräftkalas! I kväll blir det knytis-kräftis hos kära vänner och jag vill ha med mig ett bröd. Haft en idé ända sedan jag gjorde en focaccia till midsommar med en blomsterkrans som skulle passa till en kräftskiva och nu blev det av. Bakade, eller pysselbakade som jag kallar det, igår kväll.
Ja, det är alltså ett vanlig focacciabröd med små kräftor gjorda av tomater och röd paprika. Och de blev ju så söta, så söta de där små, eller hur?
Breadart, focaccia med ”kräftor” av tomat & paprika
Ingredienser:
25 g jäst 3 dl fingervarmt vatten
0,5 dl olivolja
2 msk flytande honung
1 msk flingsalt
550 g vetemjöl special
Tomater i olika storlek
Röd paprika
Pepparkorn
Gör så här: Smula jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten och vispa tills jästen lösts upp. Fortsätt med olivolja, honung och flingsalt.
Byt till slev och vänd ner mjölet. Knåda ihop med händerna till en deg och låt jäsa under duk i 30 minuter. Häll olivolja i en ugnsplåt och strö över flingsalt.
Ta ut degen på ett mjölat bord och knåda ihop degen. Tryck sedan ut degen något och för över den till plåten. Tryck nu ut den helt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk och sätt på ugnen på 220°.
Skär en stor oval tomat på längden till kräfthuvud och två mindre ovala tomater till klor. Skär strimlor av olika storlek av röd paprika för ”tummar”, stjärt och armar.
Stick ner fingrarna i degen och nagga över hela ytan. Dekorera med grönsakerna till kräftor och lägg till pepparkorn som ögon. Avslutat med att ringla över olivolja, strössla över flingsalt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, tills brödet fått fin färg.
Jag valde att bara göra två kräftor men det går ju så klart att göra hur många man vill. Kanske addera på färska kryddor som sjögräs? Bara att vara sin egna konstnär.
Det gick åt förvånansvärt lite grönsaker. Jag hade köpt massa tomater och paprika men det var ju bara tre tomater och några centimeter paprika som gick åt.
I de tomma fälten stack jag ner stora krondills-kronor i det färdiga brödet vilket blev himla effektfullt och vackert. Och sedan så doftar ju krondillen magiskt gott.
De små pepparkornen som ögon gjorde världens skillnad. De gör kräftorna så söta. Tänk att så små detaljer verkligen gör stor effekt.
Har du koll på trenden med breadart just nu? Kolla på Pinterest eller googla och du kommer bli superinspirerad. Så mycket roliga och vackra bröd att göra.
Vad sägs om att hänga med på en husesyn på övervåningen i funkisvillan? Rundvandringen på nedervåningen jag gjorde i våras blev så himla poppis så då bör väl en dito göras en trappa upp? Nu är ju faktiskt alla rum klara och jag har plåtat material klart så det var ju ”bara” att leta i arkivet och sätta ihop.
Okej, häng med nu! Nu kliver vi en trappa upp i funkisvillan. Hoppas du hör de knarrande golven för det är något som är genomgående i huset. Men nu ska vi titta. Välkomna!
Det första vi möts av när vi klivet upp för trappan är den övre hallen. Den hall och passage som numer blivit till mitt arbetsrum. Det tog sin lilla tid. Först en förändring från lekrum till rum med arbetsbord.
Tassar över den mjuka mattan till det rum som på ritningarna från 1940 kallas herrum. Hmmm… då kan man ju bara undra var damrummet var menat att vara??? Nu är det vårt sovrum.
Sovrummet som först var världens mest pinsamma skämsrum som jag där sedan designade en panelvägg, inrett, tapetserat och skapat en tavelvägg för att nu vara mitt favoritrum.
Sedan vänder vi helt om och går ut igen och möter den öppna spisen i hallen/arbetsrummet där jag satt upp skåp på väggen, läs mer HÄR.
Där finns bredvid trappan även lillkillens rum som har förärats husets största inbyggda garderob i original. Nästan så jag vill bygga en koja i den.
Vi kliver ut och går vidare mot de andra rummen och möts först av badrummet som vi totalrenoverade det första vi gjorde i huset. Det badrum som jag får så många frågor om när det har googlats på ”funkisbadrum”. Och det rum som hamnat mest i media i olika inredningsreportage och hyrts ut till olika filminspelningar.
Och sedan var det badrummet som gjorde att jag blev tillfrågad att vara med i tv-serienVem bor här?. Älskar att vakna med denna färgterapi.
Vi vänder om och går ut för att mötas av en till färgklick i dotterns rum. Ett rum som genomgått många förändringar och förvandlingar. Allt har följt med dotterns ålder och behov. Nu är det ett tjejrum men jag tror snart att hon vill ha ett tonårsrum med mer attityd. Hon har redan önskat större garderob. Ut åker kanske då dockskåpet…?
Vidare ut till en nyskapad korridor. Det stora ursprungliga sovrummet som som vi delade av till storebrors rum och en garderobskorridor.
Så lyxigt att vi kunde skapa sovrum till alla barn i liknande storlek och samtidigt få till en variant på walk-in-closet.
Storebrors rum är det senaste tillskottet i fix. Det tog lite tid att förstå hur han ville använda sitt rum. Det som inte syns/fotograferats är hans enorma trumset som finns mot fönstret. Från identitetslöst vitt rum blev det husets mysigaste rum.
Om vi kliver ut från korridoren kan vi komma till balkongen. Den som jag inredde första sommaren vi bodde här men sedan fått vara en rätt tom plats men vacker.
Vid plåtningen för Plantagen däremot fick den visa vad den kan gå för. Jag har lite att lära där.
Ja och där var det slut. Mycket färg, mycket funkis och väldigt mycket personlighet kan jag tycka. Hoppas på i alla fall. Alla rum är skapade för oss och hur vi vill använda dem. Ska bli spännande att se hur saker och ting kommer ändras och formas med oss. Att barnens rum kommer ändras är jag övertygad om för de lär inte vara de samma små personer de är i dag så länge till. Jag och maken däremot… vi är nog de vi är. Kanske vi faller för några nya tavlor men i övrig är vi nog glada i hur vi har det. Men man vet aldrig. Tapeter med spännande mönster har jag börjat titta på ju…
Inspiration till höstens dukade bord är ett inlägg med adlinks
Hurra för hösten! Ja, jag vågar mig faktiskt på en sådan järv sak att säga. Inte så att jag önskar hoppa över augustis möjliga sensommarvärme men hösten tycker jag är så mycket mer tillåtande än någon annan årstid. Det är okej att vara inomhus, det är okej att vara själv (inte ensam, det är skillnad) och det börjas suktas efter grytor, mustiga viner, tända ljus och nybakade gofikor. I alla falla för mig.
För en jobbplåtning och instagramsamarbete (@helenalyth.se) fick jag duka ett bord för en enkel fikastund. Jag kände verkligen hur jag njöt att få mysa till det. Det fick mig att bli inspirerad till att titta framåt, titta på höstinspiration överlag för det dukade bordet och hemmet. Det var mycket som jag föll för och inspirerades av i webbutikerna.
Ska vi titta på vad jag inspireras av just nu? Så klart vi ska.
Och sedan har jag fått en unik kod att ge dig från Ellos. Använd koden 425414för 33% rabatt på den dyraste varan på ordinarie pris (inklusive externa varumärken) + 5% extra rabatt på alla nedsatta priser. Giltig t.o.m 31/8.
Hoppas du blev inspirerad att mysa till det ordentligt nu. Och kardemummakakan med äpplena… Den hittar du recept på HÄR.
Nu blir det saftig, marinerad kyckling med majonnäs som jag lovade återkomma med recept på efter vår Karibiska middag för ett tag sedan. Vi bjöd på denna på ytterligare en middaga och alla gäster var eniga – detta var bland de godaste kycklingar de ätit. Så fantastiskt saftig och god.
Det är min matglade och fantastiska kock till make som letat fram ett recept från New York Times han inspirerats av. Kanske det är så att majonnäs används oftare i marinader i USA än här hemma? Jag har i alla fall aldrig hört om marinad med majonnäs tidigare men nu ska det bli en klassiker här hos oss för det var så perfekt.
Saftig kyckling med majonnäsmarinad
Ingredienser
1 kg kycklinglårfilé
1,5 msk salt
2 lime
7 cm bit ingefära
flingsalt
svartpeppar
1,5 dl majonnäs
Gör så här: Torka av kycklingen med hushållspapper och strö över salt, blanda väl.
Tvätta limen och finriv skalen med zestjärn, skala och finriv även biten ingefära fast på den fina sidan på ett vanligt rivjärn och lägg detta i en skål. Blanda i majonnäs och krydda med några nypor flingsalt och några drag med pepparkvarnen. Vänd ner kycklingen och blanda så all kyckling blir täckt i marinaden. Om det finns tid så kan den marinerade kycklingen kan med fördel ligga i en plastpåse i kylen i upp till 8 timmar men bör tas ut så den blir till rumstemperatur innan tillagning.
Godast blir kycklingen på grillen men kan så klart även stekas. Båda varianter ger 5 minuters tillagning per sida. Var vaksam vid grillen så det inte bränns om marinad droppar ner mot glöden.
Servera kycklingen med limen i klyftor och förslagsvis jasminris, grillad majs, nektarinsalsa, klyftpotatis – gärna sötpotatis och grönsallad.
En av de där kvällarna jag har som ett fint minne från sommaren. Även om nu temperaturen sjunker hoppas jag få till fler middagar med vänner. Förmodligen flyttar vi till altanen under tak, tar fram filtar och värmeelement. Så länge det råder pandemi och rekommendationerna är att vara utomhus så gör vi allt vi kan för att göra så.
Röda vinbär med vaniljsås är en sådan klassiker. Då vi hade vinbärsbuskar på tomten när jag var liten var det ett stående inslag i sensommaren. Kanske att smaken var lite väl åt det syrliga hållet för en liten persons smaklökar men de gick ner ändå. Det var ju vaniljsås till!
Jag och maken pratade om röda vinbär och han mindes hur hans farmor hade florsocker på, frös dem och stompade dem innan servering. Det tyckte jag lät himla gott så det ville jag pröva. Och det blev ju alla tiders! Som en fräsch, snabbfixad vinbärssorbet.
Gör så här: Repa alla vinbär och ta bort alla små skaft. Blanda vinbären med florsocker och ställ i frysen minst en timma. Stompa dem så det blir ett mos, lite rivning sorbet. Ställ in i frysen igen minst 30 minuter.
Ta ut, skopa upp och servera med vaniljsås och gärna något kex. Här hade jag resterna av min jordnötrings-kola-choklad som finns som recept HÄR.
Jag är bara tvungen att ge denna idé ett helt eget inlägg då jag blev så förtjust i den. Det var på vår Karibiska middag idéen föddes.
Det var när maken skar bort det goda, saftiga fruktköttet från kärnan på ananasen och kärnan med toppen, blasten blev kvar.
”Men klyv den i kvartar och frys, så blir det ju 4 stycken drinkpinnar. Och isbitar!” Typ så gick tankarna.
Och tänk, det blev ju så bra så bra.
Här är det alltså helt iskall ananas. Nästan så den rök faktiskt.
Och det blev ju en riktigt roliga, festlig och passande drink på vår Karibiska middag. Men man kan med fördel lyfta lite på den när man ska dricka. Annars kan blasten sticka i ögonen.
Jag lovade återkomma med recept på den ostpaj jag bakade till vår lilla kräftskiva HÄR om dagen. Och här kommer det!
Jag har ätit mången ostpaj genom åren men jag måste säga att denna blev något så riktigt galet god. Riktigt saftig och matig. Och faktisk ännu bättre dagen efter så att göra den en Daag innan är faktiskt att föredra. Bara en sådan sak är ju perfekt.
Ser väldigt god ut men kanske inte med så spännande utseende. Det kan man så klart göra vad man vill med. Jag nöjde mig med att dekorera med den största dillkronan jag någonsin sett. Gott så!
Ingredienser
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 krm salt
1 msk vatten
330 g salt hård ost
3,5 dl grädde minst 40% fett
3 ägg
3 krm salt
Gör så här: Sätt ugnen på 200° varmluft. Lägg smör i bitar i en bakbunke och häll i vetemjöl och salt. Nyp ihop så allt smör tas upp i mjölet. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg.
Lägg degen i en pajform med låg, löstagbar kant och tryck ut jämnt över botten och upp över kanten. Ställ formen med degen i kylen i minst 15 minuter. Riv osten på den fina sidan på rivjärnet under tiden och lägg i en stor skål.
Ta ut formen och nagga med gaffel några gånger över ytan och förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Vispa under tiden samman grädde, ägg och salt för att sen hälla över den rivna osten. Blanda samman och häll över i den förgräddade pajen. Fortsätt grädda fast nu långt ner i ugnen i 25 minuter.
Ta ut och låt svalna men servera den ljummen.
Jag hade fått pressprov på smör och ost med bifogat recept så detta bådade gott. Att det skulle vara proffsigt recept. Och det måste jag säga att det var. Kommer göra igen och igen.
Denna paj är bakade med grädde som hade en fetthalt på 50% så den är lite mer bränd än vanligt då grädden nästan karamelliserade ytan.
Bara att låta svalna lite och lyfta ut från kanten. Bäst är den ljummen så om du bakar den dagen innan kan den med fördel värmas innan servering.
Jag vet inte om jag någonsin lyckats få en sådan snygg kant på en paj förr. Blev pajglad!
Då var terminen igång och semestern är definitivt slut. Lyckades redan första riktiga skoldagen missa lillkillens schema. Ska erkännas att det inte är lätt att ha koll på tre skolbarn där det är olika regler och tider fast de är så nära i ålder (födda -09,-10 och -13). Hade lovat mig själv att vara helt uppdaterad med alla veckobrev och annat men misslyckades alltså redan första dagen. Ja ja, då kan det bara bli bättre, ha ha.
Även om semestern är slut är inte sommaren det. Det visar om inte annat metrologerna när de pekar på sina kartor och siffrorna är alltid 20+. Det ska vi verkligen njuta av eller hur? Äta ute, gå barfota och ta kvällsdopp.
Innan semestern förändras helt ur mitt minne vill jag lista några av de saker som var bra, mindre bra, de jag vill göra om och de saker som inte ska upprepas. Kanske denna lista kan inspirera dig att tänka på?
Stora listan; post semestern 2020
Till att börja med så ÄR ju så klart sommaren 2020 någon som ingen fick den sommar de önskade, är jag övertygad om. Resor som ställdes in, personer man inte fick träffa och kanske semesterdagar som försvann pga jobb? Så listan är ju lite i skuggan av detta men ändå. bara så ni vet.
Vad blev det för semester i år?
Vi hade en så rackarns tur att hitta stugor att hyra på västkusten så hela semestern blev på ”andra sidan”. Vi laddade bilen med väskor packade för minst en månads behov. Lite mer än tre veckor på 5 olika boenden på Väskusten och sedan 10 dagar i Skåne.
Stämde semestern överens med planen?
Njae, vår plan i våras om att hyra hus i Frankrike fick ju strykas men i övrigt blev nog allt som vi önskat. Grundplanen med att hyra hus tillsammans och uppleva allt det runt omkring oss blev ju av fast i Sverige. Vi hade tur som sagt att kunna hyra stugor.
Om man ska sätta ett ord på semestern?
Närvarande. En månad på resande fot som familj som var nästintill analog och i väldigt enkla och små boenden gjorde oss väldigt närvarande. I varandra som familj och även i nuet.
Hur var vädret?
Efter midsommar var det ju rekordvärme och det bådade gott för vår resa, att havet skulle ha värmts upp. Men nej, våra veckor i juli var rekordkalla och vattnet iskallt. Det regnade så galet mycket på Koster dagen vi kom att min tygbag med packningen var dyblöt när vi kom fram. Det var många dagar med sol men med blygsamma temperaturer så tjocktröjan var alltid med i väskan. Men jag måste erkänna att det inte gjorde något. Jag är inte beroende av badväder på semestern faktiskt. Värmen kom de sista tre dagarna i Skåne. Det räckte för mig.
Det bästa med semestern?
Efter en knasig vår lyckades vi koppla bort och koppla av. Helt dagvill och tidsvill. Längesedan att semestern var en verklig ledig semester och det har nog en hel del att göra med att våra barn inte är bebisar längre. De måste inte bevakas i varje ögonblick.
Det mindre bra?
På Brännö och Koster som är bilfria öar var vi hela tiden nära dagens aktivitet. På övriga ställen är vi tvungna att ta bilen för varje utflykt och med det ha koll på alla familjemedlemmars schema, vi måste samåka. Mycket väntan och tid i bilen. Det kan jag vara utan. Kände hur mycket bättre jag mådde på Koster och hur mer sommar det var där när vi var ett med naturen.
Något som absolut ska göras om?
I Skåne där vi var 14 pers i samma lilla hus skapade vi arbetslag. Ett rullande schema med ett lag som ansvarar för hela middagen och lagar mat, ett lag plockar undan och diskar och ett lag får vila. Så sjukt bra och alla blir involverade.
Och återigen, känns som om jag tjatar, detta med att resa utan skärmar för barnen är så bra för oss. Barnen sover längre på morgonen då ingen skärm lockar upp dem eller för den delen lockar hem från stranden.
Något överraskande och oplanerat som hände?
Jag hade väl aldrig trott att vi skulle träffa så många vänner och familjemedlemmar på resan. Många vänner som var på resande fot de med och så klart ville vi ses. Vi fick faktiskt planera in en dag där vi inte skulle träffa någon. Kanske alla var svältfödda på att samtala och mötas (om än på avstånd) efter denna vår.
Vad var det godaste på semestern?
Skaldjur. Ja jösses vad mycket skaldjur jag ätit denna sommar och är på långa vägar från att bli mätt. Men nu kommer jag vara mer kräsen – inte vilka räkor som helst vill jag ha. Färska Smögenräkor eller de jag åt på Koster. Nu har jag fattat att det är skillnad på räka och räka.
Oväntad insikt under semestern?
Att jag började tänka på att ett litet sommarhus ändå kanske skulle vara härligt. Jag har alltid sedan vi flyttade till villa sagt att jag aldrig vill ha två hus. Men hur härligt det än är att resa runt, hälsa på vänner och familj så är detta med att känna sig ”hemma” även på semestern något som lockar. Jag blir lite rädd för mig själv nu…
Vad var bästa plaggen i packningen?
När jag tittar på bilderna från resan så är det samma shorts och tjocktröja som syns och under tröjan olika toppar. Den enda outfiten jag behövde tydligen.
Vad var sämsta plaggen i packningen?
Ja, med tanke på svaret ovan så är ju typ all övrig packning onödig, men det är sådant man ju inte vet innan. Det jag dock måste fatta är att jag inte behöver fler varianter av samma grej. Varför packa tre par shorts om jag bara använder ett? När man reser med packningen på ryggen är jag duktig på att rensa innan men är det bilsemester är det lätt att lägga till just in case-plagg. Speciellt för barnen, de hade ju samma kläder hela tiden. Det vet jag ju men jag vill inte stå där och vara naken…
Vad var bästa ”övrigt” i packningen?
Då vi hyrde stugor hade vi med oss väldigt mycket kryddor och jösses vad bra det var. Det blev riktigt goda och välsmakande måltider även om det var sjukt många kassar med köksprylar.
Vad var onödigt i packningen?
Rätt så mycket faktiskt. Sminkväskan öppnades aldrig, alla de där ritpappren och stora laddningen färgpennor behövdes inte för det fanns annat att göra, tyvärr måste jag säga böcker då jag hellre var med familjen när det tex var lugnt på stranden, snyggkläder ifall man skulle på något fint – alla är i semestermood ju, duschhanddukar till alla fem för vi delade på två, strumpor!
Något som gav sommarfeeling och pepp?
Då vi skulle bila rätt mycket fick hela familjen säga några låtar de gillade extra mycket just nu och så skapade jag en lista med dem. Då var alla glada i bilen för alla fick då och då ”sin” låt spelad. Och varje gång jag satte på denna lista blev det liksom sommarfeeling. Som Pavlovs hundar du vet, en sommarlista för 2020. Och det bästa – den listan spelas än, här hemma, så det ger sommarfeeling även efter semestern. Ett riktigt bra tips.
Ja, det var väl min semester i punktform. Hoppas nu få behålla känslan av det enkla livet med mig in i hösten. Ska jobba på det.
Hallojsan! Har du också det riktigt varmt hos dig? Här har det varit tropisk värme nästan och det hade vi väl aldrig trott när vi bokade in våra vänner på middag i helgen som var. Det var ju nästan löjligt bra ingrediens i den karibiska middag maken hade önskan om att göra. Vet inte riktigt vart han fått den idéen ifrån men det lät ju kul tyckte jag och var med på tåget.
Men vad är en karibisk middag? Jag började ana att vi kanske inte skulle bli helt korrekta i varken geografin eller matpaletten här om någon började testa oss. Kände att det liksom var som om någon på andra sidan jorden ville göra en svensk middag och bjöd på röda pölser liksom. Nära men inte helt rätt om man säger så. Så ta detta med karibisk med en nypa salt, okej?
Det jag då som dukningsansvarig var snabb på var att försöka göra en färgglad dukning. Men absolut inte avancerad eller tidskrävande. Inte heller lägga pengar på nya bordsattiraljer. Ta av det jag har liksom.
Dukar och servetter har jag massor för att jag är en dukningsnörd så där var det inga problem. Ljusslingor och lyktor hade jag ju redan uppe från den lilla kräftskivan dagarna innan. Mycket var kirrat alltså. Men blommor då? Äsch, jag tar de palettbladssticklingar jag hade i vardagsrummet. Det funkar ju som någon sorts exotisk blomma tycker jag.
Så, det får duga! Skulle ju vara en enkel middag så inget mer nu.
Efter några gräv i garderoben blev det denna färgglada klädsel. Och nu ska det tilläggas att det var 29° i skuggan så de svalaste och fladdrigaste byxorna var ljuvligt.
Det roliga var att jag senare såg att jag matchade helt galet bra de drinkpinnar vi gjorde…
Ja, du fattar va???!!! Det är ju jag, ha ha!
Till förrätt ville maken grilla kryddade ananasbitar och skar bort köttet och kvar var kärnan med den där gröna ananastoppen. ”Klyv den i 4 och frys dem! Blir ju superbra isbitar kombinerade drinkpinnar.” Ibland är man klyftig.
På mitt Instagram, i Stories, frågade jag om idéer för Karibisk middag och fick ett tips som var guld: att ha lite exotiska ljud. Hade vid fördrinken en liten bluetooth-högtalare med djungelljud.
Karibisk middag
Och så kom våra vänner och fördrinken serverades.
Vilken drink? Rom och cola kändes karibiskt så det blev det.
Och sedan var alla i full gång. Man kan ju tycka att det här med skjutleksaken Nerf är lite läskig men guuuuuu vad kul de har. ”Det är som moderna ärtrör” sa maken och det har han ju rätt i.
Det var spring och ”jag fick dig” precis överallt. Älskar att hela trädgården används och kommer till liv.
Något jag gillar att göra på middagar och fester är att flytta på gästerna. Det liksom ger energi. Från trädgårdens fördrink gick vi till altanen för förrätten. Den grillades och där står ju grillen.
Maken hade marinerat stora räkor i lime och ingefära hela dagen och de är bland det godaste jag vet. Ska ätas precis nygrillade så är de så saftiga och välsmakande så man smäller av. De ihop med kryddade ananasbitar och små chorizokorvar tandpetade vi i oss förrätten ihop med svalt rosévin.
Fortfarande helt tagen i vinkylen jag köpte på loppis i juni. Så glad i den.
Mat på spett är ju alltid härligt.
Och sedan då förflyttning igen tillbaka till trädgården och vår nya favoritplats.
Med alla karotter, skålar och uppläggningsfat blev det en himla härlig dukning i det enkla.
Maken matchar föredömligt med rosa shorts!
De två minsta godbitarna.
Grillad majs är alltid en bra idé.
Maken hade hittat ett recept på marinerad kyckling och det där receptet var helt magiskt för godare kyckling får man leta efter. Det var ett recept med majonnäs vilket ju inte är det vanliga. Receptet är låst på New York Times sida. Ska se om jag kan få loss det. Det var så sjuuuukt gott.
Serverat med nektarinsalsa (som jag har recept på HÄR fast med avokado istället för tomat) och ris kokt i kokosmjölk. Han hade fixat en fantastisk meny den där karln!
Våra vänner hade med sig efterrätt och hallå i lådan! Nu blev jag helt tagen. Två sorters egenlagad glass – kokosglass och key lime pie-glass. Serverat i mandelflarnsskal. Så galet gott alltihop. Jag har bara gjort korgar med havreflarn (recept HÄR) men nu blev jag sugen på mandelflarn ju.
Vindstilla och med en temperatur som aldrig gick under 22° satt vi ute länge.
Sådana här kvällar tar jag gärna många av framöver. Men ett litet regn kanske ändå skulle vara bra för både naturen och mitt huvud. Känner mig nästan överkokt.
Gillar du också att göra menyer, skapa middag med koncept och tema? Som du förstår älskar jag det. Så roligt att ha små projekt och få skapa fram en fin kväll ihop med kära vänner. Det är lyx det!